Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Csapadékvíz elvezetés Szabadhegyen 244 millió forintból

Egységes csapadékvíz-elvezető rendszer épül Győr szabadhegyi városrészében.

A több éves beruházási program új szakaszának elkészítését csaknem 68 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam - mondta Simon Róbert Balázs (Fidesz) alpolgármester a kivitelezés helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón.

Ismertetése szerint az eddigi 244 millió forint értékű munkálatokat teljes egészében az önkormányzat finanszírozta, a november végéig megvalósuló fejlesztési ütemhez azonban 67,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. A támogatási összeghez több mint 49 millió forint saját részt ad az önkormányzat. Ebből a forrásból mintegy 650 méter hosszúságú zárt csapadékvíz-csatornát létesítenek, amely a környezetvédelmi követelményeknek is megfelel. A kivitelezés az útburkolat felújításával zárul.

A beruházás eredményeként a környéken élő több száz ember és mintegy 9 hektárnyi terület mentesül a csapadékvíz okozta károktól. Simon Róbert Balázs emlékeztetett arra az öt évvel ezelőtti esetre, amikor a csapadékvíz-áradat elöntötte Szabadhegy legmélyebben fekvő részét, és súlyos károkat okozott.

Az alpolgármester az MTI érdeklődésére elmondta: a projekt folyatásához a következő években több százmillió forintra lesz még szükség.

Olvasóink írták

  • 2. Lacus 2010. augusztus 25. 21:07
    „Erről a sajtó-tájékoztatóról lemaradt az érintett lakosság, mivel senki sem értesítette Őket, hogy lesz ilyen zsúr délelőtt ( szendvics+üdítő az "uraknak"). Ma tudtam meg az építő munkásoktól, hogy az utca a következő képen fog kinézni: aszfaltjárda, süllyesztett szegély, aszfaltozott út, süllyesztett szegély, aszfaltjárda. Mi hiányzik innen?! Nekem "a gyep, csak az a szép zöld gyep..." ami hiányzik a felsorolásból. Kiszélesítik az utat - annak a sok mocsok autónak- a virágsáv kárára. Nesze neked zöld övezeti ingatlan!!!!”
  • 1. győrinagyi 2010. augusztus 25. 09:25
    „Szép, szép, hogy elvezetik a csapadékvizet Szabadhegyen, de mi van Szigettel????? Megkezdték tavaly a Márvány utca felújítását, félig el is készült, azóta áll a munka, állítólag valami közmű-probléma van, de könyörgöm, miért nem lehet 1 év alatt a problémát megoldani? A másik: a Kossuth L. utcában a gyógyszertár mellett igen nagy pénzen parkolót alakítanak ki, a kialakítatlan parkoló nem felelt meg??? Sokkal fontosabb dolgok is lennének! Csakhát úgy-e mindjárt itt van október 3-a, ide is egy kicsit, oda is egy kicsit, Szabadhegyre meg sokat <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moliére, avagy álszentek összeesküvése

Az abszolút hatalom mindent, és mindenkit eltaposó természete egy zseni teremtő erejével és végtelen… Tovább olvasom