Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Családi nap a Mórában Győrben

Gyermekzsivajtól volt hangos a Móra-iskola szombat délelőtt. A szokatlan esemény oka az intézményben megrendezett családi nap volt.

A rendezvényt első alkalommal a Móra Alapítvány a Tanulókért és a Szülői Munkaközösség szervezte meg.

Az idelátogatók pénzüket a bejáratnál ún. élményjegyekre cserélhették, amiből szabadon gazdálkodhattak, s az így befolyt összeget az alapítvány javára fordítják.

Délelőtt tíz órától várták a tanulókat és családjukat az iskola udvarán reggeli aerobik bemelegítővel és iskolakör-futással.

Az osztálytermekben arcfestők, sminkesek és fodrászok gondoskodtak a családi naphoz méltó megjelenésről, de ha valaki megéhezett megannyi sütemény, gofri és palacsinta közül válogathatott kedvére az ebédlőben, ami a szülők keze munkáját is dicsérte.

Sem diák, sem szülő nem tudott üres kézzel távozni a helyszínről az ínycsiklandó falatok láttán.


Az udvaron reggeltől rotyogtak a bográcsok, melyekben marhapörkölt, lecsó vagy éppen paprikás krumpli főtt serényen, hogy délre elkészülhessen a várva várt ebéd.

Természetesen a finom falatok után a sportolásról sem kellett lemondani ezen a napon, hiszen folyamatos sportversenyeken mérhették össze erejüket kicsik és nagyok. Az iskola aulájában a szórakozásé volt a főszerep: a színpadon egymást váltották a fellépők.

A benti eseményeket az általános iskolás néptánccsoport nyitotta meg, majd a Marina táncstúdió két mórás diákja mutatta be − nemzetközi versenyen is eredményes − koreográfiáját. A jól megérdemelt ebéd után a Grácia táncosaié volt a színpad, akiknek apraja nagyja képviselte magát a koreográfiákban.

A nap sztárvendégeként Győr kedvenc megasztárosa, Fekete Dávid szórakoztatta a fiatal közönséget egy fergeteges koncerttel.

A rendezvény végére ugyan mindenki elfáradt, de a programoknak köszönhetően a mórás diákok biztosan nem bánták, hogy a szombati napot is az iskolában kellett tölteniük.

Németh Viktória
Újságíró szakképzés
Móra-iskola
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékes tudással a térség megújulásáért

A Széchenyi István Egyetemen először avattak az ápolás és betegellátási szakon diplomás… Tovább olvasom