Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Családdal a jövőért

Családdal a jövőért címmel a győri egyházmegyében folytatódik a tavalyi Család éve program törekvése: rendezvényekkel, foglalkozásokkal tovább szolgálják, hangsúlyozzák a családi kötelékek fontosságát.
Több mint 33 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a győri egyházmegye arra az egyéves projektre, amellyel elsősorban a családokat, de egyes eseményekkel, rendezvényekkel, szolgáltatásokkal kifejezetten a kisgyermekes családokat, a helyi munkáltatókat, a házasságra készülő fiatalokat, a középiskolás diákokat, a szülés előtt álló kismamákat, vagy éppen a gyermekgondozásból visszatérő szülőket kívánják megszólítani, segíteni, megerősíteni.

Tóth András görög katolikus parókus, a püspökség ifjúsági, család- és felnőttpasztorációs referense, a Családdal a jövőért című projekt gazdája, lapunknak elmondta:

– Család nélkül szétzilálódik a társadalom, ezért szeretnénk hangsúlyozni a kötelékek fontosságát. A kiválasztott célcsoportok szükségleteire és az egyházmegye eddigi munkájára, tapasztalataira építve határoztuk meg a gazdag programsorozat fő irányvonalait.

Szavaiból kiderült, hogy – többek között – ezt szolgálja az elkövetkező időszakra tervezett párkapcsolati, gyereknevelési, védőnői tanácsadó szolgálat, a jogi és érdekvédelmi segítségnyújtás, a családcsoportos foglalkozások, kapcsolatműhelyek, az önismereti tréningek, szülésre felkészítő tanácsadás, egyéni lelki gondozás, családtervezési előadás-sorozat, a „szülői feladatok" képzési napok. Tóth András végül elmondta: a programok közül néhányat a projekt befejezése – 2013. július 31. – után is fenntartják még öt évig, így például a jegyesoktatást, az adventi előkészületi napot és a családi napot is, amelyeket saját forrásból valósítanak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beavatkozás nélkül nincs fejlődés

Mostantól a munkáé a főszerep: a szigetközi és mosoni-dunai, egyenként 6,3 milliárdos beruházás… Tovább olvasom