Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Csúszik a Reflex jégkockaakciója

Győr - Szerda délelőtt egy két köbméteres jégkockát szigeteltek volna le a Reflex Környezetvédelmi Egyesület munkatársai a megyeháza előtti téren. A látványos akció azonban a jég rossz minősége miatt elmaradt, – a civil szervezet ezt későbbi időpontra tervezi.


Általános- és középiskolás csoportok is érkeztek a térre, ahol a Reflex Környezetvédő Egyesület jégkockaakciója időben csúszik, addig biztosan, ameddig nem kapnak jó minőségű tömbjeget. Lajtmann Csaba programvezető így aztán rögtönzött előadás keretében magyarázta el a házak szigetelésének jelentőségét.

– Szeretnénk, ha a diákok minél korábban odafigyelnének a környezet- és klímavédelmi, valamint ergiatakarékossági akcióinkra – magyarázta Lajtmann Csaba, aki munkatársaival együtt bontogatta ki a kisebb kockatömbökben érkező jeget. Úgy vélem, a környezet- és klímavédelemre irányuló akcióink célját nemcsak megértik, de támogatják is a fiatalok, akik egyre környezettudatosabban élnek: odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre, a takarékos energiafelhasználásra és környezetük óvására.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba
 A környezetvédelem – mint tantárgy

Lajtmann Csaba programvezető régóta lobbizik azért, hogy a környezetvédelem tantárgyként jelenjen meg az iskolákban, de erre jelenleg nincs keret és lehetőség. A Reflex viszont – kérésre – szívesen tart fakultatív előadást és bemutatót az iskolákban, klubokban és egyéb közösségekben. A téma fakultatív módon jelen van, a lényeg egyremegy: a diákok az élet minél több területén találkozzanak környezetünk védelmével. (Bővebb információk: (96)316-192, e-mail: lajtmann@freemail.hu)

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Szerda délelőtt leheletet rajzolt a levegőben a szél (olyan hideg volt), a jégkockák mégis olvadtak, így azokat a téren a civil szervezet munkatársai kalapács és fejsze segítségével „átsegítették" cseppfolyós állapotukba. A Reflexnek ennél jobb minőségű jégre lesz szüksége tervezett jégkocka-akciójához, így ezt későbbre tervezik.

Jégre ment akció: A Reflex jégkocka akciója a tömbjég minősége miatt csúszik, a kapott kockajegeket a helyszínen zúzták szét. Németh Veronika, a civil szervezet munkatársa is kisfejszét vett a kezébe.
Jégre ment akció: A Reflex jégkocka akciója a tömbjég minősége miatt csúszik, a kapott kockajegeket a helyszínen zúzták szét. Németh Veronika, a civil szervezet munkatársa is kisfejszét vett a kezébe.
Fotó: Krizsán Csaba


Mutassunk jó példát!
A gyerekekkel történő beszélgetés, a figyelemfelhívás, egy-egy érdekes pályázaton való részvétel fontos lehet a gyerekek mindennapjaiban, hiszen a környezettudatosság észrevétlenül is beépül az életükbe.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csabahirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szitás-domb közel háromezer éve lakott

Győr - Hamarosan egy lakópark házai lesznek láthatóak azon a területen, ahol a Xantus János Múzeum… Tovább olvasom