Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Csúcson a toronyépítők

Befejezéséhez közeledik Győr legújabb víztornyának építése. Különlegessége, hogy „hivatásán” kívül kilátó is lesz, s ilyen a megyeszékhelyen a városháza tornyán kívül nincs más.
Csaknem kész: Az új víztorony kilátó is lesz.
Átvitt értelemben is a csúcsra kerültek az új győri víztorony építői, akik az utolsó munkafázisokat végzik, és elkezdték a nyomáspróbákat. A létesítmény Szabadhegy és Kismegyer biztonságosabb ivóvízellátását szolgálja, lehetőséget teremtve a további lakóházépítésekre.

A torony alsó, 500 köbméteres térszíni tározóját már feltöltötték vízzel és végzik a nyomáspróbákat, ugyanez történik hamarosan az első, 400 köbméteres tartállyal. A megrendelő (a város önkormányzata) elégedett az építők produktumával. Feltehetően nem lesz akadálya, hogy az új víztornyot november közepén üzembe helyezzék.

A nyomáspróbákon és egyéb műszaki ellenőrzéseken kívül a fertőtlenítés van még hátra, beleértve a beruházáshoz kapcsolódó, 5300 méter hosszúságú új nyomóvezetéket is.

Páratlan panoráma

Írtunk már róla, de érdemes megismételni: bár a torony a maga nemében nem számít különlegesen magasnak (negyven-egynéhány méteres, és erre kerül a csúcsdísz), ám mivel Szabadhegyen dombtetőn áll a tévétorony szomszédságában, Győrben páratlan panorámakilátásra ad lehetőséget. Eleve úgy is tervezték: felső tartálya tetején egy üvegezett és egy nyitott, körbejárható kilátót alakítottak ki. Ide ugyan egyelőre csak gyalogosan, lépcsőzve lehet feljutni, ám a torony „csövében" előkészítették a helyet egy leendő liftnek.

A víztorony november közepén működésbe lép, ám hogy a panorámában gyönyörködni akarók mikor juthatnak fel rá, még nem tudni pontosan. Ez attól függ, hogy a város és az üzemeltető Pannon-Víz rt. milyen megállapodásra jut a „rendeltetéstől eltérő használat" dolgában.

Kapcsolódó cikkek >>

Eladták az öreg víztornyot (2002-10-30) >>
Jelkép lesz a víztorony (2003-05-11) >>
Magasra nőtt az új víztorony (2003-02-20) >>
Víztorony épül (2002-08-04) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas-paradicsom Écsen

Hamarosan megkezdődhet az építkezés, néhány hónapon belül tovább terjeszkedik az écsi… Tovább olvasom