Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Dámává lett jósnő

Jótékony nemzetközi lovagrend szürke palástos tagjai jártak a hétvégén Pannonhalmán. A bazilikában fogadták maguk közé szertartásosan új tagjaikat, többek közt a győri jósnőt, Kebuszek Editet is.
A Pro Concordatia Populorum egy olyan nemzetközi lovagrend, amely a népek egyetértésének megteremtéséért nem karddal harcol. Jótékonykodással törekszik barátságot teremteni a bolygónkon élők közt. A világszervezet főként a nagycsaládosokat és a katasztrófa sújtotta területek rászorulóit segíti. Legfőbb hitvallása, hogy az emberek közt nemzetiség, felekezet és pártállás szempontjából nem szabad különbséget tenni.

A lovagrend tagjai számos országban hívják soraik közé az életvitelükkel példát mutatókat. Így a hétvégén a lovagrend hazai szervezete 34 jótékony önkéntessel – 5 dámával és 29 lovaggal – gyarapodott.
A szertartásra 5 országból – Bulgáriából, Szerbiából, Németországból, Ausztriából és Romániából – érkeztek a vendégek, hogy tanúi legyenek az eskütételnek. A jelöltek a jelképeiket – a zászlót, a kardot és a nagykönyvet – vivő lovagok után vonultak be a Pannonhalmi Főapátság bazilikájába, ahol a keresztény közösség tagjait dr. Áment Lukács templomigazgató köszöntötte. Az egyszerűségével megható ünnepség keretében Jan Lüthy, a lovagrend hazánkban élő svájci állampolgárságú nagymestere adta rá a vörös lovagkereszttel díszített szürke palástot az avatottakra. Többek közt Csongrádi Kata színművésznőre és a győri Kebuszek Editre. A mondabeli Artúr király szokásos mozdulatát ismételve csak Grúber Tamás vállát érintette karddal, ő lett ugyanis a negyedik magyarországi prefektus vezetője.

A ceremóniát követő vacsorán a kommandőrök, azaz az új lovagokat, dámákat befogadók elmondták lapunknak, hogy a győri jósnő a rászorulókat segítő tevékenysége miatt válhatott a karitatív nagycsalád tagjává. A továbbiakban elvárják tőle, hogy a szervezet közös adománygyűjtő akcióiban részt vállaljon, környékünkön, Győrött a lovagrend céljainak minél több embert megnyerjen. Edit arról beszélt, hogy rohanó világunkban mindannyiunknak meg kell állnunk egy-egy pillanatra és embertársaink érzéseinek, saját gondolataink megértésére időt kell szánnunk.

A Pro Concordatia Populorum Nemzetközi Lovagrendet 1963-ban az Egyesült Államokban alapította egy Vietnamot megjárt amerikai. A szervezetet a pápa megáldotta és az ENSZ főtitkára jóváhagyta tevékenységét. Jelenleg a világ 25 országában vannak jelen szervezetei, melyeknek összesen több mint 34 ezer tagja van.

Olvasóink írták

  • 1. Renáta78 2009. október 28. 18:52
    „Üdvözlöm a segittségét szeretném kérni abban ,hogy szeretnék kapcsolatba lépni a jósnővel,de sajnos nem tudom az e-mail cimét.Már régota probálkozom őt utolérni de sajnos nem sikerült,de most véletlen olvastam
    a cikket és gondoltam hogy szerencsét probálok. Segitségét előre is köszönöm.EGY LELKES OLVASÓ. E-MAIL:renatah78@hotmail.com”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes füzetcsomag a győri elsősöknek

Ingyenes füzetcsomagot biztosít Győr a város önkormányzati fenntartású általános iskoláiban… Tovább olvasom