Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Csodaverzum kiállítás a győri Árkádban

Próbálja ki a Csodaverzum kiállítás érdekességeit, melyek a sokak által gyakran ismeretlen fizikai törvényszerűségek révén valóságos csodaként hatnak az emberre.

A flensburgi "Phänomenta" által megalkotott kiállítás anyaga az EuroScience "science-on-tour" nevű program keretében érkezett bevásárlóközpontunkba.

A július 13-ig tartó rendezvény kitűnő családi program, melynek lényege, hogy a fizikát a tapasztalat és a játékosság útján hozza közelebb mindenkihez. Nem számít az életkor, nem fontos, hogy reál beállítottságú valaki, avagy sem: csak az számít, hogy engedjünk kísérletező kedvünknek és próbáljuk ki mindazt, amit Csodaverzum egyes planétái elénk tárnak.

Elcsodálkozhatnak a trükkös tükrök elé állva, beléphetnek a háromszögletű, mégis hihetetlen tágasnak ható kaleidoszkóp szobába, megtudhatják, milyen varázslatra világít rá a gravitációs tölcsér.

Ez utóbbiban ugyanis a pénzérmék ugyanazon törvényszerűségek alapján mozognak a tölcsér közepe körül, mint ahogy a bolygók a Nap körül – habár a bolygókat nem lassítja a súrlódás.

A tölcsérbe dobott pénzérmék pedig nem vesznek el örökre a fekete lyukban, jótékony célra kívánjuk fordítani a befolyt összeget, Győrben és környékén élő rászoruló családok gyermekeinek szeretnénk a Rába Quelle Élményfürdővel együttműködve egy szép nyári élményt szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Zootábor idén is nagy sikert aratott a gyerekek körében - videó!

A győri állatkert egyik legnépszerűbb programját a zootábort idén is megrendezik. Az emberszabásúak éve apropójából birtokba vehették a csimpánzok kifutóját a gyerekek. Tovább olvasom