Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csak a polgármesteri illetmény nő

„ Győr jövő évi költségvetési koncepciójában csak a polgármesteri illetmény nő, minden más forrás, normatíva csökken, sőt, plusz-forráslefölözés is tapasztalható” – állították szerdaitájékoztatójukon a polgári frakció képviselői.
Kalmár Ákos (MDF) bevezetőjében az önkormányzati választások MSZP-s szlogenjét idézte: „Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!" – Ez a törekvés a gyakorlatban máris az ellenkezőjére fordult – szögezte le. Jövőre a „foglalkoztatotti struktúra átalakításának" nevezett létszámleépítéssel számolhat a közalkalmazotti, köztisztviselő szféra.

A bértábla és az illetményalap – a polgármesteri kivételével – nem emelkedik. Kalmár Ákos szerint az évek óta elodázott fejlesztések ismételt későbbre halasztása és a vagyonfelélés előre jelezhető. Igaz, már a koncepció is elismeri, hogy a város egyre kevesebb piacképes vagyonelemmel rendelkezik.

Szeles Szabolcs (Fidesz) szégyenletesnek nevezte, hogy az ígéretekkel szemben „még az ideinél is feketébb év várható". – A költségvetési koncepcióban kevés a sarokszám és sok a „lehet" szó – mondta. – A jövő évi áremelkedések fedezete nem fedezhető fel az előterjesztésben, ezért félő, hogy a megyeszékhely eladósodik, illetve további intézménybezárásokra kényszerül. Az önkormányzatok tehát nemhogy több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, hanem a kormány a személyi jövedelemadókból és a helyi adókból újabb forrásokat is elvon a központi költségvetésbe – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszpécserközpont a hajléktalanokért

Becslések szerint 40–50 ezer hajléktalan él hazánkban. A győri hajléktalanellátás elmúlt… Tovább olvasom