Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csalók Győrben: közös képviselőnek adják ki magukat és pénzt akarnak

A GYŐR-SZOL Zrt.-hez több bejelentés is érkezett, melyek szerint ismeretlenek megpróbáltak pénzt kicsalni a lakosoktól a társasházak közös képviselői nevében.

"A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden esetben személyesen, kizárólag a közös képviselővel konzultáljanak a ház ügyeiről, a felmerülő problémáiról, és senki idegennek ne adjanak oda pénzt, bármely ügyre, felújításra hivatkozva kéri is.

Aki ilyen jellegű próbálkozással találkozik, ne álljon szóba a csalókkal, azonnal értesítse a rendőrséget" - olvasható a GYŐR-SZOL Zrt. portálján.

Olvasóink írták

 • 10. prettywoman 2011. január 20. 17:13
  „Akkor Te szerencsés vagy.
  Nyugdíjba küldték? A mienk már akkor nyugdíjas volt, mikor ideköltöztünk, tíz éve. Igaz, ez nem Inszol kezelésű társasház, hanem magán. (illetve ehhez én nem értek) De lényeg az, hogy a mi közös képviselőnknek nincs főnöke, egyszer megkérdeztem az Orgona utcában. Mi lennénk a főnökei, de a sok hülye öregasszony isteníti, vagy fél tőle. Így még pofátlanabbul mer csalni, mert senki az égvilágon nem ellenőrzi. Megszavaztatott már magának 100 000 forintos borravalót, mikor ez nem jött össze, akkor a felét és azt ki is vette a kasszából. A társasház egyik közös helyiségében berendezett magának egy irodát, ahol csinálja az adminisztrációt, könyvelést, de nemcsak a mienket, hanem még hat-nyolc háza van. Természetesen egy vasat sem fizet a villanyért, fűtésért. Két számítógép is megy nála, fénymásoló, stb. Pazarol is rendesen, van mikor egy csomó papír ki van dobva a dobozba (szórólapoknak raktak ki egy dobozt a postaládák alá). Az unokája is itt szokott internetezni. Abban biztos vagyok, hogy az a vállalkozó kapja meg a munkát, aki többet visszaforgat neki a pénzből. Meg a hülyeségei. Pár éve egy kapuvári vállalkozóval csináltatta meg a tetőfelújítást. A tető beázott, (mi is), erre újra vállalkozót hívott - persze a társasház pénzéből. Márpedig a tetőmunkára 5 év garancia van. De a kapuvári cég felszívódott, mint szürke szamár a ködben. Gondolom az is valaki valaga vége volt. Különben miért kéne Győrben kapuvári céggel dolgoztatni?
  Még azt csípem, hogy ki van függesztve a házirend - 42 000 ft-ba került (állítólag az ügyvédi megfogalmazás miatt, gondolom nem a keretezés került ennyibe). De csak azért, hogy meg ne büntessék, mert ő jár élen abban, hogy hogy nem kell betartani. Pl. közös helyiségekben való dohányzás, nem vigyáz a falra, nekitámasztja a radiátort, stb. Mikor szóltunk neki a trehány lakók miatt, akik a folyosóra hajigálják a szemetet, ami gusztustalan (ráadásul a házirend is egyértelműen tiltja), akkor még a bunkót vette védelmébe, mondván, nem kell betartani a házirendet, az csak úgy van.
  Tavalyelőtt nyáron beszereltette (én ugyan nem szavaztam meg) ezeket a kütyüket a radiátorra, 50 000 ft-ba került (plusz a pályázati pénz). Azzal a mesével adta el a sok hülye öregasszonynak, hogy állati sokat lehet spórolni rajta. Na mármost elmondanám, hogy mi használjuk - normálisan. Tehát ha itthon vagyunk feltekerjük teljesen abban a helyiségben, ahol vagyunk. Ha elmegyünk, lekapcsoljuk. Éjjelre is csak a hálóban fűtünk. Mégis még 3-4000 ft-ot rá kellett fizetni a leolvasás után. Még ha minden évben 5000,- Ft-ot spórolnánk, (amit nem fogunk), akkor is 10 év alatt csak a kütyü ára jönne vissza, de nem nyertünk rajta semmit. A sok öregasszony, 70-80 év közt, nem tudom, abban bíznak, hogy 120 évig élnek?
  Az egyik hölgy meg elfelejtette használni a szabályozást, plusz 50 000 ft-ot fizetett rá a leolvasás után. Hát jobb lett volna úgy hagyni, ahogy régen volt.
