Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Csőtörés: Abdán és Börcsön maradtak víz nélkül

Mintegy másfél óráig körülbelül négyezer háztartásban (Abda, Börcs) egyáltalán nem volt víz vagy nagyon alacsony nyomással „csordogált" péntek este. Hajnalra állították helyre a szolgáltatást.


szombat 10:00

A hajnali órákra állt helyre teljes egészében az abdai csőtörés után a vízszolgáltatás. Hibaelhárító szakembereink Abda és Rákóczi telep közt az 1. sz. főút mellett 4 méter főnyomóvezetéket cseréltek ki - áll a Pannon-Víz közleményében.

- Munkatársaink jelenleg is dolgoznak a szükséges vízvezeték öblítéseken, tűzcsapokon öblítik a vízhálózatot. Ivóvíz elszíneződésről egyre kevesebb bejelentésünk érkezik. Akinél még mindig nem állt helyre a megszokott jó vízminőség,  kérjük tegyen bejelentést a 06 80 20 40 86-os ingyenesen hívható telefonszámon, éjjel nappal működő diszpécserszolgálatunknál. Az okozott kellemetlenségekért fogyasztóink türelmét és megértését kérjük! - olvasható a társaság közleményében. 

péntek, 19:59

A munkatársak azonnal elkezdték a hibaelhárítást, első lépcsőben kiszakaszolták a hibát, vagyis  a fogyasztást átterhelték más vezetékszakaszokra.

A kora esti órákban még folyamatban volt a hibahely feltárása.
A kora esti órákban még folyamatban volt a hibahely feltárása.

Délután hat órától már csak hat abdai háztartást érint a csőtörés, itt ivóvizes tartálykocsival biztosítjuk a vízszolgáltatást – tudtuk meg Oross Sándortól, aki a helyszínen irányítja a hibaelhárító szakemberek munkáját.  A kora esti órákban még folyamatban volt a hibahely feltárása, teljes kapacitással dolgoztak a víztelenítő szivattyúk, a markológép pedig mélyítette a munkagödröt.  A javítás várhatóan a késő esti, éjszakai órákig eltarthat, a főnyomóvezeték itt a szokásosnál mélyebben húzódik és az elfolyt közel 400 köbméter víz rendkívül átáztatta a talajt.

A csőtörés miatt Abdán és Börcsön  rövid időre megváltozott az ivóvíz áramlási iránya, így átmeneti ivóvíz elszíneződésre és levegősödére lehet számítani,  ezért  fogyasztóink türelmét és megértését kérjük.  A javítás befejezése után öblíteni fogják a vezetékeket, hogy a megszokott jó vízminőség mindenhol helyreálljon.

18. 24.

A Pannon-Víz szakembere elmondta, hogy délután fél ötkor kapták az első jelzéseket a lakosoktól és azonnal elkezdték a hiba elhárítását, hamar azonosították a hiba helyét.

Az abdai Rákóczi-telep és a futballpálya közelében, a település határát jelző tábla, azaz az 1-es főút mellett eltört a főnyomóvezeték. A szakemberek megoldásképp az úgynevezett „kiszakaszoláson" dolgoztak, hogy minél kevesebb fogyasztót érintsen a probléma.

Mintegy másfél óráig körülbelül négyezer háztartásban (Abda, Börcs) egyáltalán nem volt víz vagy nagyon alacsony nyomással „csordogált".

De jelenleg már csak hat házban van ilyen gond, amelyekhez a szolgáltató ivóvizes tartálykocsit küldött. Útban van a helyszínre egy markoló is. Estére várhatóan megoldják, hogy mindenhol legyen vízszolgáltatás.

18. 00.

Az abdai polgármester jelezte lapunknak, hogy Abda és Győr között csőtörés van, Abdán és Börcsön sem volt vízszolgáltatás, most is csak alig van, de a szakemberek már dolgoznak a megoldáson, a hiba helyének lokalizálása folyamatban van.

Szabó Zsolt polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a hiba nincs összefüggésben a város és a falu közt épülő kerékpárút munkálataival.

A Pannon-Víz Zrt. kicsit későbbre ígért részletesebb tájékoztatást.

Korábban:

A javítás befejezéséig ivóvizes tartálykocsik járják a községeket, kérik a fogyasztók türelmét és megértését - olvasható a Pannon-Víz Zrt. honlapján.

Olvasóink írták

 • 5. Mabda 2012. október 27. 12:06
  „A Bécsi úton alig volt észrevehető a csőtörés. Profi munkát végeztek a szakemberek!
  Nézzük a jó oldalát az alig csordogáló víznek.Megtapasztalhattuk hogy fele annyi vízzel is működhetne a háztartás...”
 • 4. öcsi561 2012. október 27. 10:25
  „Még az is elképzelhető, hogy a fák gyökerei rongálták meg az ivóvízvezetéket!? Volt már rá példa!”
 • 3. gonzo 2012. október 27. 10:07
  „2.háté,a gyökereikkel indokolták a vágást,a most ott levő kerékpárutat is tönkretették rendesen.Új fasort ígértek kicsit távolabb a nyomvonaltól.”
 • 2. háté 2012. október 26. 20:12
  „A kerékpár út miatt, lehet még a Püspök erdőt is kiirtják! - az abdai részen kivágták, az összes útban nem lévő egészséges fát!”
 • 1. ombi 2012. október 26. 18:40
  „Azon a szakaszon elég sokszor volt már komoly csőtörés!
  Ha már a kerékpárút munkálatait szóba hozták: mit keres fáradtolaj a fatuskók vágásfelületein?
  Ki adott utasítást, engedélyt arra, hogy veszélyes anyagot pacsmagoljanak szét?
  Kinek a feladata lesz a mentesítés?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illés Zoltán: nem lesz keresztgát sem a Dunán, sem a Tiszán

A kormány zöld Duna-stratégiát valósít meg, vagyis azt szeretné, hogy Magyarország területén a Duna mindkét partja Natura 2000 természetvédelmi terület legyen. Tovább olvasom