Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Dália-palota: év végére befejeződik a beruházás

Még idén megtelik élettel a Városrét Lakópark, a több mint négy éve befejezetlenül állt Dália-palota - jelentette ki a mai sajtótájékoztatón Ádány Tamás, a fővállalkozó OTP Ingatlan Zrt. vezértigazgatója.

Előzmények a  Dália-palota beruházással kapcsolatban >>

Az épület története 2006-ban kezdődött, akkor kezdték építeni a lakóparkot, ám forráshiány maradt a beruházás félbemaradt 2008-ban. Több mint négy év szünet után tavaly októberben lett új tulajdonos, az építkezés januárban folytatódott. "A lakóparkot még az idén átadjuk, a lakások értékesítését múlt héten megkezdtük" - mondta a vezérigazgató.

Ádány Tamás közölte: a négy év alatt állagromlás történt, ami sok belső szerkezetet érintett, így gyakorlatilag új házat építenek.



Kibontották a régi fűtési rendszert, a vízvezeték hálózatot, a tűzvédelmi hálózatot, a kazánokat, a korlátszerkezeteket, javították a hőszigetelést, a nyílászárókat és még számtalan hibát. A meglévő épület átépítését, javítását indokolta az állagromláson kívül az időközben életbe lépett jogszabályi változás is: szigorodtak a tűzvédelmi szabályok, a nyílászárókat annak megfelelően kellett átalakítani, az új energetikai követelmények miatt pedig a szigetelésen kellett változtatni. A már meglévő burkolatok 60 százalékát is újra cserélték, a mintegy 40, korábban beszerelt konyhabútort kiszerelték. Bár ezek nem használtak, kiváló állapotban vannak, azt visszaszerelni új lakásba már nem lenne ildomos, ezért az OTP Ingatlan Zrt. azok felajánlása mellett döntött. A Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül 40 rászoruló családhoz kerülnek.

206 lakás, 279 gépkocsi parkoló, 6 lépcsőház, 31-128 négyzetméteres lakások, közel 6500 négyzetméternyi terület - így néz ki a  lakópark számokban. A mintegy 300 ezer forintos négyzetméteráron kínált lakásokra a befektető szerint lesz kereslet, bíztató jelek mutatkoznak erre vonatkozóan a győri lakáspiacon.

Bár 2009 óta országosan stagnál a lakáspiaci forgalom és az árak is csökkennek, Győrben már a válság előtti szinten volt tavaly a forgalom és az árcsökkenés is átlag alatti - tájékoztatott Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője. Közölte: 2012-ben Győrben 24, a győri járásban 20 százalékkal nőtt a forgalom. A kilábalás további jeleként említette, hogy a megyei jogú városokban, köztük Győrben tavaly már nőtt a kiadott építési engedélyek száma. Győrben az eladott lakások átlagára 165 ezer forint/négyzetméter, ezzel a győri járás országosan a legmagasabb kategóriába tartozik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglanra ítélték a lányát évekig molesztáló apát

Tíz évről életfogytiglanira súlyosbította a Győri Ítélőtábla szerdán a tatabányai férfi fegyházbüntetését. Tovább olvasom