  Ja, azt meg megszavaztatta egyik éven, hogy újabb 10 évig ő lehessen a közös képviselő. Senki nem mondott ellen neki. Én is örülnék, ha egy fiatalabb jönne. Aki nem a saját zsebét nézi, hanem azt, hogy mi jó a társasháznak. Én pl. 10 éve egy biztosítónál dolgoztam, ajánlottam társasházbiztosítást. Még csak megszavaztatni se engedte, azt mondta, nem kell. Pedig tök olcsón kijött volna. Most több mint a duplájáért kötött tömbbiztosítást ráadásul annál a biztosítónál, akinek a legrosszabb a kárrendezési statisztikája. De gondolom, ő adott neki zsebbe. Amikor meg én kötöttem volna, megijedt, nehogy már pénzt keressek rajta. Ekkor nagy paraszt. Állandóan névtelen leveleket kap (mert utálják) és mindig engem gyanúsít, hogy én írom. Pedig ismerhet annyira, hogy megmondom a szemébe, ami nem tetszik. ezért is utál. Szóval nem írok névtelen leveleket. Erről ennyit.”
 • 9. Goldmund 2011. január 19. 09:29
  „Prettywoman!
  Sajnos igaz, amit írsz! Régebben nekünk is ilyen közös képviselőnk volt. Öregasszonyok kijelentették, hogy a ház sarka balesetveszélyes, ezért korlát kell oda (mondjuk nem tudom, egy korlát megfogna-e egy kétezer kilós fémkasznit, ami 80 km/h-val belehajt).
  A 4 m hosszú korlát került 200.000 Ft-ba. A lakógyűlésen ezt hallva elszörnyedtem. Utólag kérdeztem egy-két öregasszonyt, ők nem sokallották? Tkp. sokallották, de tudomásul veszik. Egyedül én voltam felháborodva és gondoltam arra, hogy összejátszott a kivitelezővel és meglopta a társasházat. Én ráadásul számvizsgáló bizottsági tag is voltam. Egy-kétszer szerettem volna a számlákat megnézni, a szóban elmondott árajánlatokat leellenőrizni. Megkérdeztem, miért nem egyeztet velem a nagyobb kiadások előtt (ez elvileg kötelező lenne 50.000 Ft felett!). Mindig fel volt háborodva, hogy én kétségbe vonom az ő tisztességes munkáját, meg sokszor hirtelen kell dönteni, ha pl. csőtörés van. - Persze, de nemcsak ilyenekből voltak nagyobb tételek. Én itt élek a házban, mobiltelefonomat ismerte, ha bármikor hív, aznap délután jó eséllyel be tudtam volna menni az irodájukba megbeszélni, amit kell. Sosem hívott.
  Aztán hála Istennek nyugdíjba küldték. Azóta egy 40-45 év körüli férfi a közös képv. Ő, úgy érzem, tisztességes.”
 • 8. prettywoman 2011. január 18. 15:52
  „A mi közös képviselőnk ennél sokkal okosabb. A lopás nélkül is simán el tudja venni a pénzünket. Nem kell hozzá más, csak a sok birka, írás-olvasás-számolás-képtelen öregasszonyt rábeszélni, hogy szavazzák már meg a sok eszement hülyeséget a lakógyűlésen. Mi már évek óta ezért nem is járunk. Minek, úgyis az lesz, amit ő akar. Sokan azt sem tudják, mire szavaznak, de mind a két kezüket felemelik. Aztán az éves beszámolók, az egy külön röhej. De a sok hülyének mindent el lehet adni. Vagy azért, mert nem is érdekli őket, vagy azért, mert még összeadni sem tudnak. Pl. 2 éve is csak mi ketten (egy másik lakóval) kérdeztük meg a közös képviselőt, hogy árulja már el, hogy jött ki 28 000,- Ft égőre meg kislapátra egy év alatt? Egy égő 60-80, de legrosszabb esetben is csak 120 Ft, de azért is könyörögni kell, hogy adjon, ha kiég valahol a lépcsőházban. Egy kislapát meg 450,- Ft partvissal együtt. Megjegyzem, a takarítónő nem is használ ilyet. De a sok marha mindent elhisz neki. Csak vinni kell a süteményt hozzájuk a gyűlés előtt meg leülni kávézni. Egy-két száz forintos kiadások miatt másfél órás viták vannak. 15 milliós beruházást fél perc alatt megszavaznak. De meg is érdemlik, ha csak ennyi eszük van. A baj az, hogy azok is nyögik a ésszerűtlen pénzkidobást, akik nem akarják, mert tudnak számolni. Ha valamin 100 év alatt nyerek pár ezer forintot, abba nem kell félmilliót invesztálni.”
 • 7. kisember1 2011. január 18. 14:02
  „6. Goldmund, igen ez a szöveg az:-()”
 • 6. Goldmund 2011. január 18. 11:10
  „Hozzám is már többször becsöngettek ablakfelújítási dumával, és mindig az votl a szöveg, hogy azért ilyen olcsó, mert ebben a házban már a lakók 70%-a aláírta, hogy náluk kicseréljék.
  Mondanom se kell, hogy sose láttam ablakmunkákat a házunkon....

