Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Csizmadia Gábort jelölte megyei rendőrkapitánynak Papp Károly - videó

Az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly vezérőrnagy is részt vett a megyei közgyűlésen. Új megyei rendőrfőkapitánynak Csizmadia Gábort jelölte Papp Károly.

11.16 - A megyei közgyűlés és online tudósításunk véget ért, a következő ülést április 20-án tartják.

Pénteken lesz még online közvetítés: stábunk a zártkapus magyar-román meccsről a Puskás-stadionból tudósít percről percre este.

Kellemes hétvégét kívánunk Olvasóinknak!

11.12 - "Minden területen lehet finom hangolásokat végezni, hogy a lakosság mág nagyobb biztonságban érezze magát" 

Csizmadia Gábort Szakács Imre alkalmasnak ítélte a posztra, támogatásáról biztosította. Az új megyei rendőrfőkapitányt egyhangúan szavazta meg a megyei közgyűlés.

"Minden területen lehet finom hangolásokat végezni, hogy a lakosság még nagyobb biztonságban érezze magát. Én mostantól ezen fogok dolgozni" - szólt röviden az egyébként szimpatikus ember benyomását keltő új megyei rendőrfőkapitány.

Csizmadia Gábor r. dandártábornok a megye új rendőrfőkapitánya

11.06
- "Alapos elemzést, kiválasztást követően Csizmadia Gábort rendőr dandártábornokot jelölöm Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitányának" - közölte Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

36 éves szolgálati múlttal rendelkezik Csizmadia Gábor, aki megyénkben határőrként kezdte pályáját. A dandártábornok kinevezéséig Komárom-Esztergom megye rendőrfőkapitányaként dolgozott.

Papp Károly szerint a szomszédos megyében kiválóan teljesített Csizmadia Gábor, akinek a legfőbb kihívást az jelenti majd, hogy Győr-Moson-Sopron megye rendőrségi eredményeit megőrizze. 

Csizmadia Gábor
Csizmadia Gábor

11.04 - A megyei közgyűlés 19 igennel, egyhangúan elfogadta a rendőrség beszámolóját a tavalyi évről.

11.01 - "Izzasztó kérdéseket vártam, de inkább dicsérő szavakat kaptam" - mondta a képviselői felszólalások kapcsán Bánhalmi Zsolt.

Szó mi szó, kevés kemény kérdés, kekeckedő felvetés hangzott el a képviselőktől.


Videó: Oxygen


Papp Károly országos rendőrkapitány a megyei készenléti erők bevetéseiről

10.55
- "2008 második felében dolgoztuk ki azt a szakmai koncepciót, melyben a készenléti egység vidéki egységeit alakítottuk ki. Jelenleg öt vidéki központ működik (Győr, Szombathely, Pécs, Miskolc, Kiskunhalas), s az az elvünk, hogy ezek a rendőrök minél több regionális üggyel foglalkozzanak.

Ennek megfelelően többségében a megyei rendőrkapitányság igényei szerint osszuk el a bevetési osztály erőit. Megjegyzem, a szombathelyi készenléti erő kollégái is nem egyszer Győr-Moson-Sopron megyében dolgoznak, arról pedig szó nincsen, hogy a megyéből a bevetési osztály kivonnánk" - mondta Papp Károly vezérőrnagy, országos rendőrkapitány.

Utóbbi esetre példaként a már említett rajkai fesztivált hozta fel Papp Károly.

10.47 - "Megyénkben a rendőrök polgárbarát módon járnak el" - mondta Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

Attól tartunk, hogy Olvasóink ezt a véleményt vitatni fogják a hozzászólásokban.

10.40 - Takács Krisztián (Jobbik) azt kérdezi Papp Károlytól és nehezményezi egyben, hogy ki dönti el, miszerint a készenléti egység tagjait hol vessék be. A Jobbik politikusa szerint helytelen gyakorlat, hogy a megyei készenléti erők bevetéséről Budapesten döntenek.  

10.36 - Véget ért Bánhalmi Zsolt r. ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány beszámolója. "Köszönjük, hogy olyan politikamentes légkört biztosítottak az országos rendőr vezetők, melyben nyugodtan tudtunk dolgozni. Az utódomnak sok sikert kívánok a munka folytatásához" - búcsúzott Bánhalmi Zsolt.

