Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Csaknem százan távoznak a Győri Keksztől

A Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentette be a megyei munkaügyi központnál.

Ez alapján sejthető, hogy csaknem száz embernek kell távoznia a Győri Keksztől. Borkai Zsolt győri polgármester tegnap levelet küldött a gazdasági miniszternek, amelyben tárgyalásokat sürget a tulajdonos Danone vezetőivel a kekszgyár megmaradása érdekében – jelentette be Bakács László, az önkormányzat médiareferense a pénteki sajtótájékoztatón, hozzátéve: „A győri önkormányzat továbbra is küzd a kekszgyár elsorvasztása és a termelés leállítása ellen."

KAPCSOLODÓ ANYAGOK >>

Kizárólag a győri kekszgyáré lesz a Negro (2006-10-20) >>
''Önkéntes távozók'' a kekszgyárból (2005-08-31) >>
A Danoné lesz a Győri Keksz? (2005-07-23) >>
A Győri Kekszért tüntetnek (2006-12-08) >>
A Negro után most jön a feketeleves? (2006-12-05) >>
A győri gyárak jövője a tét (2005-07-25) >>

November 27-én bejelentették

A GYŐRI KEKSZGYÁR ÉPÜLETE
A két héttel ezelőtti bejelentés szerint december 15-én kellett (volna) nyilvánosságra hozni, hány embert érint a termelés átszervezése: mint megírtuk, Győrből a teljes kekszgyártás Székesfehérvárra kerül, a Rába partján csak a cukorkagyártás marad (Negro után jön a feketeleves?).

A francia cég budapesti kommunikációs ügynöksége ugyan csak annyit mondott, hogy a tárgyalások még tartanak a szakszervezettel, így januárig nincs mit mondania ebben a kérdésben; annyi mégis tudható már, hogy a Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentette be a megyei munkaügyi központnál csoportos létszámleépítés címén november 27-én. Közülük 81-en fizikai munkások, 14-en szellemi alkalmazottak. Ez a szám akkor változhat, ha az érintett dolgozók vállalják, hogy a székesfehérvári gyárban folytatják tovább munkájukat.

Hétfőn interpellálnak

„ Közel száz család egzisztenciájáról van szó, ügyükben és a gyár megmaradása érdekében a Fidesz egyik országgyűlési képviselője az Országgyűlésben hétfőn interpellál a gazdasági tárca vezetőjéhez" – tette hozzá Bakács László.
Kérdésünkre, hogy felvették-e a kapcsolatot a többi győri – szocialista – országgyűlési képviselővel is, azt a választ kaptuk: „Fontosabb volt, hogy megtegyük az első lépést a kormány felé. Most már van alapja annak, hogy közös úton tudjunk együtt lobbizni."
Bakács emellett megjegyezte, hogy optimistább hozzáállással lehet csak a gyárat megmenteni, ezt azért mondja, mert több kormánypárti nyilatkozatot olvasva azt látja, sokan már eleve lemondtak a győri cég megmentéséről.

Átvilágítás közben

A sajtótájékoztatót eredetileg az alábbi témában hirdették meg: „Győr megyei jogú város közigazgatásának reformcélú átszervezése; beszámoló az átvilágítás eredményeiről, tapasztalatairól". Bolla Péter kabinetfőnök ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a vizsgálat lezárult, és néhány általános célt sorolt fel, mint például „hatékonyabb működés, a nyitottabb, átláthatóbb ügyintézés, a motiváltabb dolgozók...".
Golubkovics Péter kommunikációs vezető szerint előbb a városi kabinetnek kell megismernie és elemeznie a felmérést, ezt követően születhetnek csak meg a döntések, s hozzák nyilvánosságra az esetleges változásokat. Az valószínű, hogy februártól már az új rendszerben fog működni a városháza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városháza alig bírja a díszfényeket

Egymillió forintos, tűzoltás jellegű beavatkozásra volt szükség a győri városháza villamos hálózatában novemberben, mert a rendszer a szakemberek szerint nem bírta volna el a műemlék épület ablakai és erkélye, valamint a tér két fenyőfája karácsonyi díszkivilágítását. Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldnek ezzel érzékeltette, miért szükséges a következő években felújítani a teljes hálózatot. Tovább olvasom