Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Csúszik a dugómentesítés

Győr - A megyeszékhely központjában, a Teleki utcától a Jókai utcáig, a városháza környékén és a vasútállomás előtt a forgalom irányai jelentősen változnak. A kérdés: mikortól. Mit mond erről a kivitelező?
Mint arról lapunk már többször beszámolt, neves közlekedésfejlesztő szakembereket kértek fel arra, hogy mentesítsék a dugóktól a győri belvárost. A tervek elkészültek. A Teleki utca–Árpád úti kereszteződés jelzőlámpás átalakítása, a Szent István út–Teleki utcai gyalogátkelőhely áthelyezése, a Szent István út–Városház tér sarkán balra kanyarodás kialakítása, a Városház tér földhivatal előtti szakaszának kétirányúsítása, a Révai utca kétirányúsítása, a Jókai utca egyirányúsításának irányváltoztatása a Révai-iskola melletti szakaszon, a Jókai utca–Szent István úti csomópont forgalmirend-megváltoztatása, jelzőlámpa és körforgalom kiépítése a megnyert pályázat alapján a Vill-Korr Hungária Kft. munkája. Gasztonyi Lászlót, a cégvezetőt arról kérdeztük: mikor és hogyan indulnak be a munkák, mikorra várható, hogy teljesen megváltozik a forgalmi rend, és a lakosságot menyire terhelik meg azok a munkák, amelyeket a közelmúltban elkezdtek.

„A forgalmirend-változások miatt a kivitelezés sorrendje szerint előbb a mellékutakat kell elkészíteni és a Szent István útra vonatkozó átalakítás csak ezek után kezdhető. A legnagyobb gondot a legkritikusabb hely a Szent István út–Teleki utcai módosítás okozza, mert a kivitelezése a legutolsó lehet. Itt útépítési munka az új forgalmi rend bevezetése után is marad. A legnagyobb forgalomkorlátozást igénylő kivitelezések időpontja a karácsony előtti hetekre esne, ami a belváros közlekedésében beláthatatlan mértékű forgalmi torlódásokat okozna. A lakosság érdekében és az időjárás miatt is ezeket a munkálatokat csúztatjuk" – mondta el Gasztonyi László.

A kivitelező szerint a legnagyobb problémák a belvárosban más helyeken még be nem fejeződött út-, közműépítések, valamint a közelgő ünnepi forgalom.

Bonyolítja a helyzetet, hogy több helyen nem várt – ismeretlen eredetű és funkciójú – elektromos kábelekkel, egyéb alépítményekkel találkoztunk, de nem teremt kedvező helyzetet a közelgő tél sem. Ilyen időjárási viszonyok között a technológia nem teszi lehetővé, hogy az útburkolati jeleket teljesen eltüntessék, illetve időjárásállókkal azokat kicseréljék. A nedves hideg miatt előfordulhat, hogy egy újonnan elhelyezett jel pillanatok alatt eltűnik és a régi nyoma kezd újra látszani, amely szöges ellentétben áll majd az új közlekedési irányokkal. A rossz idő miatt tehát valószínű, csúszik a belváros dugómentesítése. Ám az előkészítés egy része megoldható még karácsony előtt.

„Azok a szegélyépítések, közvilágítási és oszlopáthelyezések, kiépítések a hozzájuk tartozó elektromos munkákkal együtt, amelyek a Révai utcában, a városháza mögött és a Városház téren vannak, december 10-ig elkészülnek. Ugyanez vonatkozik a Jókai utca–Révai utcai körforgalom kialakítására. Elkészítjük a Teleki u.–Árpád úti jelzőlámpás csomópont kialakítását. Kialakítjuk a Szent István út–Teleki utcai csomópontban az új gyalogátkelőhely jelzőfejeit. Ezután tíz megfelelő hőmérsékletű és csapadékmentes nap kell ahhoz, hogy valamennyi érintett szakaszon elkészítsük a burkolati jel felmarását és az új burkolati jelek újrafestését. A forgalmirend-változással járó Szent István úti munkavégzésekre az időjárás függvényében – várhatóan a tél után – kerül sor."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régióban jól cseng: Krúdy

Győr - Szinte még gyerekkorú a győri Krúdy-iskola, mégis könyvet lehet teleírni a múltjával. A… Tovább olvasom