Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Csónakház helyén sportközpont

Az Uniontext győri csónakházat a Club Carat sportközponttá alakítja át az új tulajdonos.
Az Uniontext győri csónakháza a Wallis-csoporthoz tartozó Graboplast Rt. tulajdonában volt a közelmúltig. A Mosoni-Duna partján épült pihenőhelyet a Club Carat vásárolta meg – hivatalosan a Wallis Rt.-től. Club Carat a Jancsó család vállalkozása, ügyvezetője Jancsó Zita, Jancsó Péternek, a Graboplast elnök-vezérigazgatójának lánya. „Adódott egy alkalom, amellyel éltünk. Családi vállalkozás vagyunk, ebben semmi titok nincs" – mondta ezzel kapcsolatban Jancsó Zita pénteken a Kisalföldnek.

Ezzel a cikkünkkel kívánjuk útnak indítani sorozatunkat, amely a volt vállalati csónakházak helyzetét, jelenét és jövőjét mutatja be.
Az Uniontext-csónakház környékén látni a leglátványosabb változásokat.
Bár az nem publikus, hogy a Club Carat mennyiért vásárolta meg az ingatlant és mennyit költ az átalakítására, de az már igen, hogy úgynevezett rekreációs, vagyis sport- és wellnessközpontot épít a helyén.
Nyitott és zárt teniszpályák mellett fallabdapályákat is kialakítanak, emellett aerobiktermet építenek – mindent, ami a pihenést, a regenerálódást szolgálja. A csónakházi funkció ezzel értelemszerűen megszűnik, és természetesen nem a vállalati dolgozók számára, hanem a győrieknek szánják, akik megfizetik majd a belépő árát. A tervezett átadás jövő tavasz, a nyitás időpontja csak az építkezés ütemétől függ.
A csónakház akkor élte fénykorát, amikor az anyavállalat is. Csakhogy az Uniontext Kft. 2003. március elején csődhelyzetbe került.

Akkor még két tulajdonosa volt, nagyobbrészt az albertfalvi Cérnázóh"oz tartozó FGM Kft., valamint a Graboplast Rt., amely 2000 decemberében eladta a tulajdona nagy részét, csak 25,1 százalékot tartott meg azzal, hogy az ingatlanokról és az épületekről nem mond le. A felszámolónak 2003-ban még működőképesen sikerült értékesítenie a gyár készleteit, eszközeit és a Leonell márkanevet – ezután Leonell Textilipari Kft.-ként működött a cég. Az üzemet azonban csak létszámleépítés árán sikerült megmenteni, amelyet idén aztán újabb csőd követett.

– Már nem látok reményt a cég megmentésére, pedig korábban két felszámolást is túlélt. Talán egy kisebb csoportnak akad munkája más szervezeti formában – mondta júliusban Molnárné Fertetics Brigitta, az üzemi szakszervezet vezetője. Az biztos, hogy az Uniontext nevére csónakház már biztosan nem emlékezteti a győrieket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsvasút lesz Párizs és Győr között

Előbb közlekedik gyorsvasút Pozsony és Bécs, mint Budapest – így Győr – és az osztrák főváros között. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az utóbbi tervet elvetették volna, sőt. A strasbourgi polgármesteri hivatal nemrégiben operatív megbeszélésre hívta a Párizs–Strasbourg–München– Bécs–Győr–Budapest nagy sebességű vasúti kezdeményezés tagjait. Tovább olvasom