Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Cukiság: fehér szőrű tigriskölykök születtek Győrben - fotók

A hét végétől láthatók Győrben a Magyarországon először született fehér szőrű bengálitigris-kölykök.


Andréka György, a Xantus János Állatkert igazgatója elmondta, hogy január 19-én három nőstény kölyök született, ám mivel az anyjuknak, Jázminnak a mostani volt az első ellése, másfél nap után, vélhetően a tapasztalatlanság miatt magukra hagyta őket. Egy kölyök elpusztult, a másik kettőre éjjel-nappal egy gondozó vigyáz, aki esténként haza is viszi őket saját otthonába.

Fehér szőrű tigriskölykök születtek Győrben. Fotók: Cseh Róbert

Jelenleg az állatkert győri belvárosában található Füles Bástyájában vannak, ahol "tigrisóvodát" rendeztek be nekik. Áprilisban viszik át őket az állatkertbe, ahol várhatóan a nyár közepéig maradnak. Utána új helyükre kerülnek. Több külföldi állatkert is érdeklődött már irántuk - tette hozzá az igazgató.

Gondozójuk, Uthy Piroska elmondta, hogy a kölykök most 2-3 kilogrammosak. Másfél éves korukra, amikor már kifejlett egyedeknek számítanak, elérhetik a 200-250 kilogrammot is. A vadonban két éves korukban lesznek ivarérettek, fogságban ez három éves korukban következik be.

Videó: Cseh Róbert

Egyelőre egy Németországból származó speciális tápszerrel cumisüvegből etetik őket, naponta hatszor 120 millilitert kapnak belőle. Húst először 4-5 hetes korukban ehetnek.

Hivatalosan még nem nevezték el őket, a gondozók Kimérának és Hérának hívják a két kölyköt. A végleges névadásba az állatkert látogatóit is be szeretnék vonni.

A kölykök apja, Raul 2012-ben került a győri állatkertbe. Tenyészprogram keretében egy évvel ezelőtt Görögországból érkezett anyjuk, Jázmin.

Magyarországon a győri állatkerten kívül csak a Nyíregyházi Állatparkban vannak fehér bengáli tigrisek.

A fehér tigris a bengáli tigrisnek egy színváltozata, természetben ritkán fordul elő. Jellemzően egész testüket krémes fehér szőrzet borítja, a csíkok szürkésfeketék vagy csokoládébarnák. Szemük színe világoskék, orruk rózsaszín.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőcsapat indul Dorothy keresésére Győrbe

A kutyus gazdihoz került a menhelyről, a Kodály Zoltán utcában azonban kibújt a nyakörvéből és… Tovább olvasom