Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Csecsemőhalál a győri otthonban

Meghalt egy öt hónapos csecsemő a győri anyás-csecsemőotthonban, a szívszorítóan rövid életű kisfiú megfulladt az elsődleges orvosi vélemény szerint. A hátrányos helyzetű, Győr környéki család ötodik gyermeke koraszülöttként jött a világra, s miután egy hónapot e miatt a kórházban töltött, a gyámhatóság a csecsemőotthonra bízta a sorsát.
Az intézetben ma délelőtt tíz óra körül megetették a kicsit, a babakocsit a teraszra vitték, hogy a baba levegőzhessen.

Másfél óra múlva azonban holtan találták a kisgyereket, s már a mentők sem tudták újraéleszteni. Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a csecsemőt saját hányadékának benyelése ölte meg, de biztosat csak a jövő heti boncolás után lehet tudni.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta: a rendőrség halált okozó, foglalkozattás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége ügyében nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Olvasóink írták

 • 7. Manó 2007. november 19. 13:43
  „Kedves Béni!

  Köszönöm, hogy egyetértesz velem Te legalább reálisan látod a helyzetet, én is beletudom kébzelni magam a gondozónő helyzetébe, bár semmi esetre sem lennék most a helyébe, őszintén sajnálom.
  A mai cikk mellé van egy hozzászólás egy gyakornoktól, na vele nemértek egyet már csak azért sem mert az a pár óra gyakornoki munka nem adja vissza azt a képet amit egy embernek nap mint nap a munkahelyén el kell végezni. A magánéletében pedig az embernek mindig vannak változások jó és rossz időszakok ami ellen tenni nem lehet. Megkérdezném azért ezt a gyakornokot, hogy akkor ő kiket venne fel és mi alapján szórtízná az embereket. Szerintem olyan embert nemtalálni akinek a magánéletében nincsen soha semmi probléma, mert akkor nemnagyon dolgoznának ilyen helyen emberek.
  De ha ez a gyakornok ilyen ember és aztgondolja, hogy még vagy 40 évig soha semmi problémája nem lesz akkor ajánlom neki, hogy ne csak gyakornokoskodjon, hanem élőben is gyakorolja.
  A gyakornokoknak mindig csupa heppy az életük?”
 • 6. Béni 2007. november 18. 17:54
  „Manó hozzászólásával egyetértek.Szürnyű ez a tragédia, de valóban meg kellene vizsgálni az ott dolgozók körülményeit. Ezen a tragikus napon vajon hány gondozónő volt a kicsikkel?Minden pillanatban nem lehet minden gyermekre odafigyelni.Ilyen eset sajnos gondos anyukával is előfordulhat.Végtelenül sajnálom a kicsit, de ugyanúgy az ott dolgozót is mert minden bizonnyal lelkiismeretesen végezte a munkáját, de ez a haláleset az Ő életét is kettétörte.
  fljda-nak és bubby-nak azt javaslom egyszer próbálják ki, csak egy napra ezt a munkát.Kíváncsi lennék azután is ezen a véleményen lennének e.”
 • 5. Zonka 2007. november 18. 16:11
  „Ahogy fljda elítélí, Manó, te ugyanúgy felmented azt, akit te sem ismersz, se az eset körülményeit. Nem maradhat következmény nélkül egy csecsemő halála egy csecsemőotthonban, de amíg nem ismertek a tények, nem lehet objektív véleményünk. Gondolom tart a vizsgálat és gondolom hamar nyilvánosságot is fog kapni. Utána folytassuk.”
 • 4. Manó 2007. november 18. 15:36
  „" Kedves " fljda!
  Szerintem sokkal inkább felháborító az, hogy valaki a részletek és az otthon belső működésének tudta nélkül mások munkáját ocsmárolja, becsületsértően lelketlennek nevezzen egy olyan embert akit nem ismer. Nalátod ez felháborító! Először megkellene ismerned, hogy ezeknek az embereknek milyen körülmények között kell dolgozniuk, egy gondozóra hány gyermek jut és sorolhatnám még ami ebből következik.....
  A fizetést már meg sem említem mert biztos vagyok benne, hogy ezeket az embereket a munkájuk során nem a pénz motíválja.
  És engedj meg nekem mégegy megjegyzést, ha belegondolsz azt a csöpséget csak 10 percre tették volna ki levegőzni és 5 perc után megtörténik a baj nemugyanez a probléma állna fenn? Tegye a szívére mindenki a kezét aki nem altatta a friss levegőn már a gyermekét és nemhagyta ott egyedül akár 5 percre csak. Na ő törjön pálcát más felett!
  Gondolkodj! Jó időtöltést!”
 • 3. andy 2007. november 18. 14:25
  „Még a bölcsikben is kinnt altatják gyermekeket!
  Nem hiszem,hogy a lelketlenség lenne az otthon dolgozóira jellemző!!
  Nézhetjük abból a felállásból is helyzetet,hogy egy gyermek édesanyja nemcsak az anyatejjel az ételt biztosítja gyermeke számára,hanem lelkileg a szeretetet,gondoskodást,biztonságot,s mivel az éteri kötelék még jelen van,hisz a gyermek édesanyja aurájában él,tehát az anya energetikai rendszerében,mint életet adó közegben kellene felnőnie...
  Sajnálom a csöppséget,de véletlenek nincsenek...
  Minden haláleset meghozza a tanítást is egyben,ha észrevesszük!
  A legfontosabb lenne úgy élnünk,hogy szeretteinknek éltükben kerüljön a mi szeretetünkből,gondoskodásunkból,törődésünkből!!!”
 • 2. bubby 2007. november 18. 10:25
  „Par eve meg egy totyogós fulladt bele a felmosóvödörbe. Szóval ez pár éven belül a második. Ideje lenne a körmükre nézni.”
 • 1. fljda 2007. november 18. 07:58
  „Uramatyám, hogy lehetett ennyi ideig felügyelet nélkül hagyni kint a hidegben egy ekkora gyereket? Micsoda lelketlen emberekre bíznak gyerekeket? Felháborító”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zord idő ellenére sokan segítettek

Győr - Kivonultak a mentők, a tűzoltók – ezúttal szerencsére nem volt rájuk szükség. A győri… Tovább olvasom