Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Cserháti Tamara súlyos csalánkiütéseket kapott

A győri származású Cserháti Tamara szépségkirálynő a saját bőrén tapasztalhatta, mit művel az ember külsejével a ritka és alattomos bőrbetegség.
A bőrbetegekkel vállalt szolidaritást a Miss World Hungary 2012 címet viselő Cserháti Tamara, amikor egy társadalmi kampány keretében teljesen élethű, a krónikus urticariára jellemző kiütésekkel maszkírozták el.


Nézze meg Cserháti Tamara átváltozását:"Hat órán keresztül tartott a folyamat, és csak a végén kaptam tükröt a kezembe. Sokkolt a látvány, és kizárólag arra tudtam gondolni, hogy azonnal szabadítsanak meg a kiütéseimtől.


Cserháti Tamárát (is) sokkolta a látvány

El se tudom képzelni, hogyan lehet egy ilyen betegséggel évekig együtt élni, hiszen itt nem csupán a külsőről van szó.

Ez a bőrprobléma, a betegséggel járó folyamatos viszketés és a társadalmi reakciók miatt a belsőt is felemészti" – nyilatkozta a győri származású szépségkirálynő, aki az Urticaria Világnapja alkalmából segített felhívni a figyelmet a bőrbetegek nehéz helyzetére.


A kampány megnyitóján készült fotón jól látszik: szerencsére nincs baja a győri származású szépségkirálynőnek


Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár a csalánkiütés

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket.

Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kerékpárt loptak el Győrben - felismeri a férfiakat a képen?

Két lezárt kerékpárt loptak el egy győri bevásárlóközpont bejárata mellől a gyanúsítottak. Tovább olvasom