Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Csapvízzel törtek a rekordra – Vízivók ezrei lepték el a győri Széchenyi teret

Rekordot döntött csapvízivással a győri Széchenyi téren összesereglett tömeg szerda délután. Az országos kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a térségünkben különösen jó minőségű, vezetékes vízre. A kísérletet Borkai Zsolt is szívügyének tartotta. Az eseményt a város által szervezett sulizáró buli dobta fel leginkább, ahol megjelent a győri Fekete Dávid, SP és Tóth Gabi is.
Több mint négyezer ember – többségben általános és középiskolás korúak – gyűltek össze szerda délután a győri Széchenyi téren, hogy részt vegyenek az országszerte több mint húsz városban, ugyanabban az időpontban tartott, csapvízivást népszerűsítő Guinness rekordkísérletben, amely információink szerint a vártnál is sikeresebben zajlott le.

A rendezvényhez, amelyet a Magyar Vízmű Szövetség kezdeményezésére a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából tartottak, a győri önkormányzat és a Pannon-Víz Zrt. az elsők között csatlakozott. A szervezők célja, hogy ezzel az akcióval ráirányítsák a figyelmet a csapvíz megbecsülésére, amely a Kisalföldön különösen jó minőségű.


A buli kedvéért is sokan érkeztek

A vízivó esemény célját több részvevő is szívügyének tartotta.
– A csapvíz nagyon fontos az életben, ezért meg kell becsülnünk ezt is a többi természeti értékünk mellett. Amikor csak tehetem, csapvizet fogyasztok, mert sokkal egészségesebbnek tartom, mint a palackozott ásványvizet vagy más üdítőt. Nem igazán érdekelnek a meghívott sztárvendégek, a rekord miatt érkeztem – mondta el portálunk érdeklődésére Rajki Orsolya miközben párjával éppen a regisztrációnál kapott nagy pohár, hideg vizet ízlelgették.

A regisztrációs pultnál dolgozók véleménye szerint azonban a rekordkísérlet ellenére a legtöbben a sztárvendégek – Fekete Dávid, Viva Ada, Tóth Gabi és SP – miatt gyűltek össze a téren. A vízimádók mellett portálunk is könnyen akadt olyan fiatalra, akit inkább az esemény másik oldala, a sulizáró buli vonzott.

– Gyakran iszom csapvizet, mert nagyon szeretem az ízét. Furcsa érzés egy igazi rekordkísérlet részeseként állni itt. Fontosnak tartom ezt az akciót, mert ezután talán többen fogyasztják majd a palackos löttyök helyett a tiszta vizet, de igazából a koncertetek miatt érkeztem barátaimmal a belvárosba. Nagyon kíváncsi vagyok az összes fellépőre – árulta el részvétele valódi okát Bokkon Bettina.

Fotók: Szűcs Anita
Borkainak fontos a fiatalok csapvíz-szeretete

Borkai Zsolt, Győr olimpiai bajnok polgármestere a rekordkísérlethez szükséges pohár víz nyilvános elfogyasztása után a kisalfold.hu érdeklődésére elmondta, hogy a napvilágot látott győri vízminőségről szóló, rosszmájú pletykák ellenére büszkén jelentheti ki, hogy a városban abszolút magas minőségfokozatú csapvízről beszélhetünk.

– Fontos számomra, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy a csapvizet kellemes és egészséges inni. Ha visszaemlékszem a gyermekkoromra, akkor elmondhatom, hogy napjában több liter csapvizet ittam. Elengedhetetlen, hogy megismertessük a fiatalokkal a csapvízivás és a környezettudatosság fontosságát, ezért is hívtuk el az eseményre a fiatalok által kedvelt előadókat is – vélekedett Tóth Gabi nagysikerű koncertje közben Borkai Zsolt, aki hozzátette, hogy a város a sulizáró bulit szervezte, a rekordkísérletet csak támogatta. A városvezető szerint a fiataloknak szüksége van arra, hogy olyan eseményeken is részt vehessenek, ahol a számukra kedves sztárok szórakoztatnak, ahol ők is jól érezhetik magukat.

A Jedlik Media felvétele - készítette: Horváth Csaba és Szaló Roland.


A rendezvényt „rugalmasan kezelik" a bencések is

– Ebben a rendezvényben semmiféle visszataszító momentum nincsen, ami zavarhatná a szerzeteseket és a hívőket. A belváros azért van, hogy éljen, virágozzon, és mozgalmas legyen. Úgy látom, akik errefelé élnek és dolgoznak már eddig is tudomásul vették, hogy ilyen eseményekre számítaniuk kell. Eddig is rugalmasan kezelték ezt a kérdést, nem számolhatok be ezzel kapcsolatban semmi negatívumról – osztotta meg velünk tapasztalatait Borkai Zsolt, amikor arról érdeklődtünk, hogyan fogadják a bencés szerzetesek és a templomba járók a rekordkísérlettel járó hangzavart és több ezres tömeget.

