Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

˝Csak tűzoltásra futja˝

Számos olvasói SMS-t kaptunk a közelmúltban, amelyben a gyarmatiak a járdák állapotát, a félbemaradt kukacserét, az elbontott tűzoltószertárt, illetve a ˝szervezetlen˝ községi ünnepségeket kérik számon a település vezetésén.

– A község járdái valóban nagyon megviseltek, nehezen járhatók, kritikus állapotban vannak, de korlátozott anyagi lehetőségeink miatt először a falu utcáit aszfaltoztattuk le, és talán jövőre sikerül valamiféle forrást teremteni a tönkrement járdaszakaszok javításához – kezdte portálunk megkeresésére a válaszadást Baráth Béla, majd hozzátette:

– Egyelőre csak ˝tűzoltásra˝ futja, miként történt ez nemrégiben két helyütt, ahol a vízkifolyásnál beszakadt járdát kijavíttattuk.

A kritikus állapotban lévő járdák aszfaltozására – Baráth Béla polgármester szerint – talán jövőre sikerül valamiféle forrást teremtenie a gyarmati önkormányzatnak. Fotó: B. A.
A kritikus állapotban lévő járdák aszfaltozására – Baráth Béla polgármester szerint – talán jövőre sikerül valamiféle forrást teremtenie a gyarmati önkormányzatnak. Fotó: B. A.

A kifogásolt kukagondokkal kapcsolatban a polgármester elmondta: a projektgazda Komszol illetékesei elnézést kértek azért, hogy a korábban jelzett időpontban nem sikerült a község egészében végrehajtani a szelektív hulladékgyűjtést szolgáló edénycserét. Erre a későbbiekben kerül sor, amiről értesítést kapnak a gyarmatiak. Baráth Béla megjegyezte: 2010 márciusáig még hagyományos hulladékgyűjtés folyik a településen.

– Sokféle ˝érdekes˝ vélemény született a tűzoltószertár lebontásával kapcsolatban. Mindezekkel ellentétben elmondanám: községünkben közel húsz éve nem működik tűzoltó-egyesület, így az épület lomtárrá vált a szertár helyett. Állaga miatt új funkciót nem találtunk neki, ezért döntöttünk a bontás mellett – hangsúlyozta a polgármester. – Helyére LEADER-forrás segítségével egy burkolt, növényekkel, a régi tűzoltókocsival díszített teret tervezünk pihenőpadokkal, illetve a szomszédjába parkolót.

Baráth Béla polgármester
Baráth Béla polgármester

A ˝szervezetlen˝ községi ünnepségek, rendezvények okát Baráth Béla a megfelelő kommunikáció, az egyeztetés hiányában látja.

– Egyébként azt javaslom a gyarmatiaknak, hogy ötleteikkel, véleményükkel, gondjukkal inkább a polgármesteri hivatalban keressenek fel a névtelen, fantázianéven írt SMS-ek helyett. Szerintem a személyes megbeszélés sokkal gyorsabb, és nem utolsósorban tisztességesebb megoldása a problémáknak.

Olvasóink írták

  • 1. uribe 2009. december 09. 14:07
    „De mi a búbánatnak kell több ezer önkormányzat ebben az országban ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téti adventi hétvégék

Tét - A civil szervezetek összefogva szerveztek rendezvényeket az adventi vasárnapokhoz… Tovább olvasom