Szavaiból egyértelműen kiderül, hogy - az elért eredmények ellenére is - új rendőrkapitánya lesz megyénknek.  

10.32 - Győr-Moson-Sopron megyében a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetekkel kapcsolatos statisztikai mutatók stagnálást mutatnak az előző év adataihoz képest (835-ről 844-re).

A halálos kimenetelű balesetek számában 28%-os (29-ről 37-re), a súlyos balesetekében 5%-os emelkedés mutatható ki (272-ről 286-ra).

Elnézve egyes vezetők mindennapi közlekedési morálját, lehetne sokkal rosszabb is a statisztika.  

10.30 - Lakat alatt a győri autó tolvajbanda, 30 ember nem szívta sokáig a füves cigit a rajkai fesztiválon

A kiemelt bűnügyi munkasikerek között Bánhalmi Zsolt felsorolta: megyénkben az élet elleni bűncselekményeket 10. éve maradéktalanul felderítették a megyei rendőrök, tavaly áprilisban több mint 100 millió forint értékű televíziót (320 db Samsung plazma tv) loptak el magyar és ukrán állampolgárok egy kamionból, de a tolvajokat rövid időn belül elfogták a rendőrök, Győr területén 23 rendbeli gépkocsi-feltörést szintén felderítették a nyomozók.

Augusztus végén pedig Rajka térségében a Spirit Base fesztiválon három nap alatt 30 fővel (26 fő osztrák és 4 magyar állampolgár) szemben kezdeményeztek büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés elkövetése miatt a rendőrök. 

10.21 - A Kapuvári Rendőrkapitányág az ország 3. legeredményesebb kapitánysága volt tavaly 

"Járulékos bűncselekmények nélkül az összesített nyomozáseredményességi mutatónk 51%, vagyis minden második bűncselekményt felderítjük.

Eredményességünk jelentősen emelkedett a következő bűncselekmények esetében: súlyos testi sértés 77%-ról 81%-ra, gépjármű feltörés 10%-ról 17%-ra és az üdülő, víkendház betörés 24%-ról 40%-ra.

A Kapuvári Rendőrkapitányág 2012. évben elért 70%-os eredménnyel az ország 3. legeredményesebb kapitánysága volt. A Csornai Rendőrkapitányság 60%-os teljesítménnyel a 14. legeredményesebb helyi szerv az országban. A Soproni Rendőrkapitányság 59%-os teljesítményével az ország 15. legeredményesebb kapitánysága. Az MRFK Központi Bűnügyi Szerve az 5. legeredményesebb a területi szervek közül, 88%-kal.

A megyeszékhelyi kapitányság 33%-os eredménnyel a 14. a megyeszékhelyek rangsorában. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 42% összesített nyomozáseredményességgel a 78. a 151 kapitányságot tartalmazó rangsorban" - említette meg az eredményességi mutatókat Bánhalmi Zsolt.

10.19 - "Azért nincsen gyakorlatilag Kapuváron bűncselekmény, mert a helyi kollégák megelőzik azokat" - hallottuk a megbízott megyei rendőrfőkapitánytól.

10.16 - "A mélységi migrációs háló eredményeként 2012-ben az országban a legtöbb illegális migránst és embercsempészt mi fogtunk el a belső határos megyék közül" - mondta Bánhalmi Zsolt.

10.10 - "A 100 ezer lakosra jutó bűncselekményszám alapján hazánkban a 6. legbiztonságosabb megye Győr-Moson-Sopron. Megyénk közbiztonsága szilárd, 2012-ben kevés olyan cselekmény fordult elő, amely erőszakossága, brutalitása révén komolyan veszélyeztette volna a személy- és vagyonbiztonságot, negatívan hatott volna a lakosság szubjektív biztonságérzetére.

Kiemelten kezeltük a közterületen elkövetett, valamint a legsúlyosabb élet és vagyon elleni bűncselekményeket. Erőfeszítéseinknek köszönhetően immár 10. éve minden szándékos, befejezett emberölés elkövetőjét felderítettük és elfogtuk.

