Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Csúsztatásról beszél a győri városvezetés

A vezetés szerint téved, aki szerint a város nem tartozik kártérítéssel, ha a volt lovassági laktanya miatt.

A győri városvezetés szerint téved, aki azt állítja, hogy az önkormányzat nem tartozik kártérítéssel, ha a volt lovassági laktanya rendezési tervénél nem veszi figyelembe a befektető érdekeit.

Folytatódik a vita a József Attila utcai volt lovassági, majd szovjet laktanya ügyében. A keddi városházi sajtótájékoztatóra a környéken élők képviseletében a tegnapi Kisalföldben reagált Simon Róbert Balázs, aki egyébként a településrendezési bizottság Fidesz által delegált külsős tagja. P egyebek mellett azt állította: a városnak nincs és nem is lehet kártérítési kötelezettsége, mert a terület 2003-as értékesítési kiírásában az szerepelt, hogy a feltételezett lakásszám (720 – a szerk.) a kiírót nem köti.

A pénteki városházi sajtótájékoztatón Gergely Zoltán polgármesteri szóvivő, a településrendezési bizottság alelnöke a következőkre hívta fel a figyelmet: az egykori kaszárnyán az eladáskor az érvényben lévő rendezési terv alapján 15 ezer négyzetméter kereskedelmi és nettó 43.366 négyzetméter lakóterületet (mintegy 788 lakást 55 négyzetméteres alapterülettel számolva) lehetett volna beépíteni. A rendezési terv 2003. december 31-én hatályát vesztette, emiatt újat kell készíteni. Hozzátette: a március 24-i közgyűlésre beterjesztendő indítványban 9500 négyzetméter kereskedelmi és 44.128 négyzetméter lakóterület (hozzávetőlegesen 680 lakás 65 négyzetméteres alapterülettel számolva) szerepel.

A politikus hangsúlyozta: a beruházó nem a pályázatban szabott feltételek módosítását kéri, hanem az önkormányzat által vállaltak érvényesítését. „Valótlan az az állítás, hogy az önkormányzatot nem terhelheti kártérítési kötelezettség" – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a pályázati kiírás nemcsak a lakásszámot, hanem a beépíthető négyzetmétert is rögzítette. Gergely Zoltán szerint amúgy csúsztatás, hogy egyesek lakásszámról és nem négyzetméterről beszélnek: egy 44 ezer négyzetméteres ingatlanra egy 44 ezer négyzetméteres palota és 11 ezer 40 négyzetméteres garzonlakás is ráfér.

Balogh József polgármester kijelentette: nincs szó arról, hogy a városvezetés engedett volna a befektetők nyomásának. Kun András alpolgármester úgy vélekedett, hogy a szakmai érvelés áll szemben a politikai handabandával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhiány, tiltakozás, elbocsátás

A megyei közgyűlés mai ülésén nagy valószínűséggel elfogadják az ez évi költségvetést. A 600 millió forintot meghaladó hiány miatt az önkormányzat kénytelen megválni intézményei csaknem száz alkalmazottjától. A kormányzati megszorítás ellen tiltakozásul azt tervezi a megyei önkormányzat, hogy március 19-én intézményei közül többet zárva tart. Tovább olvasom