Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Dani családra találhat

Számolatlanul érkeztek a telefonok a győri kórházba, a gyámügyhöz, és szerkesztőségbe is Karácsonyi Dani miatt.

Számolatlanul érkeztek a telefonok a győri kórházba, a gyámügyhöz, de még a szerkesztőségbe is: mindenki azért telefonált, hogy örökbe fogadná Karácsonyi Dánielt – az újszülött kisfiút, akit az új év első napján hagytak a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórház inkubátorában (Dánielt az inkubátorban találták – Kisalföld, 2007. január 3.).

Az érdeklődő telefonhívásokkal egy időben a győri polgármester is meglátogatta a babát a kórházban, neki a város nevében képletesen 60 ezer forintot vitt, amivel kiegészítik a babakötvénnyel járó 40 ezer forintját. (Borkai Zsolt ezt követően köszöntötte a január 1-jén született három győri kisbabát és anyukáját is.)

Dani – legalábbis most még ez a neve – örökbefogadási eljárását eközben már megkezdték. Rétiné dr. Böhm Éva hivatalvezető a Kisalföldnek a várható fejleményekről elmondta: a kisfiú esetében (a nyilvánosság miatt) minden bizonnyal megváltoztatják a kereszt- és vezetéknevét is.

Egyelőre csak fiktív nevet kap, amivel anyakönyvezik. Majd gyámot rendelnek ki mellé, s már keresik azt a családot, aki az újszülött babát örökbe fogadja.

Csak az jöhet szóba, akit korábban alkalmassá nyilvánítottak: a gyámügyi listán csaknem százan vannak ilyenek. Van tehát kikből válogatni, s az is nyilvánvaló, hogy Daninak nagyon hamar találnak szülőt. Dr. Böhm Éva szerint akár néhány napon belül már egy család ölelheti magához a kisfiút.

A szakszolgálat javaslatára fog dönteni egyébként a gyámügy a szülők személyéről: számítani fog, mennyi ideje várnak, de az is, hány évesek, s alkalmasak-e egy újszülött felnevelésére. Folyamatos ellenőrzés mellett harminc nap múlva örökbe fogadhatják a kisfiút, aki már egy harmadik névvel új és boldog életet kezdhet.

Dani jelenleg még a megyei kórház koraszülöttosztályán van. Aki segíteni szeretné az osztály Egészséges Újszülöttekért Alapítványát, az megteheti a következő számlaszámon: 11737007-20712734.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben zsúfoltság, a falvakban létszámgondok

Hiába nőtt meg ugrásszerűen Ménfőcsanak lakossága az elmúlt néhány évben a Mediterrán I. és II. lakótelepnek köszönhetően, az óvodai kapacitás nem tudja követni a változást: a becslések szerint közel félszáz kisgyereknek nem lesz helye a helyi óvodában. A zsúfoltság máshol is gond, hiszen egyre többen hordják a Győr környéki településekről városi óvodákba gyerekeiket. Tovább olvasom