Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Csonkára sikerült lakossági fórum Győr-Szigetben

Második alkalommal hívta lakossági fórumra Győrben Sziget városrész lakóit a Rábca Polgárőr Egyesület elnöke, Borsos Gábor hétfő estére a Márvány utcai iskolába.

A cél az volt, hogy a résztvevők megoldást találjanak, de legalább az Újvárosból hozzájuk telepített lakosság okozta problémákkal kapcsolatos felvetéseikre megnyugtató választ kapjanak.

Elvárták a városrész különböző pártszíneiben jelenleg ténykedő képviselőit, ám hiába vártak rájuk. A győri rendőrkapitányhoz is szerettek volna kérdéseket intézni, azonban ő beteg, még tegnap sem dolgozott.

Egyedül a megyei polgárőrszövetség elnöke, Gangl András jelent meg, aki bemutatta a szervezetet és támogatásáról biztosította a Rábca egyesületet a Sziget érdekében végzett munkájukban.

A résztvevők szinte egyhangú felháborodásuknak adtak hangot azért, mert éppen azok hiányoztak a lakossági fórumról, akiktől a válaszokat és a megoldást várják. Kiemelték egy rendőrőrs – akár a polgárőrséggel közös szolgálat – létrehozásának fontosságát. Hiányolták a rendszeres gyalogos rendőrpáros-járőrözést a rendbontásoktól leginkább érintett területeken.

A rendezvény hamar véget ért, a jelenlévők azzal váltak el, hogy az önkormányzati választások után újabb lakossági fórumot hívnak össze, s elvárják, hogy az újonnan megválasztott képviselők és mindenki, aki tehet a probléma megoldásáért, megjelenjen. Ennek elmaradása esetén küldöttséget menesztenek a városházára.

Olvasóink írták

 • 1. Lakosgyőr 2010. október 02. 10:51
  „Rá Kellene jönni végre Tisztelt Borsos úr, hogy a maga szedett-vedett "polgárőrségére" ami javarészt gárdistákból áll, képzetlenek, az IQ szintjük is igen alacsony, nincs szüksége senkinek.

  Tisztelt Borsos úr!
  Mióta egyeztethető össze a Magyar Gárda és a Polgárőrség???
  Mióta egyeztethető össze a nemzetőrség és a Polgárőrség???
  Miért nem beszél az eddig önök által elsikkasztott pénzekről???
  Maga szerint az önök működése megfelel a polgárőrség alapelveinek és elvárásainak?

  Tisztelt Gangl András úr!

  Ön miért támogat egy olyan egyesületet amelyről maga is nagyon jól tudja, hogy Gárdistákból áll, a polgárőrségtől és az önkormányzattól kapott eddigi anyagi támogatásokat a Nemzetőrség céljaira használták fel??
  Nem kizáró ok ön szerint, hogy a Rábca elnöke Borsos Gábor úr, és a tiszteletbeli és egyben volt elnöke Csillag István úr a Nemzetőrség (mely félkatonai szervezet) megyei szervezetének Oszlopos tagjai??

  Vagy én látok rosszul???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 83-as főúton: Renault és Ford ütközött

Egy súlyos és egy könnyű sérültje van annak a balesetnek, amely a 83-as főúton történt kedden kora… Tovább olvasom