Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Csillagszóró Hadművelet

Győr - Csillagszóró Hadművelet néven nagyszabású hatósági akció zajlott szombaton a megyeszékhelyen. A fokozott ellenőrzést dr. Holló Sándor ezredes, rendőrkapitány rendelte el.
Az akciót Makó Róbert rendőr hadnagy irányításával, a rendőrökön kívül a fővámhivaral, a határőr-igazgatóság, a tűzoltóság, a munkaügyi és munkavédelmi felügyelőség, a fogyasztóvédi főfelügyelőség, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az élelmiszerlánc-biztonság, az Apeh, a közterület-felügyelet, illetve a polgármesteri hivatal közigazgatási osztálya bevonásával hajtották végre.

Makó Róbert rendőr hadnagy a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a délelőtt fél 10 órától délután négyig tartó akcióban 41 ellenőr 35 helyszínen összesen 69 személy tevékenységét ellenőrizte. Nem csak a belvárosban – a virágpiac, az Arrabona, a Széchenyi tér –, hanem a Győr Plaza környékén, az Intersparnál, a Lajta utcai Tesco áruháznál is ellenőrizték a kisebb árusokat. A rendőrkapitányság közrendvédelmi, bűnügyi, közlekedés-rendészeti és idegenrendészeti osztályai ezen felül fokozott készültséget tartottak az ittas vezetők, a gyorshajtók, kiszűrésére, illetve ismeretterjesztő szórólapokat osztottak, helyeztek ki a szélvédők mögé a gépjármű-feltörések, a lopások – különös tekintettel az idősek sérelmére elkövetett cselekmények megelőzése érdekében.
 Az eredményekről szólva elmlítést érdemel a Lajta utcai Tesco Áruház mellett felfedezett két, engedély nélkül ruhát, játékokat  áruló személy, őket jogosulatlan kereskedelem miatt feljelentették. Egyiküknél ráadásul úgynevezett 1-es kategóriájú pirotechnikai terméket – csillagszórót(!) is találtak, ezért külön feljelentés járt, ugyanis ez külön engedélyhez kötött. 
A Baross utca környékéről, a Széchenyi térről jogosulatlan  kereskedelem miatt három személyt állítottak elő, kettő közülük román állampolgár. Őket gyorsított szabálysértési eljárás alá vonták.

A fokozott rendőri jelenlét nem vette kedvét egy rablónak a Herman Ottó utcai vásárcsarnoknál: a mobiltelefont áruló eladót késsel fenyegette meg egy ápolatlan kinézetű, hajléktalannak tűnő támadó. A megadott személyleírás alapján gyorsan elfogtak egy rá a megtévesztésig hasonló személyt, ám kiderült, mégsem ő a tettes. A rendőrség biztos benne, hogy a megadott személyleírás alapján az igazi tettes is gyorsan meglesz.
Közlekedési helyszíni bírságot összesen 32 ezer forintot róttak ki szombaton, 9 elkövető ellen. Két feljelentést kellett megírni, a biztonsági öv becsatolásának elmaradása, illetve a biztonsági gyerekülés hiánya miatt. Ennél az esetnél a 4 éves kisgyerek az anyósülésen ült, a testvére ölében...

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság 2 esetben szabott ki állategészségügyi bírságot tárolási, illetve eredetigazolási hiányosság miatt. A fővámhivatal egy mulasztási bírságot szabott ki, mert az egyik üzletben azonos fajta italból több palackkal is megbontva találtak, egy esetben pedig – jövedéki bírságolás mellett – lefoglalták az ismeretlen eredetű vámárut: bort és pálinkát.

Az ÁNTSZ két helyen 10-10 ezer forint büntetést rótt ki a közegészségügyi szabályok kisebb megsértéséért.

A fogyasztóvédelem két esetben kezdeményezett eljárást, amiért az eladók nem tüntették fel az árat, a városi a közigazgatási osztály pedig figyelmeztetett egy árust, aki a standon sem a nevét, címét, sem a termékek árát, a felügyelőségi tájékoztatót sem tüntette fel.
A tapasztalatok összefoglalásaként Makó Róbert elmondta, a kirakodó árusok hatékonyabb ellenőrzése a visszatérő jellegű, hasonló akciókkal lenne megoldható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr az óriások földje lett

Győr - Több mint tíz bevásárlóközpont nyílt meg eddig Győrött, s közismert, hogy a sornak még nincs… Tovább olvasom