Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Csizmás Kandúr: marad és fejleszt

A Csizmás Kandúr Állatmenhely Alapítvány mégsem számolja fel Bőny-Szőlőhegyen levő központját.
Tíz évvel ezelőtt kezdte el állatmentő tevékenységét Magyarországon Éva Rhodes, s néhány hónappal ezelőtt még úgy tűnt, a születésnap megünneplésére már nem lesz alkalom. Felszámolás helyett azonban fejlesztésbe kezd az alapítvány. Az okokról Éva Rhodes annyit árult el, az önkormányzati választások után normalizálódott helyzetük, a település vezetői segítik munkájukat.

Az adó egy százalékának felajánlásaiból a kutyák új konyhát kapnak és épül egy tároló is. Tavasszal pedig angol alapítványi támogatással ivartalanítási programba kezdenek. Azok az állattulajdonosok ivartalaníttathatják kedvenceiket, akik nehéz anyagi helyzetben vannak, így a nyugdíjasok, a munkanélküliek és azok a rászorulók, akik igazolni tudják, hogy az állatszaporulat komolyan megterhelné amúgy sem teli pénztárcájukat.

Egy rövidesen kezdődő nagyszabású program a cicákat is érinti. Januárban egy külföldi cég vérvizsgálatokat végez, hogy felmérjék a macskák egészségi állapotát. Ugyancsak jövőre tervezik egy tíz szobából álló ház felépítését, amely karanténként és szükség esetén beteg állatok elhelyezésére szolgálna. Mivel saját erőből ezt nem tudják finanszírozni, az alapítvány számít az állatbarátok további támogatására. A Halászi Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámuk a következő: 58600300-11030805.

– Hosszú tárgyalások után mellénk állt dr. Szabó Tamás megyei főállatorvos és segíti munkánkat dr. Muraközi László, Bőny új polgármestere is – jelentette ki Éva Rhodes, aki elmondta azt is, rövidesen három hónapra Afrikába utazik, hogy az elefántbébiket segítse, a Csizmás Kandúr Állatmenhely Alapítványt azonban munkatársai zavartalanul viszik tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri alkotók a művészeti árverésen

Győrt országszerte a modern művészetek fellegváraként emlegetik, az itt található, országosan is a… Tovább olvasom