Fotók: Dávid Attila (olvasó-tudósító)

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. janika 2011. június 09. 15:16
  „Hát ennek a szegény szőkének, azért adhatott volna valaki egy normális nadrágot.”
 • 24. Dwatson 2011. június 09. 15:05
  „Szükségből erényt!Szoktatni kell a népet hogy nem sokára már csak vizet ihat,ha egyáltalán fizetni tudja a számlát.”
 • 23. annobon 2011. június 09. 08:20
  „Nem tudom, hogy egy ilyen pozitív cikkhez hogyan lehet úgy hozzászólni, hogy utána ez jelenik meg: <moderálva> Komolyan nem értem...”
 • 22. tosa2 2011. június 09. 05:45
  „Mindenki belekötött valamibe ! De legalább ittatok egy pohár vizet??
  Gondolom azért mentetek oda! Vagy talán nem ??!!”
 • 21. zoli78 2011. június 08. 23:50
  „Idióták! A világ 2. legdrágább vizét a magyarok isszák, örüljünk!”
 • 20. háté 2011. június 08. 23:03
  „Borkai-beteges magamutogatás!
  Ha holnap megkérdeznék a résztvevőktől hol voltak, 99%-a a ratyi zenét mondaná!
  - és azt, hogy a melegben kaptunk vizet.”
 • 19. tibi02 2011. június 08. 21:48
  „Sokat sejtet a pohár színe!”
 • 18. Révfalui-szúnyog 2011. június 08. 21:15
  „Déli fél kettő körül kerekeztem be a városba ebédelni. A téren át szoktam gurulni, most kerülnöm kellett. Fogalmam sem volt arról, mi az az éktelenül taszító és helyenként hamis ordibálás, ami a színpadról jött. Igaz, nem nézek tévét, így a még ,,ismeretelen sztárokat" sem ismerhetem. Mindenesetre rettentő volt. Jellegtelen orrhangon való vísítás, bugyuta szövegek és a vibráló neoprimitivizmus.”
 • 17. lr 2011. június 08. 20:56
  „Kezdem azt hinni, hogy megyünk visszafelé az időben.

  Kötelező volt az általános iskolásoknak.

  idióta banda aki kitalálta.”
 • 16. mir 2011. június 08. 20:40
  „Én csak felvételeket láttam de úgy álltak a pohárral a kezükben az emberek arra várva, hogy csapvizet töltsenek bele mintha valami szomáliai menekült táborban filmeztek volna. :)”
 • 15. csokishami 2011. június 08. 20:32
  „nem hiszem hogy sok ember lett volna, ha az iskolák nem kötelezik erre a diákokat :D”
 • 14. Orrbit 2011. június 08. 20:15
  „http://hvg.hu/kkv/20090518_viztisztito_teszt_bakterium_oki

  Akit érdekel olvassa el a víztisztítók hivatalos vvizsgálatát.
  Az összes viztisztítós ügynököt le kellene csukni csalásért. Beledob valami szart a vízbe, és csoda hogy fekete lesz..???

  A csapvízből nem kell kivenni semmit, azért vannak benn sók , mert az emberi szervezetnek szüksége van ásványi anyagokra.”
 • 13. mxplanet 2011. június 08. 20:11
  „<moderálva - off>”
 • 12. mir 2011. június 08. 20:03
  „Komolyan nem értem. Most miért kell a csapvíz mellett kampányolni? Már nem divat vagy mi van? Annó úgy ittuk az rozsdás utcai kutakból a vizet a foci után, hogy a kutyát sem izgatta, hogy iható e vagy sem”
 • 11. kbb 2011. június 08. 19:54
  „Borkai Zsolt, Fontos számomra, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy a csapvizet kellemes és egészséges inni.
  Kedves Borkai Zsolt!Mi,kertvárosban lakó emberek sajnos még mindig kút vízet iszunk!Nekünk miért nincs esélyünk arra hogy tiszta vizet fogyaszthassunk!?Mi akik itt élnek,mert sajnos valahol laknunk kell!!!”
 • 10. mxplanet 2011. június 08. 19:50
  „<moderálva>”
 • 9. mxplanet 2011. június 08. 19:48
  „7.

  ilyen az amikor a csurhe bejon a belvarosba...nem is beszelve az ejszakai hobolgeseik..
  kivancsi lennek ra, hogy a sajat portajuk elott is ilyen csocselek modjara viselkednek-e.
  <moderálva>”
 • 8. omm 2011. június 08. 19:41
  „6. Anyám az Amway-es víztisztítójávall a falra tud kergetni. A készülékből használt PET palackokba leenged magának 4 liter vizet, azt issza két napig. Addig a gépben is pang a víz. Amikor elmondtam neki, hogy 60ezer forintot dob ki minden évben a szűrőcserére, amellett hogy cirka 3 napos hugymeleg állott vizet iszik - mi volt a válasza?
  Mer´ ez finom.
  Feladtam.”
 • 7. ombi 2011. június 08. 19:19
  „Arrafelé vitt az utam, sokan ácsorogtak a Kazinczy utca sarkán, ilyen disznóólat csinálva:
  http://kepfeltoltes.hu/110608/P1270458_kis_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Mi visz rá embereket, hogy az utcát ilyen szemétdombbá változtassák? Miért nem tudják a mocskukat gyűjtőbe rakni?
  Nem volt szebb az sem, ahogy egy nő kiabált a színpadról, de ez már ízlés kérdése.”
 • 6. oPTiKa 2011. június 08. 19:18
  „Knifemaster, dehogynem, a palackozott ásványvíz az jobb. Finom aromája van - végülis már jó pár hete poshad abban a finom, vegyszereket alig kibocsájtó műanyag palackban... ;)”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határmentén uniós forrásokért

Győr, Mosonmagyaróvár, Dunaszerdahely és Somorja megalakította az Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulást (EGTC). Tovább olvasom