Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Csaknem halálig verte 17 éves áldozatát Győrben

Továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van a 17 éves B. Gábor, akit Győrben, a Kodály Zoltán úti Fa kocsma előtt vert meg a 18 éves, gyárvárosi Sz. István szombaton kora hajnalban.


Előzetesben a verekedés gyanúsítottja


A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva csütörtökön egy hónapra elrendelte a hétvégén a győri Fa kocsma előtt elkövetett testi sértés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Sz. István gyanúsított előzetes letartóztatását indokolja, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában a gyanúsított további kihallgatása, az általa előadottak leellenőrzése, kieértékelése, szakértői vélemény beszerzése, továbbá a gyanúsított és a tanúk szembesítése is szükséges.

A gyanúsított előzetes letartóztatásáról csütörtökön döntött a bíróság. Fotó: Mészáros Mátyás
A gyanúsított előzetes letartóztatásáról csütörtökön döntött a bíróság. Fotó: Mészáros Mátyás

A bíróság megítélése szerint a gyanúsított jelenléte az egyes eljárási cselekményeknél másként nem biztosítható, a nyomozati cselekmények lefolytatásához, bizonyítékok felkutatásához a gyanúsítottal szembeni kényszerintézkedés indokolt.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést nyújtott be, így a határozat nem jogerős.


Előzmények:

A fejsérülést, bevérzéses agyzúzódást szenvedett eszméletlen fiatalembert már a helyszínről mesterséges lélegeztetéssel szállították a mentők kórházba. A Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvos-igazgatója, prof. Oláh Attila tegnap úgy tájékoztatott, hogy a sérültet jelenleg is az intenzív osztályon kezelik, s az erősödő agynyomás miatt kisebb műtétet is el kellett végezni rajta. Továbbra is életveszélyben van.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella megkeresésünkre annyit erősített meg, hogy múlt szombaton hajnal kettőkor valóban riasztották a rendőrséget, hogy verekedés van Győrben a Kodály Zoltán úti italbolt előtt. Egy fiatalember életveszélyesen megsérült, a 18 éves bántalmazót életveszélyt okozó testi sértés miatt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette.

Úgy tudjuk, két társaság haladt el egymás mellett a Kodály úti Fa kocsma előtt éjjel kettőkor, amikor az egyik tagja, a 18 éves, az ETO stadion közelében lakó Sz. István, kivált és a későbbi sértettől először cigarettát kért, s kapott is. Ez nem volt elég neki, egyre erőszakosabban kötözködött B. Gáborral, aki megpróbálta elkerülni a veszélyes helyzetet, mire Sz. István megkérdezte tőle, hogy fél-e. Amikor a sértett már nem tudott kihátrálni a mindenáron verekedni akaró támadója elől, az többször ököllel arcul ütötte, s addig bántalmazta őt, míg eszméletét vesztette.

A gyanúsított előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. Anna23 2013. július 03. 20:36
  „A Rossman és a kínai bolt után a régi Türingia étterem helyén van a Fa kocsma. De minek?”
 • 83. Túrabakancs 2013. június 28. 22:43
  „A fotón lévő elkövető arcáról /már ami látszik belőle/ semmi érzelem nem olvasható
  ki, ez több mint tragikus. Az ilyen ember ha szabadul, ugyanezt megteszi bármikor.
  Pár év múlva újra köztünk lesz, senkinek ne legyenek kétségei e felől. Lassan el kell
  hogy jöjjön az az idő, amikor megdobnak kővel, és sziklával kell visszavágni. Csak így
  maradhatnak életben, meg családtagjaink!
  Hol van a Fa borozó arrafelé? Nem láttam ott semmi ilyet nevűt, bicóval néztem pedig.
  Csak mint érdekesség kérdezem... /vagy baj van a szememmel/”
 • 82. gonzo 2013. június 28. 18:15
  „74.Imre,megkérdeztem már párszor,egyszer sem válaszoltál.Hogy oldódik meg a probléma,ha "jó" helyre szavazunk?”
 • 81. Losba 2013. június 28. 15:19
  „http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/fegyveres_rablas_a_hegyeshalmi_takarekban_-_foto_az_elkovetorol/2339581/

  http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/drogot_az_osztrakoknal_rajkanal/2339555/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/lopott_a_gyori_aruhazbol_kozerdeku_munka_a_buntetese/2339422/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tizenket_ev_mercedesz_gyilkosanak_-_ket_honapig_bujkalt_p_ferenc_gyorben/2339289/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/lovaskocsirol_ugrott_a_motorhaztetore_gyorben/2339601/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/csaknem_halalig_verte_17_eves_aldozatat_gyorben/2339377/

