Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Csaknem végeztek a kátyúzással

A győri önkormányzat idén 300 millió forintot költ kátyúzásra és 180 milliót iskolai felújításokra – hangzott el a pénteki városházi sajtótájékoztatón.
Csaknem befejeződtek a kátyúzási munkák Győrben – jelentette be Balogh József polgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón.
A tömegközlekedési útvonalakon, főútvonalakon, gyűjtőutakon a balesetveszélyes kátyúk javítása megtörtént, Szabadhegy, Sziget, Újváros, Nádorváros lakóutcáinak egy részén azonban még nem végeztek. Erre eddig 300 millió forintot költött a város, amiből 60 ezer négyzetméter útfelületet hoztak rendbe.

A politikus elismerte: az önkormányzatot sok kritika érte, elsősorban az alap nélküli földutak miatt. Ezeknél idén új, szlovák technológiát használtak, nem aszfalttal, hanem az út saját anyagával tömték be a lyukakat. Ez sokkal olcsóbb és hasonló minőséget produkáló módszer, mint a korábbi, de az igazi megoldást a teljes átépítés jelentené.

Kiderült az is, hogy elkészültek a Lajta utca–Répce utcai csomópont átépítési tervei jelenleg engedélyezés alatt állnak. A kereszteződésben jelzőlámpák épülnek középszigettel, ívkorrekciókkal, hogy a szervizutak forgalmát is szabályozni tudják. Az átépítéstől azt várják, hogy megkönnyítse a Marcalváros I. déli és északi része közötti forgalmat, illetve a Lajta utcán forgalomcsillapító hatást fejtsen ki, mert jelenleg a megyeszékhelyen ez a legbalesetveszélyesebb terület. A kivitelezést várhatóan október elején kezdik el és november végén fejezik be. A beruházás mintegy 70 millió forintba kerül.

A polgármester elmondta azt is, hogy a közoktatási intézményekben jelenleg mintegy 180 millió forint értékben végzik a felújítási munkálatokat, ami több mint negyven iskolát érint. Két intézmény kivételével valamennyiben befejeződik a felújítás az iskolakezdésre. Csúszás várható a Kossuth-iskolában és a Bercsényiben, de ezek nem okoznak működési zavart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közvélemény- kutató játék

A „Győr turizmusáért – játék a városért” közvélemény-kutatás keretében eddig… Tovább olvasom