Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Da Vinci az ETO Parkban

Az emberiség egyik legkiemelkedőbb lángelméjének munkásságát, a feltaláló Da Vinci remekeit mutatja be Győrben, az ETO Parkban.
Ez a kiállítás a Da Vinci kiállítások legteljesebb kiállítása, a világ nagy államaiban is ezt mutatták be: USA, Kanada, Mexikó, Dél-Korea, Baltikum, Spanyolország, Németország, Ausztria. Magyarországon ez a Da Vinci kiállítás először lesz látható.

A kiállítás Da Vinci legmerészebb tervrajzai alapján több mint 50, kifejezetten erre a célra elkészített, fából készült modellt mutat be, 1200 m2-en. Többet közülük mai, modern technológia alkalmazásával készítettek. A modelleket a legnagyobb gondossággal firenzei szakemberek alkották meg, a feltaláló eredeti tervrajzai alapján. Számos modell megérinthető, tehát a kiállítás interaktív, ily módon jobban megérthetik a látogatók a szerkezetek célját és működését. Da Vinci találmányai új távlatokat nyitottak a következő területeken: hidraulikus és mechanikus gépek, hadigépezetek, repülő szerkezetek, térképészet, kronometria.

A kiállított több mint 50 modell ezeket a területeket prezentálja. Látogatóink megismerhetik az embert, a tudóst és a világot előremozdító felfedezéseit. Nem kell körbeutazni a Földet ahhoz, hogy a világ különféle múzeumaiban kiállított műalkotásokat láthassák. Sokat közülük, most egy helyen megtekinthetik. Mindegyik festmény felfedi keletkezésének történetét, feltételezett eredetét és beszámol viszontagságairól az elmúlt 550 esztendő során. Ezek fényében még érdekesebbnek fogják találni e festmények különlegességét. Jegyek kaphatók a helyszínen, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában (www.tex.hu). Az ETO Park Élményközpontja előtt 2 000 férőhelyes ingyenes parkolóhely várja a látogatókat, így busszal érkező csoportoknak is kényelmes a parkolás.

Olvasóink írták

 • 3. turtle 2010. október 02. 07:27
  „A www.etopark.hu/davinci/jegyarak/ oldalon meg lehet nézni a jegyárakat. Pl. hétközben a felnőtt jegy 2500 Ft szombat-vasárnap 2800 Ft.”
 • 2. arrabonem 2010. október 01. 20:38
  „1.
  a cikkben szereplő karakterek számát össze kell szorozni a szavak számával, kivonni belőle az ETO Park átlagos napi látogatottságát, majd számtani középértéket kell kell venni az épületben található különféle felületek, anyagok számával
  vagy valami hasonló”
 • 1. sorok_közt 2010. október 01. 20:02
  „Ideírhatták volna a jegy árát is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósságot görget maga előtt a pinnyei család

A pinnyei Koloszár család egyre nehezebben tudja egyensúlyban tartani pénzügyi helyzetét. Tovább olvasom