  Egyébként, aki nem ismeri személyesen a közös képviselőjét, és idegennek pénzt ad, csak magára vessen!”
 • 5. kisember1 2011. január 18. 09:29
  „Pár hónapja becsöngetett egy magas vékony kreol, értelmes fiatalember, de rendkívül zavaros volt a dolog. Gyorsan felmutatta az igazolványát??? Majd el is rakta. Elmondta, hogy ablakfelújítást/új ablakot töredék árért oldanak meg és egy olyan árat mondott, amely visszautasíthatatlan lenne...
  Persze észnél voltam és kértem, hogy adja meg a cég nevét, internetes elérhetőségét, székhelyét, illetve bármit ami kézzel fogható, mert arra hivatkozott, hogy a lakóközösség 70%-a már aláírta a szerződést, miszerint ők itt felújítást végeznek....de még az sem derült ki, hogy ablakcserét, hőszigetelést vagy ablakfelújítást.

  Én megköszöntem, hogy becsöngetett és ő a következőket mondta: Most lemegyegy az autóba és bedobok egy szórólapot a postaládba.

  Mivel észnél voltam, tudtam, hogy nem kerül semmi a postaládába....így is lett. Akinek tudtam a környéken, szomszédban figyelmeztettem, hogy ilyen ürügyre senki ne adjon pénzt...mert nem mondhatjuk ki, hogy csaló, de az ellenkezőjéről sem tudunk....

  Mivel 3 kisgyermekkel voltam itthon, nem tudtam kémlelődni az emberke után. Másnap ugrott be, hogy feljelentést kellene tennem, de a személyleíráson kívül nem volt több kezemben. Ráadásul még az sem biztos, hogy nem egy meglévő ablakos cég, aki tényleg így próbál munkát szerezni.

  A dolog azért a legfurcsább, mert mindez már fűtési szezon alatt történt, amikor már nemigen van ablakcsere, de erre is volt magyarázat....

  Persze gyorsan a fizetési lehetőségekre tért, de nem derült ki, hogy mi is a munka, féreeszélt.
  Szerintem a Marcal 1-Marcal kettőn többeket is végigjárt és érdekel, hogy aki belement, kapott -e ablakot vagy valamit....mert biztosan voltak olyanok akiknek hihető volt a szöveg, hiszen, ha nem zökkentem ki monológjából a fiatalembert gyanakvásommal, meggyőző lett volna nekem is....
  Nekem kifejezetten úgy tűnt, hogy próbált a végén megszabadulni tőlem, illedelmesen elköszönt, és elsietett...”
 • 4. redwindow 2011. január 17. 23:00
  „A közös képviselők nem kérnek, azok tisztelet a kivételnek, lopnak!
  Győr-SZOL RA A KUTYÁMAT SE BÍZNÁM!!!!! KÖZÚTÁLAT a győri polgárok szemében tetteik miatt....Meg egyet se szóljon, van vaj a fejükön bőven, azoknak egyáltalán nem szabad hinni!!!Mi ez itt ingyenes reklám, igy akarnak ügyfeleket szerezni a Győr-Szol.-nál?
  Nem fognak rohanni hozzájuk, hogy vállalják el a közös képviseletet, ez csak egy hiresztelés, mert a dolgozóiknak azt mondták, ha nem hoznak bérházakat, akiknek a közös képviseletét ők intéznék, akkor elmehetnek a cégtől.... egy ott dolgozótól!”
 • 3. jirzi 2011. január 17. 22:11
  „Nég az igazinak sem adok ,nem egy idegennek:)”
 • 2. Csetneky 2011. január 17. 21:54
  „Ki az a kretén, aki ismeretlennek pénzt ad, csak úgy habra?”
 • 1. Mankapunka 2011. január 17. 18:21
  „Hülyéktől meg csak szedjék nyugodtan a pénzt. Azok meg is érdemlik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt egy épület fala Kunszigeten a belvíz miatt

A megemelkedett talajvíz miatt kidőlt egy családi ház melléképületének fala a hétvégén: senki sem… Tovább olvasom