Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Csatornagondok: új vezeték Győr-Révfaluban

Győrben az Ady Endre utcában árvíz idején összeroppant szennyvízcsatorna ideiglenes pótlása egyre inkább zavaró.
Győr-révfalui olvasóink panaszolták, hogy az Ady Endre utcában árvíz idején összeroppant szennyvízcsatorna ideiglenes pótlása egyre inkább zavarja őket. Mint mondták, az árvíz már régen volt, a probléma nem oldódott meg. Ők pedig egyre türelmetlenebbek.

A Pannon-Víz zrt. diszpécserszolgálatának vezetője, Tóth László megkeresésünkre tudatta:

– Győr-Révfaluban az Ady Endre utcai szennyvízát-
emelőnél az árvíz okozta talajmozgások június hetedikén roppantották össze a főgyűjtő csatornáját. Néhány óra alatt stabilizáltuk a szennyvízelvezetést, ideiglenes átemelő szivattyúkkal, föld feletti vezetékeken szivattyúzzuk a szennyvizet. Tökéletesen megértem a lakók panaszát, néhány hétig elviselhető ez a szükségmegoldás, de sajnos közel három hónapja nem tudjuk megkezdeni a munkát. A magas talajvízállás nem tette lehetővé a munkakezdést.

Az Ady Endre utca lakóit egyre inkább zavarja a megoldatlan helyzet. Fotó: Mészáros Mátyás
Az Ady Endre utca lakóit egyre inkább zavarja a megoldatlan helyzet. Fotó: Mészáros Mátyás


A Pannon-Víz zrt. a nagy kivitelezési mélység, az Ady Endre utca 2-es számú épületének közelsége miatt több kivitelezési technológia közül a kitakarás nélküli rekonstrukciót választotta.

– Az átfúrásra szeptemberben kerül sor, várhatóan a hónap végére elkészül az új vezeték. A szennyvízelvezetést sajnos addig továbbra is csak a föld feletti vezetékeken tudjuk működtetni. Az okozott kellemetlenségekért kérjük az itt lakók szíves türelmét és megértését – tájékoztatott Tóth László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres Győrben?

Tovább olvasom