Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Csaknem kilencezer tankönyvcsomag

Az állami támogatás Győrben teljesen fedezte a csaknem 9 ezer rászoruló ingyenes tankönyvét – derült ki a közgyűlés csütörtöki ülésén. A kormány 102 millió 52 ezer forintot biztosított a győri önkormányzatnak a tanulók tankönyvvásárlásának támogatására.
A jogszabályok szerint ingyenes tankönyvellátásra a gyermeküket egyedül nevelők, a három- vagy többgyermekes családok, illetve a gyermekvédelmi támogatásban részesülők jogosultak. A közgyűlés elé került tájékoztató szerint a megyeszékhelyen 8717 gyermeknek fizették ki ezt a költséget, amelynek összege összesen 87 millió 182 ezer forintra rúgott. A fennmaradó pénzből a város eleget tudott tenni azon kötelezettségének, hogy a normatív támogatási összeg egynegyedét tartós tankönyvek vásárlására fordítsa. (Olaszi Imre oktatási irodavezető a tegnapi városházi sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a határnap október 1. volt, azaz aki ezt követően válik jogosulttá, már csak jövőre tudja érvényesíteni igényét.)

A közgyűlés kiegészítette a közterület-használatról szóló rendeletet. November 1-jétől azok az autótulajdonosok, akiknek közterületen tárolt üzemképtelen járművét elszállították, jövedelmi helyzetüktől függően részletekben is fizethetik a bérleti díj háromszoros összegét, valamint a jármű elszállítási és tárolási költségeit, sőt, indokolt esetben tartozásuk el is engedhető.

A testület megszavazta, hogy a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház 25 éves jubileumára 300 darab ezüst emlékérmet készíttet. A képviselők pályázatot írtak ki a színház igazgatói tisztére, miután Korcsmáros György megbízatása jövő június végén lejár.

A közgyűlés megtárgyalta Németh Zoltán jobboldali frakcióvezető egyéni indítványát a győri közlekedési problémák megoldását segítő civil javaslattevő bizottság felállítására. A többség végül úgy döntött, hogy felkéri az informatikai, stratégiatervezési és európai uniós csatlakozási bizottságot, hogy külsős tagok bevonásával alakítson közlekedési albizottságot.

– A győri polgármesteri hivatal legkésőbb novemberben levélben küld értesítést a mintegy kétezer önkormányzati ingatlan bérlőjének a közgyűlés csütörtöki rendeletmódosításáról – közölte a tegnapi sajtótájékoztatón Kun András alpolgármester. Mint arról pénteki számunkban beszámoltunk: a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező bérlők határozott idejűvé alakíthatják szerződésüket, s a módosítási díjat részletekben is fizethetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás király és Győr

Az ellenzéki polgári frakció Mátyás király és az okos lány meséjéhez hasonlította Győrt, ahol a… Tovább olvasom