Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Cserélik a postaládákat

Győr - Úgy kell elhelyezni a postaládákat, hogy a kerekes széket használó mozgáskorlátozottak is elérjék.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője portálunknak elmondta, hogy a megváltozott kormányrendelet szerint úgy kell elhelyezni a postaládákat, hogy a kerekes széket használó mozgáskorlátozottak is elérjék.

A postaládák cseréjét a szolgáltató folyamatosan végzik.
A postaládák cseréjét a szolgáltató folyamatosan végzik.

Azaz alacsonyabban kell rögzíteni azokat és nagyobb bedobónyílással kell ellátni, hogy a nagyobb küldemények is gyűrődés nélkül beférjenek. A cserét a szolgáltató folyamatosan végzi az országban az önkormányza-
tok engedélyével; már mintegy három éve elkezdte. Így most is láthatnak ilyet a lakosok Győr egyes városrészeiben. A régiek helyett szebbek, újabbak kerülnek ki, de nem biztos, hogy pontosan oda, ahol eddig voltak. A szóvivő tájékoztatása szerint egy-egy ládába havonta öt-hat levél kerül, már alig tartják a kapcsolatot egymással ilyen formában az emberek, de a postának naponta kell azokat ürítenie, ami tetemes költséget jelent. Ezért forgalmasabb helyekre rakják azokat és összességében kevesebbet, mint amennyi volt. Azonban még így is jóval több postaláda van az országban, mint amennyit a mérhető igény indokolna és amennyit a jogszabály előír, tudatta a szóvivő.
Olvasói kérdés

Miért szerelik le a postaládákat Nádorvárosban?


Olvasóink írták

  • 1. lzsuzsanna 2009. szeptember 24. 15:20
    „Amíg a Magyar Posta ilyen szolgáltatásokat nyújt, ne csodálkozzon, hogy veszteséges, mert inkább e-maileznek vagy futároznak az emberek, mert már veszi igénybe a cég szolgáltatásait, aki tényleg rá van szorulva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrázz a vonatért a Bakonyban!

"Kiránduljunk együtt és használjuk a Cuha-völgyi vasutat! Rajtad is múlik, hogy bezárják-e… Tovább olvasom