Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Csak a Mosoni-Duna-híd...

Győr - Sorozatunkat ezúttal egy fiatal színésznővel folytatjuk, aki jelenleg az operettszínház tagjaként egy Budapest melletti településen él, de családja miatt ezer szállal Győrhöz kötődik. Polyák Lillát kérdeztük.

˝A legjobban azt szeretem, ami Győrről az eszembe jut, vagyis a gyermekkori emlékeimet. A város számos pontjához fűz valamilyen történet, de mindenekelőtt a Káptalandombot szeretem, amit mindig is csodálatosnak tartottam.

Azt a kérdést, hogy mi az, amit nem szeretek annyira Győrben, úgy hallom szerencsére, lassan múlt időbe is tehetem. Nem szerettem ugyanis azt, hogy ha Révfaluból – ahol laktam – Szigetbe akartunk átmenni autóval, akkor szinte a fél várost meg kellett kerülni, hogy átjussunk a Mosoni-Duna túlpartjára. Mivel elkezdődik az új Mosoni-Duna-híd építése, ezért ez a probléma hamarosan megszűnik, aminek kifejezetten örülök.˝

Polyák Lilla színészi pályájának kezdetét is Győr jelentette, ugyanis első szerepét a Győri Nemzeti Színházban kapta: a Padlás című musicalben játszotta Kölyök szerepét. A Színművészeti Egyetem elvégzése után előbb külföldön játszott, most pedig a Budapesti Operettszínház tagja. Egyre többször látni a televízióban is, az MTV-n futó Csináljuk a fesztivált zenés sorozatnak immár oszlopos tagja, az előző évadot ráadásul az ő dala nyerte meg.

A Sziget és Révfalu közötti új hídra nem csak Polyák Lilla szerint van nagy szükség. Fotók: Klinszky Gábor, H. Baranyai E.
A Sziget és Révfalu közötti új hídra nem csak Polyák Lilla szerint van nagy szükség. Fotók: Klinszky Gábor, H. Baranyai E.

A legjobban azt szeretem, ami Győrről az eszembe jut, vagyis a gyermekkori emlékeimet.
A rövid interjú készítésének napján – pénteken – fejezte be forgatását az Igazából apa című magyar filmnek, amelyben Kaszás Gézával, Kamarás Ivánnal és Gryllus Dorkával közösen játszik. Mivel Lillát a közönség, s a szakma is elsősorban énekes-színészként ismeri, így nem kis szó, hogy a romantikus vígjátékban prózai főszerepet kapott. Persze tudni kell ehhez, hogy a Színművészeti Egyetemen prózai színész szakon is végzett.

A filmforgatáson kívül még egy nagyobb kihívás vár rá a közeljövőben: az operettszínházban szeptember 25-én mutatják be a Monty Python humorára épülő musicalt, a Camelotot. ˝A legjobb, hogy sikerült megtartani azt a nyelvezetet a zenében is, amely annyira jellemző a Monty Pythonra. Vicces darab lesz, biztosan tetszeni fog a közönségnek is˝ – mondta a színésznő, aki a forgatás után azonnal családi nyaralásra indul. Összesen hat napot tölthetnek együtt a férjével és két kisfiával, mert párja, Homonnay Zsolt, aki szintén színész és az Adagio együttes tagja, augusztusban már Szegeden szerepel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érhet meglepetés a pénztárnál

Győr - Az adatbiztonsági kockázatok, az internetezők számának növekedése és az… Tovább olvasom