Komoly eredménynek tartjuk, hogy a szervezett bűnözői tevékenység területünkön nem nyert teret, etnikai jellegű, vagy robbantással, leszámolással elkövetett jogsértések nem fordultak elő" - közölte Bánhalmi Zsolt beszámolójában.

10.08 - Bánhalmi Zsolt bevezetőjében elmondta, hogy múlt hétvégén ő is a hó fogságába esett az M1-es autópályán, kicsit megfázott, így a hangja nem az igazi.

10.06 - Első napirendi pontban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. évi tevékenységéről beszámolót tart Bánhalmi Zsolt r. ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány.

10.05 - 21 képviselőből 17 megjelent - az ülés határozatképes.

10.03 - Az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly r. vezérőrnagy is megtisztelte jelenlétével a megyei közgyűlést.


Papp Károly országos rendőrfőkapitány is eljött a megyei közgyűlésre.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány is eljött a megyei közgyűlésre.

 
9.57 - Hamarosan kezdődik az idei év második megyei közgyűlése. Az ülésen megjelent Molnár Csaba egykori kancelláriaminiszter is; ahogy a köszönésekből kivettük, erre meglehetősen régen akadt példa.

Ugyanez egyébként igaz portálunkra is; legutoljára másfél éve tudósítottunk a megyei közgyűlésről. Az elmúlt időszakban nem éreztünk túl sok fontos napirendi pontot, témát itt, most viszont érdekes a "felhozatal".

Előzetes

A 2013. évi munkatervben elfogadott és rögzített ülésnapokon túli ülések minden esetben rendkívülinek tekintendők

Az ülés napirendjén 3 előterjesztés szerepel:

1. Beszámoló a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. évi tevékenységéről.

Előadó: dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes mb. megyei rendőrfőkapitány

2. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

3. Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vagyongazdálkodási tervének elfogadása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

Az egyes napirendi pontokhoz kapcsolódó előterjesztések a megyei önkormányzat honlapján megtalálhatók.


