Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Csak a győrieknek van ingyen a szemétlerakás

Győr - Míg eddig ingyen lerakhatták a Győr környéki lakosok a győri Pápai úti hulladéklerakóra szemetüket, a hétvégén ezt nem engedték meg, arra hivatkozva, hogy csak a győrieket illeti meg – kereste meg szerkesztőségünket egyik olvasónk. Mi változott? – kérdeztük Kovács Barnabást, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját.
Az ügyvezető azt válaszolta: semmi, korábban is csak a győriek számára engedték meg, hogy hulladékot vigyenek be a telepre fizetség nélkül, és ez így lesz a jövőben is. Hozzátette: ha esetenként valaki más gyakorlatot tapasztalt, az csupán annyit jelent, hogy a kft. munkatársai nem tartották be ezt a szabályt.

Felvetésünkre, hogy ez nem jelent-e diszkriminációt a vidéken élőkkel szemben, a szakember határozott nemmel válaszolt. – A győriek valójában fizetnek ezért a lehetőségért, a városban ugyanis éppen azért magasabb a hulladékszállítási díj, mint a szolgáltatási területünk többi településén, mert a tarifák pluszszolgáltatásokat is tartalmaznak – mondta Kovács Barnabás, példaként az évi négyszeri kukamosást, a komposztálható hulladékok begyűjtését és a szelektív hulladéklerakó szigeteket említette, valamint azt, hogy a megyeszékhelyen élők alkalmanként három köbméterig hulladékot elhelyezhetnek a Pápai úti lerakón.

A vidékiek számára több lehetőség van: pénzért fogadják szemetüket a Pápai úton, konténert rendelhetnek, vagy megvárják az évi egyszeri ingyenes lomtalanítást. Az ügyvezető igazgató szerint a helyzet akkor változik, amikor a hulladékgazdálkodási rendszer megvalósulásával hulladékudvarok nyílnak több községben is.

Olvasóink írták

  • 1. Josh30 2007. november 12. 18:15
    „Azért a "plusz" szolgáltatásokat illetően volna némi megjegyeznivalóm:
    a kukamosást egyrészt a kutya nem kérte, másrészt kábé annyit ér, mint halottnak a cvikipuszi. Egy kiadós esőben nyitvahagyott kukatető többet mos a kukán. A komposztálható hulladék begyűjtésének árát nem tartalmazza a győri szemétdíj, azért külön, köbméterenként kell fizetni. A szelektív hulladéklerakó szigetek léte pedig szerintem kölcsönösen előnyös megoldás, nem csupán szolgáltatás, hanem a Komszol saját érdeke is, hogy üzemeltessen ilyeneket egy ekkora városban, különben a fenntartási költségeik sokszorosáért szüntetgethetné meg az illegális lerakókat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afrika 120 éve képekben

Győr - Különleges képanyagot tekinthetünk meg a győri városi könyvtár galériájában. Esterházy Mihály… Tovább olvasom