  ...”
 • 80. Raabimi 2013. június 28. 13:02
  „Ismét egy, a mi adómilliárdjainkból felzárkóztatott, üldözött szerencsétlen <moderálva>! Mikor rúgják már seggbe ezeket?”
 • 79. klimov17 2013. június 27. 23:04
  „Engem is támadtak már meg,szinte kísérteties a hasonlóság,csak az én támadóm idősebb volt.Ugyan így cigarettát kért,majd mikor mondtam,hogy nem dohányzom megütött meg anyázni kezdett.csak hála az égnek meg annak,hogy fiatal koromban küzdő sportokat űztem a 43 bakancsom találkozott a gyomrával meg a pofájával.Én nem szóltam a rendőröknek,már csak azért sem mert ezek fajtáját a törvény szigorúan védi!Ahol lakunk rendszeresen betörnek hozzánk pl háromszor a falról levagdalják a gázvezetékeket szétverik az új 150 000ft-os bejárati ajtót,szerszámokat stb lopnak.A rend őrei kijönnek helyszínelnek,majd pár hét múlva jő a papír,hogy lezárták a nyomozást,és kezdődik minden újból.Kérdezem én mikor lesz normális közbiztonság ebben a <moderálva> országban?”
 • 78. kuszabi77 2013. június 27. 21:48
  „na jó névvel tévedtem sajnálom, de a gondolatom többi része maximálisan bejött”
 • 77. BudaiKr 2013. június 27. 21:30
  „75. kuszabi77 2013.06.27. 20:50

  roszul gondolod: szabó
  amúgy piripisti
  mint az apja
  meg a nagyapja”
 • 76. Gyulaur 2013. június 27. 21:18
  „Tudtam ,hogy nem közlitek le.Pedig tiszta volt a tartalom.”
 • 75. kuszabi77 2013. június 27. 20:50
  „valahogy van egy sejtésem az SZ. milyen családnevet takar, főleg a stadion környékén!”
 • 74. imre1964 2013. június 27. 20:19
  „Ezek ellen van egy megoldás úgy hívják Jobbik .
  Csak rájuk kell szavazni és megoldódik a probléma.”
 • 73. gonzo 2013. június 27. 19:39
  „Nem jártam erre jó pár napja,hát elég elkeserítő ez az eset.Sok mindent írnék legszívesebben,de hagyjuk,itt nem szabad kiírni magadból a fájdalmadat,itt a struccpolitika a divat.Így csak ennyit mondok:<önmagamat moderálom>

  Azért a rendszeresen megjelenő <moderálva> hozzászólók igen-igen csendben vannak ilyenkor......”
 • 72. arrabonai 2013. június 27. 19:35
  „Csatlakozom 54-hez. A két társaság többi tagja mit csinált addig? Elő kell őket is venni. mindegyiküket -ha még nem történt meg. Mit csináltak ahelyett, hogy közbeléptek volna? Alkohol, ... Aztán ha kiskorúak, akkor a szüleiket. A sokat irigyelt nyugaton tajtrészegen dülöngélhetsz az utcán... amig nem zavarsz másokat. Énekelhetsz sőt üvöltözhetsz.., amig nem zavarsz másokat. A szabadságjogok szép dolgok, de csak addig érnek ahol másoké kezdődik. Ehhez hozzá kell szokni. Akiknek pedig nem megy, azokat rá kell szorítani, nem csak szorítgatni...”
 • 71. kata68 2013. június 27. 19:15
  „Remélem az ilyenek egyszer EMBERÜKRE akadnak és forditva "SÜL" el a bántalmazás!!!!!!!!!
  Megérdemli hogy éjszakai "Pillangónak " használják a rácsok mögött!!!”
 • 70. Klappantyu 2013. június 27. 19:12
  „A fiú édesanyja írt egy másik (tiltott) közösségi portál honlapjára:
  "A megvert fiú anyukája vagyok. A leírt történet teljesen megfelel a valóságnak. Annyit javítanék, hogy a fiam a barátjával jött hazafelé a tettes <moderálva> is a barátjával ment velük szembe. A kocsma ami előtt történt az eset már éjfélkor bezárt csak pont azelőtt futottak össze. A tettes amúgy versenyszerűen boxolt kicsi korától fogva, ezért tudta így megütni a fiamat. A gond az volt, hogy a gyerekem nem védekezett, mert nem akart verekedni, látásból már ismerte a másikat tudta, hogy sokkal de sokkal erősebb nála. A cigánygyerek ezt írom, mert az ezt kihasználva többször erősen a fiam fejére ütött, majd állon vágta aminek következtében Gábor elájult és úgy esett hanyatt. Az esés következtében koponyaalapi törést szenvedett, amiből kifolyólag most is a megyei kórház intenzív osztályán fekszik altatásban és géppel lélegeztetik. Istennek hála az eredményei napról napra kicsit javulnak holnap talán fel tudják ébreszteni. Szívünk szerint mi is az apjával bizony első felindulásunkban szétvágtuk volna ezt a gyereket, de nem tehettük, mert akkor mi is most ott lennénk ahol az a mocsadék, a fiunknak meg szüksége van ránk. Remélem börtönbe kerül és érzi az emberek mély megvetését. Köszönöm mindenkinek aki velem és a férjemmel együttérez, valamint azt a sok jókívánságot amit az elmúlt napokban az emberektől kaptam. Folyamatosan vezetem a fiam facebook oldalát Gábor Boros Győr. A Jóisten a fiammal van, tudom fel fog egészségben épülni. Mégegyszer is köszönöm az együttérzést Borosné Pozsgai Krisztina Győr"

