Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Csütörtöktől már fűtenek

Győr - A tavalyinál csaknem egy hónappal korábban el kellett indítani a távfűtést Győrött. Ma már melegek lesznek a távfűtött lakások radiátorai.
A szokatlanul hűvös időjárás miatt csütörtökön Győrött megkezdik a fűtést. A Győrhő kft. fűtési szolgáltatással szeptember 15-től a következő év május közepéig áll rendelkezésre. Ebben az időszakban akkor fűt az érvényben lévő közüzemi szerződések és a társaság üzletszabályzata szerint, ha a külső hőmérséklet napi középértéke előreláthatólag nem haladja meg a plusz 10 Celsius-fokot, illetőleg három egymást követő napon a plusz 12 Celsius-fokot.

Nos, a MetNet adatai szerint Győrött vasárnap még 13,5 fok volt a napi középhőmérséklet, hétfőn már a „kritikus" határ alá esett, 11 fok volt, kedden pedig 9,9 fok. Ez „csak" két túl hideg nap, szerdán még ezért nem volt fűtés. De a hőmérséklet tegnap sem emelkedett, a Győrhő emiatt döntött a fűtés beindítása mellett. Tavaly egyébként csaknem egy hónappal később, október 10-én volt az első fűtött nap.

A Győrhő tervei szerint elsősorban a hajnali és az esti órákban melegednek fel a radiátorok a távfűtött otthonokban, napközben pedig – ha az időjárás lehetővé teszi – leáll a fűtésszolgáltatás. Ettől a menetrendtől lehetőség van eltérni.

A közös képviselők írásban kérhetik a fűtés leállítását, szüneteltetését vagy beindítását.

(Utóbbi jellegű kérés eddig minimális érkezett a Győrhőhöz, nyilvánvalóan anyagi megfontolásokból, hiszen nem olcsó a távfűtés.) A kérés alapja, hogy az egy hőközpontról vagy a külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott fogyasztók legalább 70 százaléka egyetértsen vele, és ezt közös képviselőjük írásban jelezze.

Olvasóink írták

  • 1. piteam 2008. szeptember 18. 05:04
    „Győrben 05 órakor 06 Celsius fok van. A Kodály Zoltán út páros oldalán lévú házakban nem fűtenek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgáltatóváltás (elvileg) 11 nap alatt

Győr-Moson-Sopron - Az eddiginél jóval könnyebben válthatnak internetszolgáltatót az… Tovább olvasom