Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Család: ég és föld között

A háromgyermekes K. Vilmosnéról bizonyossággal csak az közölhető, hogy magyar állampolgár. Személyi igazolványának állandó lakcím rovatában győri cím szerepelhet, ám onnan kilakoltatták, ahová viszont költözött volna kiskorú gyermekeivel, oda a helyi önkormányzat nem engedi bejelentkezni.
K. Vilmosné és övéi sorsáról január végén számoltunk be. Nem sokkal azelőtt szállásolta be magát akkor még három kiskorú gyermekével Táplánypusztára egy özvegyasszonyhoz, aki lányával és fiával, illetve azok élettársaival három, illetve két, tehát összesen öt kiskorú unokájával élt. Győrből az asszonnyal tartott két fiatalember is, akik közül az egyik az ő pártfogoltjának mondhatta magát, a másik pedig az asszony tizenöt éves leányának a barátja volt. A fiúk ugyanis együtt éltek korábban a családdal. A két fiatalember valójában hazament, mivel az ágyban fekvő özvegyet édesanyjuknak mondhatták. Öt család került végül is egy nagyon is szűkös fedél alá. K. Vilmosné leányát ugyanis akkor már csupán néhány nap választotta el attól, hogy megszülje gyermekét.

A közigazgatásilag illetékes töltéstavai önkormányzat humánus meggondolásból szólt közbe és az ott maradásra, életre alkalmatlan lakás elhagyására szólította fel K. Vilmosnét. Tíz nappal ezelőtt ezzel lehetett befejezni vagy inkább abbahagyni a zűrzavaros ügyet. Időközben K. Vilmosné leánya megszülte kicsinyét, mindkettőjüket a csecsemőotthon fogadta be. K. Vilmosnén és két fián a töltéstavai és győri gyámhatóság közösen próbált meg segíteni. Az asszony a gyerekekkel csak estére tér meg Táplánypusztára, a fiúk változatlanul kerülik az iskolát. Amikor a minap a töltéstavai családsegítő munkatársa megkísérelt beszélni velük, az idősebb kiugrott az ablakon és elszaladt.

A Győri Gyermekjóléti Szolgálat felajánlotta, elhelyezi a fiúkat a gyerekek átmeneti otthonában. Az asszony nem fogadta el, azt állította, keres albérletet. Azt kellett tapasztalni, valójában csak kibúvót keres. Nagyon nehéz eset – mondja Komjátiné Antal Erzsébet, a Győri Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. Amíg lehet, a hasonló eseteket igyekeznek az alapellátás keretében megoldani. Mindent elkövetnek, hogy a hatóság minél később lépjen be, másként a legutolsó, hogy a szülőtől, szülőktől elszakítsák a gyerekeket. De van, amikor ez elkerülhetetlen.
Az egyetlen pozitív dolog, amit az ügyben elmondhatunk, hogy noha ég és föld között lebeg K. Vilmosné két kiskorú gyermeke, akiknek ez a feladata, hivatása, követik őket és figyelnek rájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen voksoltak a peremkerületekben

Győr hét településrészén: Bácsán, Gyirmóton, Kismegyeren, Likócson, Ménfőcsanakon, Pinnyéden és… Tovább olvasom