  <moderálva>”
 • 69. Legs 2013. június 27. 19:06
  „Segíteni kell a romákat, ennek a sérülékeny csoportnak a támogatása emberi jogi és gazdasági szempontból is fontos feladat - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter

  Ezért?Ráadásul a roma szó embert jelent.Az elkövető nem roma,hanem.....Moderáltam magam.”
 • 68. tati 2013. június 27. 18:52
  „megnéztem a kic g...ci pofáját a facebookon....
  elszomorító,pökhendi,tipikus arckifejezés...a szeme sem áll jól.
  mindegy,nem írok semmit már,mert reggel még a bodzaszedő kifejezést is moderálták nálam.
  ez van,maradjunk kussban,aztán hátha végre egy ilyen a mi torkunkat is elvágja majd.
  véget vetve e nagy liberalizmusban tengetett életünknek,ahol persze több joga van a bűnöző kisebbségnek,mint a tisztességes adófizetőknek.
  ide jutottunk,én szégyellem magamat vezetőink helyett... :-(”
 • 67. kató11 2013. június 27. 18:08
  „Győr: "Van egy cigid?" - Majd eszméletlenre verte

  Továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van a 17 éves B. Gábor, akit Győrben, a Kodály Zoltán úti Fa kocsma előtt vert meg a 18 éves, gyárvárosi Sz. István szombaton kora hajnalban.
  Zoom
  A támadó
  A fejsérülést, bevérzéses agyzúzódást szenvedett eszméletlen fiatalembert már a helyszínről mesterséges lélegeztetéssel szállították a mentők kórházba. A Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvos-igazgatója, prof. Oláh Attila tegnap úgy tájékoztatott, hogy a sérültet jelenleg is az intenzív osztályon kezelik, s az erősödő agynyomás miatt kisebb műtétet is el kellett végezni rajta. Továbbra is életveszélyben van.
  A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella annyit erősített meg, hogy múlt szombaton hajnal kettőkor valóban riasztották a rendőrséget, hogy verekedés van Győrben a Kodály Zoltán úti italbolt előtt. Egy fiatalember életveszélyesen megsérült, a 18 éves bántalmazót életveszélyt okozó testi sértés miatt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette.
  Információk szerint két társaság haladt el egymás mellett a Kodály úti Fa kocsma előtt éjjel kettőkor, amikor az egyik tagja, a 18 éves, az ETO stadion közelében lakó Sz. István kivált, és a későbbi sértettől először cigarettát kért, s kapott is. Ez nem volt elég neki, egyre erőszakosabban kötözködött B. Gáborral, aki megpróbálta elkerülni a veszélyes helyzetet, mire Sz. István megkérdezte tőle, hogy fél-e. Amikor a sértett már nem tudott kihátrálni a mindenáron verekedni akaró támadója elől, az többször ököllel arcul ütötte, s addig bántalmazta, míg eszméletét vesztette.
  A gyanúsított előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság szegény sérülékeny az elkövető”
 • 66. kokolorbi 2013. június 27. 18:07
  „Érdekes egy cikk ez" Az elején Még ezt írja:"Előzetesben a verekedés gyanúsítottja"
  Alul pedig ezt:"Amikor a sértett már nem tudott kihátrálni a mindenáron verekedni akaró támadója elől, az többször ököllel arcul ütötte, s addig bántalmazta őt, míg eszméletét vesztette. "
  Kérdem én hol volt itt verekedés? Itt kőkemény verés volt és semmi más, a szegény áldozatot pedig verekedőnek beállítani, több mint nem tisztességes.”
 • 65. kokolorbi 2013. június 27. 17:35
  „46. Bagoly11 2013.06.27. 13:39
  A jól bevett közhely, s ezzel el is van intézve.”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ-elnök Győrben: minden kockázatos településre mielőbb eljutnának

Olyan településekről van szó, ahol felmerül annak kockázata, hogy nem hatékonyan költik el a közpénzeket. Tovább olvasom