Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Csak engedéllyel lehet áthajtani

Mától korlátozták a Rábapatonát és Koroncót összekötő út forgalmát, áthajtani  engedéllyel lehet.
Az engedélyeket a két település polgármesteri hivatalánál és a közlekedési felügyeletnél lehet igényelni személyesen vagy levélben. Felvilágosítás Koroncón a 499-117-es, Rábapatonán az 583-000-ás vagy a megyei közlekedési felügyelet 511-810-es telefonszámán lehet kérni.
A képviselő-testületek döntése értelmében mától korlátozták a Rábapatonát és Koroncót összekötő út forgalmát. Azon csak az önkormányzatok és a közlekedési felügyelet által kiadott behajtási engedéllyel lehet közlekedni, aminek meglétét a rendőrség ellenőrzi.
A két települést összekötő út egyre aggasztóbb állapota, valamint a közlekedők biztonságának érdekében – s nem utolsósorban saját érdekükben – határozott döntést hoztak Rábapatona és Koroncó képviselő-testületei.

Mától csak külön engedéllyel hajthatnak rá a személyautók és kisteherjárművek, valamint a földekre induló mezőgazdasági gépek vezetői a falvakat összekötő útra. A polgármesterek, Horváth Lóránt és Kovács László tegnap jelentették be a döntést és az azt követő változásokat.

Az önkormányzatok a kezelésükben lévő, településeken belüli utakra helyeztek ki korlátozó táblákat. Az állami közútkezelő társaság megyei igazgatósága a 85-ös főútra és a Koroncón átvezető, országos kezelésben lévő útra helyeztetett ki jelzőtáblát, hogy a közlekedőket előre tájékoztassák a változásról.

„Ha az út felújítására összejön a pénz, s megkapjuk a támogatást és felújíthatjuk az utat, a korlátozást megszüntetjük. Ha nem, akkor az is elképzelhető, hogy teljesen lezárjuk a forgalom elől.
Kovács László polgármester

– Nem könnyű szívvel hoztuk meg a döntést, mert az igény nagy az út használatára, s nem csak a helyiek részéről. De ezt diktálta az ésszerűség és a saját érdekünk. A rendőrségnek nagy szerepe lesz abban, hogy érvényt szerezzen a korlátozásnak – fűzte hozzá Horváth Lóránt.

A Győri Rendőrkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője, Karancsi Péter százados elmondta, hogy egyrészt az általa irányított alosztály és a körzeti megbízotti alosztály munkatársai végzik majd az ellenőrzéseket már ma reggeltől. Kezdetben nem a szankcionálás lesz az első helyen, figyelmeztetik a szabálytalanul az útra hajtókat. Később azonban szigorúan járnak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek a misszióból

Dr. Pellek Sándor győri sebész képeiből kiállítás nyílt afganisztáni missziója során készített… Tovább olvasom