Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Csángóföldön járt az Arrabona Városvédő Egyesület - fotók

Az Arrabona Városvédő Egyesület december végén is látogatást tett a moldvai csángóknál. A Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének segítségével a cél most Máriafalva volt.
Az Arrabona Városvédő Egyesület közleménye:

A három napos túra (december 8-10.) során füzeteket, írószereket, könyveket, játékokat, televíziót, hifi berendezést juttattunk el a kisdiákok részére Ferencz Éva oktatási felelős segítségével. A mínusz 12 fok, 35 cm hó, élénk hóvihar a falut elvágta a külvilágtól, a gyimesbükki hágó járhatatlanná vált. Így végül az adomány a csíkszeredai Székely Károly Csángó Kollégiumba került, ahonnan a mostoha időjárás elmúltával Máriafalvára szállították.

Csángóföldön járt az Arrabona Városvédő Egyesület

Máriafalva (másként Larguca vagy Lárguca, románul Lărguța) falu Romániában, Bákó megyében, Ferdinándújfalu (Nicolae Bălcescu) községben. A földutakon megközelíthető településen moldvai csángók élnek, vallásuk katolikus.

A falu a Nagy-Tázlóba folyó Larguca-patak völgyében található. A 17-18. században jött létre egy félreeső, erdős helyen. Lakossága 1761-ben 87, 1890-ben 114, 1930-ban 144, 1970-ben 250, 1992-ben 299 fő volt.
A köszönet hangján szeretnénk illetni minden jóérzésű adakozót, céget, magánszemélyt, egyesületet akik támogatták az Arrabona akcióját önzetlenül, segítve ezzel a máriafalvi kisdiákok tanulási lehetőségét!

Herkely Ákos - elnök
Arrabona Városvédő Egyesület

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntőben a Rába Néptáncegyüttes - videó

A Rába Néptáncegyüttes a közönség szavazatai alapján bejutott a "Fölszállott a páva 2012"… Tovább olvasom