dr. Szakács Imre
dr. Szakács Imre

Olvasóink írták

 • 15. WeiseÖdenburg 2013. március 23. 21:57
  „Minden irodalmi mű,ami katonai témát dolgoz fel ,kiolvasható a kötelesség tudat a szervező és irányító képesség
  felelősség vállalás és erre épül a lexikális ismeret alkotómódon történő alkalmazása, eredmény a fejlett logikai rendszer. Ez felelhető az Amerikai irodalomban,mint például
  a :stephen king könyvek : Minnesota visszavár vagy a Patkánykirály c.művekben,továbbá a magyar irodalom egyik remeke: Az Iskola a Határon c.műben.Mindezek méltó alátámasztása a kiváló író Alberto Moravia : A Tatárpuszta c.könyv
  Az irodalmi alkotásokon keresztül szerettem volna érzékeltetni,hogy a katonai képzést kapott, és arra építő más szakirány megszerzése milyen értékes vezetőket produkál.”
 • 14. szekelyse50 2013. március 23. 19:52
  „A kötelesség a legfontosabb ,és Ő ezt tudja.”
 • 13. rangabuga 2013. március 23. 13:49
  „A fő kérdés az, hogy hogyan lehet szolgálni rendszereket részrehajlás nélkül , de elkötelezetten.”
 • 12. acsali 2013. március 23. 12:50
  „Bír majd velük?”
 • 11. villebald 2013. március 23. 12:45
  „Az igazságügyi államtitkár egy két éve azt mondta a parlamentben, hogy az 1990 előtt szolgált fegyveresek Kádár-huszárok voltak. (nem szó szerinti, tartalmi idézet)
  Most akkor Kádár-huszár a főkapitányunk? Vagy nem mondott igazat az államtitkár?
  Hol van az igazság?”
 • 10. janesz67 2013. március 23. 12:18
  „Azt hiszem ez a sok dicséret egy kicsit tupírozva van. Nem beszélve arról hogy a rendőrök nagyon sok esetbe nem tartják be a tőrvényt. Mosonmagyaróváron is ideje lenne vezető váltásokra. Sajnos nem látni járőröket, nem büntetik a szabálytalankodókat, sőt negatív példát mutatnak hozzá, ( pl kerékpár úton parkolnak több autóval egyetemben).Nem tudom hogy miért vannak térfigyelő kamerák ha nincs hatása. A kerékpárosok a járdán hajtanak szabálytalanul. A KRESZ szerint a járdán csak akkor lehet kerékpározni ha az úttestről ki vannak tiltva.A magyar utcán behajtani tilos, autók parkolnak a forgalom elöl lezárt területen. Söt a Lottózónál a lezárt területről, kikerülve az oszlopokat a járdára hajtanak a gyalogosok közé, a kerékpárúton parkolnak autóval.Ez mindennapos probléma, de még nem láttam hogy valakit megfogtak volna. Ennyi a rendőri hatékonyságról (33%).Véleményem, ezek az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jóval hátrább vannak szerintem.”
 • 9. rangabuga 2013. március 23. 08:52
  „Mi volt a titka a kossuthos határőr tisztképzésnek? Béndek, Samu, Bakondi, Papp, Csizmadia, Bali ...”
 • 8. WeiseÖdenburg 2013. március 22. 18:52
  „7. Figyelő2012 2013.03.22. 16:38
  Konstatálom a szakértő terminológiát! Minden gondolatával egyetértek ! Szeretném megjegyezni a jelenlegi irányítása
  a Soproni Rendőrségnek,valahogy több szimpátiát és közmegelégedettséget szolgáló munkát végzett mint az előző vezetés. Sokak számára szimpatikus,hogy a jelenlegi Soproni Főrendőr katonai pályán kezdte a életpályát .
  A Most kinevezett Megyei Főkapitány is katonai pályán kezdett dolgozni.Valószínű megtanulták,hogy egy szervezetet
  milyen módon és formába kell irányítani.Még egyszer gratulálok.”
 • 7. Figyelő2012 2013. március 22. 16:38
  „Sok sikert a kinevezéshez!
  Reméljük, hogy Sopron esetében is fokozzák a nappali rendőri jelenlétet, valamint sokkal nagyobb szigorral lépnek fel a közúton szabálytalankodókra.
  Na és persze folytatják a hetekben megkezdett éjszakai szórakozó helyek ellenőrzését.
  Hiszen ahogy az újság írta, van bőven dolog a kábítószer vissza szorítása érdekében.
  Főleg akkor amikor már késő éjjel 3óra fele, minden telt házzal üzemel.”
 • 6. Csodabimbó 2013. március 22. 15:14
  „10.47 - "Megyénkben a rendőrök polgárbarát módon járnak el" - mondta Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

  Attól tartunk, hogy Olvasóink ezt a véleményt vitatni fogják a hozzászólásokban.

  Egyetértek, polgárbarátok, haverok... zömük tisztában van a dolgokkal, csak a politikusbérenc feletteseik hozzák őket kellemetlen helyzetekbe és miattuk is nekik kell tartani a hátukat.
  Efféle hülye statisztikákkal meg ne kábítsanak senkit, mindenki tisztában van vele, hogy a fele sem igaz, csak a megyében naponta több 10000 bűncselekmény történik. Felejtsék el a statisztikát és méressék a lakosság biztonságérzetét valamelyik közvélemény kutatóval.

  a több 10000 nem elírás...

  vagy a törvények rosszak, vagy minden 3. fiatalnak börtönben kellene ülnie.”
 • 5. háté 2013. március 22. 14:12
  „´Dejókép´ Szakácsról!- nem is kel megszólalni.”
 • 4. Beretta84 2013. március 22. 13:06
  „36 éve szolgálatban: és még nem nyugdíjas??? 25év szolgálat után mehetett volna. Ki érti ezt? Meddig lesz kapitány?”
 • 3. Dwatson 2013. március 22. 10:45
  „Megyék nem lesznek ,akkor minek a megyei kapitányságok?”
 • 2. tmm 2013. március 22. 10:36
  „Ha túl sokáig van egy helyen, kiépülnek a kapcsolatai és már kockázatossá válik.”
 • 1. alekínyó 2013. március 22. 10:15
  „Minek kell állandóan új kapitány? Egyik sem felel meg az elvárásoknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz napra elzárták a visszaeső szabálytalankodót Győrben

Az 54 éves győri férfit az elmúlt két évben 21 esetben vonták szabálysértési eljárás alá. Tovább olvasom