Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Csütörtökön hirdethetnek ítéletet az Eva Rhodes-ügyben

Csütörtökön hirdethet ítéletet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Eva Rhodes megölésének ügyében; Köszler Ferenc bíró a perbeszédek múlt szerdai elhangzása után napolta május 13-ra a tárgyalást.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú idős nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette és egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, akinek pár ezer forintját és laptopját magához vette.

Ezért a férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat. A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt hangoztatta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását.

Szerinte tettét a férfi eshetőleges szándékkal követte el, azaz tisztában volt azzal, hogy kiolthatja a sértett életét. Ha nem is akarta azt, azzal, hogy utóbb a nő arcát a véres fűbe fordította, elfogadta, hogy meg fog halni a sértett. Felhozta azt is, hogy nyoma sem volt annak, hogy a vádlott meg akarta volna menteni a nő életét, ugyanakkor a tanúk elmondása szerint órákkal a tett után már semmiféle zavartság nem látszott a férfin - mondta az ügyész.

Szavai szerint lehetett indulatos, de ez nem homályosíthatta el a férfi tudatát. Felidézte: a halál körülményeire csak a vádlott vallomása szolgáltatott információt, így végül nem sikerült tisztázni, hogy az idős asszony halálát a rá ököllel, majd fejszenyéllel mért ütés, esetleg szén-monoxid-mérgezés okozta.

A. Csaba védője ugyanakkor elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfele tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Érvelése szerint azért is megáll az erős felindulás, mint enyhítő körülmény, mert a sértett a vádlottat napokig ócsárolta, miközben munkabérét kérés ellenére sem fizette ki, de ehhez nem is lett volna elegendő pénz a bankszámláján. Úgy összegezte a vádlott helyzetét: a férfinak nem volt pénze, ezért kihasználták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassíts – az életedért!

Győr - ˝Lassíts! Lehet másképp is élni!˝ – ez volt a mottója kedden a tánc- és művészeti… Tovább olvasom