Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Csak a szórólap nem találta a helyét

A két hónapja újraindult győri esélyegyenlőségi iroda első látványos akcióját az elmúlt hétvégén tartotta.
A Família Nagycsaládosok Egyesülete, a Camelot Egyesület mozgássérült fiataljai, a likócsi polgárőrség, a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársainak, valamint önkéntesek segítségével a megyeszékhely belvárosának utcáiban és négy nagy bevásárlóközpontnál ellenőriztek. Azokra az autósokra vadásztak, akik a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat jogosulatlanul használták.

A szervező esélyegyenlőségi iroda munkatársait több szervezet képviselői segítették az akcióban.
A szervező esélyegyenlőségi iroda munkatársait több szervezet képviselői segítették az akcióban.


„Ha nem vagy a helyében, kérlek, ne állj a helyére" – ez állt azon a szórólapon, amelyből a szabálysértő járművek szélvédőire került volna. Farkas-Kulin Fruzsina irodavezetővel és Pinezich M. Petra programmunkatárssal az ellenőrzés végén, szombaton délben találkoztunk az egyik parkolóban. A kezükben ugyanannyi szórólap volt, mint néhány órával korábban.

– Nagyon meglepődtünk, minden egyes parkolóhelyen igazolvánnyal ellátott autók álltak – mondták a Kisalföldnek a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózat megyei szervezetének képviselői. – Jó érzés látni, hogy az emberek betartják a szabályokat. A célunk egyébként sem a büntetés, hanem a figyelem felkeltése volt. Terveink szerint a jövőben megismételjük az akciót.

– Nem véletlen, tényleg szabálykövetőbbek az autósok, a helyzet évről évre javul – ezt már Truka István, a győri közterület-felügyelet vezetője mondta érdeklődésünkre tegnap, hozzátéve: – Nem mondom, hogy nem fordul elő ilyen eset, de ha igen, az is inkább figyelmetlenségből adódik.
Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk: április 15. óta a felügyelő mérlegelésére volt bízva a büntetés mértékének megállapítása 5 ezertől 50 ezer forintig terjedően. Szeptember 1-je óta kormányrendelet írja elő, hogy a közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése esetén mekkora bírságot kell kiszabniuk. Ez a mozgássérült-parkolók jogosulatlan használata esetén 50 ezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek nélkül már börtön sincs

A tervezés alatt álló, hétéves uniós ciklusról sejthető, hogy az EU továbbra is egyre erőteljesebb,… Tovább olvasom