Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Csarnok másfél milliárdból

Szerdán avatták fel a Győr városi Egyetemi Csarnokot. A másfél milliárd forintba került létesítmény Győr ajándéka a Széchenyi-egyetemnek. Kizárólag helyi forrásból, nagy összefogással valósult meg a több célra használható létesítmény.
Ünnepélyes átadás

A Ras Építész Kft. tervei alapján, miután közbeszerzési pályázattal megnyerte a munkát, az Integrál-H Rt. tíz és fél hónap alatt építette fel a Mosoni-Duna partján, az egyetemi tömbben a Győr városi Egyetemi Csarnokot. A megközelítően 4 ezer négyzetméter alapterületű, 5300 négyzetméter beépítésű csarnokban a helyiségek száma meghaladja a kétszázat.

Küzdőtere 30x56 méter, lelátóján kétezren foglalhatnak helyet, ám küzdőterén további ezer ülőhely alakítható ki. A létesítményt 1 milliárd 450 millió forintból építették fel, s ebből 110 milliót cégek, magánszemélyek adtak össze. Azzal számolva, hogy visszatérítik a 250 milliós forgalmi adót, a költségek legnagyobb részét álló Győr városa 1,1 milliárdot áldoz arra, hogy az egyetemi rangra emelt felsőoktatási intézmény méltó csarnokot kaphatott.

Tervezésben és megvalósításban a legkiválóbbak között

A nagy számban megjelent vendégek előtt Balogh József polgármester az összefogás szép példájaként beszélt a sportcsarnok megvalósításáról. A létesítmény neve szerint az egyetemé, de egyben Győr városa és annak polgárai is magukénak vallhatják.

Megközelítően 4 ezer négyzetméter alapterületű a csarnok
A sportcélok mellett kulturális rendezvényekre, kiállításokra, konferenciákra használhatják majd. Dr. Czinege Imre, a Széchenyi -egyetem rektora az avatón emlékeztetett rá, hogy az ókori olimpián a sportvetélkedők mellett szellemieket is tartottak. A nagyszerű új létesítmény az egyetemi ifjúság harmonikus nevelését szolgálhatja. A rektor bejelentette, hogy 2004-ben az egyetemi és főiskolai asztalitenisz-világbajnokságnak az új csarnok lesz a színhelye.

Egyben felajánlotta Győr polgárainak, közülük is a fiatal nyugdíjasoknak, hogy éljenek a lehetőséggel, menjenek felfrissülni az új csarnokba.
A Kisalföld a csarnokavatót követően megkérdezte az új létesítményről az ünnepségen részt vevő dr. Frenkl Róbert professzort, nemzetközileg ismert sportvezetőt. Számos sportlétesítmény avatásán vett már részt, annál is többet is mer a világban, mondta. A Győr városi Egyetemi Csarnok mind tervezésében, mind megvalósításában a legkiválóbbak közé tartozik. Az egyetem és a város méltán büszkélkedhet majd vele, s bárki szívesen jön majd oda versenyezni, vagy ha akármilyen célra használják is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri polgármesterjelöltek vitája

A Kisalföld egy asztalhoz ültette Győr három polgármesterjelöltjét, hogy teret adjon a város jelenét… Tovább olvasom