Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Csillag születik - Buzás Viktor: operát éneklő testépítő - Fotók

Buzás Viktor a Csillag születik harmadik szériájának első adásában tűnt fel. Robusztus külseje alapján senki nem sejtette, milyen hang rejlik a fiatalemberben, aki 2002-ben még Győrben is énekelt.

Buzás Viktor nagyjából kilenc éve játszott Győrben. Verdi Traviata-jában énekelte Alfred szerepét, azóta sok víz lefolyt a Dunán, sokfelé sodorta őt is az élet. Ezekről az évekről, céljairól és persze a Győrben eltöltött időről kérdeztük.

- A Csillag születikben elmondta, hogy birkózóból lett testépítő edző. Előtte, utána vagy a kettő között volt az operaénekesi karrier?
- Hat éves koromtól tíz éven át birkóztam, a kamaszkorral jött a mutálás, s ekkor derült ki, milyen hangi adottságokkal rendelkezem, később konzervatóriumba jártam, de magánéleti okok miatt nem fejeztem be.
A színházi világban teljes kilátástalanságot tapasztaltam, így civil munkát kerestem, ekkor jött a teherautó sofőrködés, azután pedig a sportanimátori munka, nemrégiben pedig testépítő edző képesítést szereztem.

- Mi volt a kilátástalanság oka?
- Elfogytak a lehetőségek, 2006-ban úgy éreztem, hogy falakba ütköztem a színházi világban. Igaz, Interoperett előadásokon felléptem, az azonban csupán egy évben egy előadást jelentett, abból pedig nem lehetett megélni. Ezért vállaltam azt, hogy fél évig teherautósofőrként dolgozom. Egy nyomdaipari cégnél helyezkedtem el, hajnalban keltem, este feküdtem. Egy tonna plakátot rámoltam föl-le. Éreztem, hogy ez a hangom rovására megy, énekelni pedig szeretek, ekkor találtam rá a sportanimátori munkára. Az ottani tevékenységem során is felfedezték a hangomat, ezért esténként koncerteztem az üdülőkomplexumokban, reggel pedig tanítottam úszni a gyerekeket.

Élvezte a sportanimátori munkáját is, hiszen szeret gyerekeket oktatni
Élvezte a sportanimátori munkáját is, hiszen szeret gyerekeket oktatni

- Miért döntött úgy, elindul a tehetségkutatón?
- Tíz év alatt adódtak lehetőségek, de a nagy áttörés nem jött el. Egy ilyen műsorban olyan lehetőséget kap az ember, amit nem akartam kihagyni. Több millió ember előtt mutathatom meg magamat,- és a képességemet.

- Mi a célja a műsorral?
- Nem titkolt célom, hogy a fiatalabb generációval is megismertessem és megszerettessem ezt a műfajt. Sportemberként talán még inkább el tudom juttatni a mondanivalóm a fiatalokhoz. A sport és a zene a szenvedélyem, de sokan csak az izmos külsőm alapján ítélnek meg, nekik bizonyítottam szombaton: az erős nem egyenlő a butával.

- Mesélne egy kicsit a sportanimátori munkájáról?
- Olaszországi szállodákban dolgoztam sportanimátorként. Az animátor feladata a vendégek szórakoztatása, a legkülönfélébb programok szervezése mellett. Én főként gyerekeket tanítottam úszni, focizni. Ez egy szezonális munka, tavasztól őszig tart. Két éve is kint voltam, tavaly úgyszintén, és ha nem jött volna ez a műsor, valószínű már úton lennék a 2011-es szezonomra.

Szívesen emlékszik vissza a Győrben eltöltött időre
Szívesen emlékszik vissza a Győrben eltöltött időre

- Hogyan tudna újat mutatni hétről-hétre a nézőknek ebben a műfajban?
- Előbb a középdöntő vár rám, ahová például Bocelli által is képviselt crossover műfajú dallal készülők. A színházakban sajnos ilyen jellegű előadásokra nincs lehetőség. Ez a műsor viszont kiválóan alkalmas arra, hogy ebben a stílusban is megmutathassam magam.

- Ön szerint nyerhetne a produkciójával?
- Nekem már az elég, hogy egy-egy adásban több millió embert megszólíthatok, már azzal nyertem. Elindultam egy úton, amellyel lerombolhatom azt a sztereotípiát, amely a köztudatban él a hozzám hasonló izmos emberekkel kapcsolatban. Egyébként nem a győzelem motivál, hanem az, hogy átadjam a komolyzenét az embereknek.
Ha vissza kellene mennem animátornak, azt se bánnám, de természetesen énekesként bennem van a vágy arra, hogy megmutassam, mit tudok.

- Hogyan emlékszik vissza a Győrben eltöltött időre?
- Nagy élmény volt a Győri Nemzeti Színházban énekelni, főleg egy ilyen csodálatos darabban játszani, mint Verdi:Traviata-ja. Ráadásul egy olyan kiemelkedő szopránnal énekelhettem, mint Bellai Eszter, aki sokat segített a szerep formálásában, hiszen akkor még igazán fiatal, pályakezdő énekes voltam!

Nagyon szép emlék nekem ez az előadás. Akkoriban még Korcsmáros György volt az igazgató, Bor József rendezte a darabot.

Olvasóink írták

 • 4. kab79 2011. április 17. 15:10
  „http://www.idegen-szavak.hu/keres/robosztus
  ...”
 • 3. lakatlajos 2011. április 08. 00:38
  „,,Robosztus külseje alapján"

  RobUsztus. Aki nem tud arabusul, ne műveletlenkedjen egy újságban! Már megint nincs írástudó a Kisalföld szerkesztősőgében!”
 • 2. Stewe 2011. április 07. 09:12
  „Nem volt átütő valóban.”
 • 1. Hyppolit 2011. április 07. 08:58
  „Lehet, hogy a cikket író hölgynek "bejön" az említett versenyző, azért szerintem ezen rajongását a magánszférájában kellene tartania!!Az, aki az elmúlt két évtizedben komoly éneklési szándékkal több országos deszkát megjárt, aki bőven kapott bizonyítási lehetőséget e téren, és mondjuk ki bátran, hogy semmire sem vitte, abból ne próbáljunk már "írásos" sztárt kreálni.Csak mert esetleg szimpi.A versenyző korábbi fényképe alapján nekem úgy tűnik, hogy a testépítési területet valószínüleg éneklési karrierjének sikertelensége után aktivizálta.Szerintem a versenyző folytassa ott, ahol abbahagyta: menjen vissza konditerembe, és Rigolettó áriájának éneklése közben feszüljön neki a súlyoknak.Így talán a közvetlen környezetében még mókásnak is tűnhet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem: mozogni márpedig mindenkinek muszáj

– Mindennap sétáljanak és lepjék el a konditermeket! – ajánlotta a Nyugdíjasegyetem szerdai óráin dr. Ihász Ferenc. Tovább olvasom