Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csíííz! - A prostikat lesből fotózzák a rendőrök

Győr - Sötétedés után mindennap megjelennek az örömlányok Győr egy-két pontján. A rendőrség rendszerint civilnek álcázott autóval követi az alkalmi „párokat", fényképezőgéppel lesben várja az aktust, a meglepett ügyfél pedig annyit sem tud mondani, hogy „csíííz".

Üzletszerű kéjelgés van, volt és lesz, a történelmet nézve egyedül a tanácsköztársaság győri vezetőinek volt bátorságuk ráírni egy dossziéra, hogy „a prostitúció megszűnt". Ilyesmit később aztán egyetlen rendőrkapitány sem állított, de olyat igen, hogy töredékére csökkent az utcalányok száma: amíg 1997 és 1999 között 100-nál is többen voltak Győrben, ma már 10–15-en lehetnek. Jellemzően a Révai és a Nép utcában, valamint a 85-ös főút ikrényi elágazójánál jelennek meg.

Más kérdés, hogy aki kiskorú gyermekének erkölcséért vagy a Kazinczy-, a Révai-gimnáziumba járó tinédzser fiának egészségéért aggódik, annak ez a szám is magas. Természetesen „utcalány" alatt szó szerint az utcán „dolgozó" prostituáltakat értjük, mert az, hogy ezenfelül még hányan várják ügyfeleiket Győr valamelyik lakásában, szinte ellenőrizhetetlen. Horváth Csaba alezredes, győri rendőrkapitány elmondta: a hatóság napi szinten ellenőrzi a mindenki által ismert pontokat, ezenkívül figyeli a közelmúltban felszerelt kamerát, amelyik a Révai utca eseményeit rögzíti. Viszont tettenérésre van szükség, ezért valamilyen civil – például tanulóvezetőnek – álcázott autóval követi az ügyfél kocsijába ülő párt, amely valamelyik erdősávba, jellemzően Pinnyéd felé tart. A kamera és a fényképezőgép már lesben áll: a meglepett nőt és megdöbbent ügyfelét pedig kissé kiszolgáltatott pózban örökítik meg. A fénykép bizonyító erejű, s a bíróság kezébe kerül, jóllehet, egy nős férfi ilyenkor ritkán érzi magát fotogénnek.

Győrött tavalyelőtt 1, tavaly viszont 26 eljárás indult 15 győri nővel szemben üzletszerű kéjelgés miatt. A rajtakapott prostituáltakat őrizetbe vették, a bíróság pedig átlagosan 15 napi elzárása ítélte őket.

Fotóillusztráció: H. B. E.
Fotóillusztráció: H. B. E.

Ezenfelül 70 eljárás indult az érintettekkel szemben valamilyen köztisztasági vagy éppen gyalogos szabálysértés miatt, s összesen 2 millió 340 ezer forint bírságot szabtak ki a nőkkel szemben.

A számokból következik, hogy egy prostituáltat többször is megbüntettek, a rekordot egy Csilla nevű örömlány tartja, aki ellen jelenleg 30 szabálysértési eljárás folyik – tudatta a rendőrkapitány. Hozzá kell tenni azt is: nem csak a nőkről van itt szó: feljelentettek 10 ügyfelet is, mivel a türelmi zónán kívül – és tudjuk, hogy Győrben nincsen ilyen zóna – a férfi is szabálysértést követ el, ha a fizetett aktus közbven tetten érik.

Az alezredes hozzátette: a rendőrség igyekszik úrrá lenni a helyzeten, éppen most egyeztet a győri börtön parancsokságával arról, miként lehetne a közvilágítással javítani a Révai utca látképén, ahol esténként három-négy lány kelleti magát, általában 5–6 vagy 7 ezer forintért. Az életkoruk egyébként igen változó, a 20 évtől a 40-ig minden korosztály képviselteti magát az utcasarkon. Persze hiába a rendszeres őrizetbe vétel, ez akkor is macska-egér játék marad, s előfordul, hogy az egér győz. Gondolunk itt most a januárban történt esetre, amikor az egyik prostituált lepedőt kötött a fogda egy pontjára, úgy téve, mint aki öngyilkosságra készül. Jól számított, mert kisvártatva a pszichiátrián kötött ki. Ennek ellenére a bíróság három napra elzárta a nőt. A rendőrkapitány hangsúlyozta: az ügyfelek ne csak a rájuk váró kisebb meghurcolás miatt óvakodjanak a prostituáltakkal kötött üzlettől, de vigyázzanak egészségükre is, mert az öt-hatezer forintért kapott szolgáltatás a legkevésbé sem számít exkluzívnak.

A hozzászólási lehetőséget ennél a cikknél 2009. feburár 4-én 8:02 perctől felfüggesztettük - kisalfold.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezz-felelek az új menetrendről a Kisalföld Volánnal

Győr – Hétfőn debütált az az új buszmenetrend Győrben, mely már nyilvánosságra kerülésekor… Tovább olvasom