Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csontvárytól Kondorig: meghosszabítva a győri kiállítás

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal - augusztus 7-ig - meghosszabbították a Csontvárytól Kondorig című kiállítás nyitva tartását a Városi Művészeti Múzeumban.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal meghosszabbították a Csontvárytól Kondorig című kiállítás nyitva tartását, így a XX. századi modernista magyar festők alkotásait bemutató tárlatot augusztus 7-ig láthatja a közönség Győrött a Városi Művészeti Múzeumban

Eddig csaknem 7000 látogatót fogadott a kiállítás, amely a múzeumok éjszakájának legkeresettebb programja volt a győri közgyűjteményben: néhány óra alatt mintegy ezren vettek részt a tárlatvezetéseken - mondta Grászli Bernadett múzeumigazgató az MTI-nek hétfőn.

A kiállítás a címben szereplő alkotókon kívül többek között Gulácsy Lajos, Vaszary János, Rippl-Rónai József és Márffy Ödön munkáit vonultatja fel. A reprezentatív válogatás a XX. század modernista irányzatait mutatja be, s a modern magyar művészet hat évtizedéről ad áttekintést.

A bemutatott alkotások Kovács Gábor magángyűjteményének részét képezik. A műgyűjtő is örül a győri tárlat sikerének és egyetértett azzal, hogy a korábban tervezettnél hosszabb ideig lehessen látogatni a kiállítást - tette hozzá Grászli Bernadett, megjegyezve, hogy így egy héttel a fővárosi Kogart Házban látható Egry József-életműtárlat bezárását követően ér véget a modernista festészeti kiállítás Győrött. Az Egry-kiállításhoz számos alkotást kölcsönzött a győri Városi Művészeti Múzeum a Radnai-gyűjteményből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg Ottó szívét Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra

A hétfőn elhunyt Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án, a bécsi Kapucinusok Templomában, a… Tovább olvasom