Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Családi vállalkozásból milliárdos cég

Egy egymilliárd forint értékű logisztikai bázist adtak át tegnap a győri ipari parkban. A határokon átnyúló világítástechnikai cég avatóünnepségén elhangzott: 18 év alatt 102 társaság települt le az ipari parkban, közülük 85.-ként a szóban forgó Rábalux Logisztikai Kft.

Az egymást követő szónokok – a győri logisztikai bázis tegnapi átadásán – mind a családi vállalkozásokban rejlő erőt méltatták, s elsősorban azt az utat, amit 1993-tól kezdve bejárt a Rábalux. Most viszont az időben visszafelé kell haladni, tegnappal kezdve.

Az üzem állványrendszerén 6603 raklapot lehet elhelyezni. Fotó: Mészáros Mátyás
Az üzem állványrendszerén 6603 raklapot lehet elhelyezni. Fotó: Mészáros Mátyás

Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára is eleget tett a meghívásnak, s többek között ő vágta át a szalagját az regionális logisztikai központnak. Az egymilliárd forint értékű zöldmezős beruházás során felépült, 7200 négyzetméter alapterületű létesítmény 18.685 négyzetméteres területen helyezkedik el, az üzem állványrendszerén 6603 raklapot lehet elhelyezni.

Czigler Csaba, a tulajdonos képviselője hangsúlyozta: a Rábalux stratégiai törekvése, hogy teljes körű logisztikai szolgáltatást kínáljon és Győr 1000 kilométeres körzetét lefedve piacvezető pozíciót érjen el a világítástechnikai logisztikai szolgáltatások terén. A beruházás megvalósítására a társaság 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán, a projekt az Európai Unió támogatásával, a regionális fejlesztési alap társfinanszírozásával valósult meg. Czigler Csaba kitért arra is: a 8 külföldi országban jelen lévő és Kínába exportáló cég 4 milliárdos forgalmat bonyolít le, ezt 5 év alatt 10 milliárdosra kívánja növelni.

Cséfalvay Zoltán államtitkár arról beszélt, hogy a 17 főt foglalkoztató logisztikai központ létesítője teljesítményét tekintve inkább az erős középvállalkozások sorát gazdagítja. Eleven cáfolata ugyanakkor annak a közvélekedésnek, hogy a magyar gazdaság részben erős, hatékony, javarészt külföldi tulajdonú és exportra termelő vállalatokból áll, részben pedig a kis, hazai, rosszul felszerelt, alacsony színvonalon üzemeltetett, belföldre termelő cégek jellemzik. „Ez talán a kilencvenes években igaz volt, de a Rábalux a legjobb példa arra, hogy Magyarország túllépett ezen a kettősségen" – mondta Cséfalvay Zoltán államtitkár.

Az avatóünnepségen az önkormányzatot Somogyi Tivadar alpolgármester képviselte, beszédében méltatta a vállalkozást és kitért azokra a lépésekre, amiket Győr az ipar, a szakoktatás megerősítéséért tett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön kinek adja az adója egy százalékát? Szavazás

Tavaly megyénkben 106 457-en éltek adójuk egy százalékának felajánlásáról. Idén május 21-ig dönthetünk arról, melyik szervezethez jusson adónk egy százaléka. Tovább olvasom