Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Cozma-per Győrben: Életfogytiglan helyett tizennyolc év börtön - Fotók

Cozma-per Győrben: Életfogytiglan helyett tizennyolc év börtön - Fotók

Raffael Sándor és Németh Győző 18 év börtönt kapott. Sztojka Iván pedig nyolcat.

mti - kisalfold.hu - 2012.04.27. 06:48
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

11. 25.

Nagy Zoltán tanácsvezető bíró az indokolás során elmondta: megítélésük szerint az első fokon eljáró bíróság széles körű bizonyítást vett fel, ezért nem látták indokoltnak a megalapozatlanságra és a bizonyítás-kiegészítésre tett indítványokat. Ugyanakkor - tette hozzá - az elsőfokú döntésből nem lehet a megyei bíróság álláspontját megismerni arról, hogy a vádlottak mely cselekedetükkel pontosan mely törvényhelyeket merítették ki.

Cozma-per ítélethirdetés. Fotók: M. M.


A bíró azt mondta, nem lehet a vádlottak akarategységére következtetni, mivel Raffael Sándor indulatos állapotában szúrási szándékát rögtön megvalósította, Németh Győző nem vett részt a Marian Cozma elleni támadásban, arra pedig nem mutatnak konkrétumok, hogy Sztojka Iván a halálos szúráskor támadta volna Marian Cozmát, így tevékenysége "legfeljebb fenyegető jelenlétként értékelhető".

A bíróság az indokolás szerint az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott esetében a társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletét, valamint a bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletét átértékelte, így Raffael Sándort egyrendbeli emberölésben, egyrendbeli társtettesként és egyrendbeli bűnsegédként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.


Németh Győzőt jogerősen egyrendbeli (Ivan Pesic sérelmére elkövetett) emberölés kísérletében és kétrendbeli testi sértésben marasztalta el, az utóbbiak egyikében társtettességét állapítva meg.

Sztojka Iván esetében a fellebbviteli fórum háromrendbeli testi sértést állapított meg, amelyek közül kettőt társtettesként, egyet bűnsegédként követett el. (A férfi hozzátartozói ennek elhangzását tapssal fogadták a tárgyalóteremben.) Mindhármukat tíz évre tiltották el a közügyektől. A hetedrendű, bűnpártolás miatt elmarasztalt Antalik László börtönbüntetését nyolc hónappal, két évre enyhítette az ítélőtábla.

A többi büntetést a tanács helybenhagyta.

Ennek alapján Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlottnak társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5, illetve 4 évet kell börtönben töltenie.

Gergely Péternének, aki - a vádlottak közül egyetlenként - szabályos idézés ellenére nem jelent meg a tárgyaláson, társtettesként elkövetett kétrendbeli bűnpártolás miatt 3 évet kell börtönben töltenie.

10. 30.

A bíróság az indokolás szerint az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletét, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletét átértékelte, így Raffael Sándort egyrendbeli emberölésben, egyrendbeli társtettesként és egyrendbeli bűnsegédként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek.

Németh Győzőt jogegerősen egyrendbeli emberölés kísérletében és kétrendbeli testi sértésben marasztalta el, az utóbbiban az egyik esetében társtettességét állapítva meg. Sztojka Iván esetében a fellebbviteli fórum háromrendbeli testi sértést állapított meg, amelyek közül kettőt társtettesként, egyet bűnsegédként követett el.

A hetedrendű, bűnpártolás miatt elmarasztalt Antalik László börtönbüntetését nyolc hónappal, két évre enyhítette az ítélőtábla. A többi büntetést a tanács helybenhagyta.


10. 13.

Jelentősen enyhítette a Marian Cozma megölése miatt folyó perben a három fővádlott büntetését pénteken kihirdetett ítéletében a Győri Ítélőtábla.

 A vádlottak hallgatják a jegyzőkönyv ismertetését a Marian Cozma megölése miatt folyó per másodfokú tárgyalásán a Győri Ítélőtábla tárgyalótermében. A táblabíróság jelentősen enyhítette a három fővád
A vádlottak hallgatják a jegyzőkönyv ismertetését a Marian Cozma megölése miatt folyó per másodfokú tárgyalásán a Győri Ítélőtábla tárgyalótermében. A táblabíróság jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését. MTI Fotó: Krizsán Csaba.


Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 évi börtönre ítélték, míg Sztojka Iván 20 éves fegyházbüntetését 8 évi börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa.

Sztojka Iván hozzátartozói tapsoltak az ítélet hirdetése közben.

9. 15.

A bíróság visszavonult tanácskozni. Hamarosan jogerős ítélet születik az ország egyik legismertebb bűnperében.

Előzmény:

Pénteken hirdethet jogerős ítéletet a Marian Cozma megölése miatt folyó perben a Győri Ítélőtábla. A román kézilabdázót 2009 februárjában gyilkolták meg Veszprémben.

Az ügyet március végén két napon keresztül tárgyalta a fellebbviteli fórum, és az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokat követően Nagy Zoltán tanácsvezető bíró jelezte: április 27-én folytatódik az eljárás.

Napokkal később Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: nem bizonyításra lehetőséget adó tárgyalásra, hanem nyilvános ülésre küldték ki az idézéseket, ami azt jelenti: ítéletet hirdethet Nagy Zoltán bírói tanácsa.

Az ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság a sportoló megölésével vádolt Raffael Sándort - aki az utolsó szó jogán a fellebbviteli tárgyaláson magára vállalta a gyilkosságot - nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta, akárcsak egyik társát. Egy másik társuk 20 év fegyházbüntetést kapott első fokon.

A Marian Cozma családját képviselő Helmeczy László ügyvéd március végén azt közölte az MTI érdeklődésére: június 4-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken a meggyilkolt sportoló hozzátartozói által indított polgári per. Nem vagyoni kárukért a kézilabdázó apjának és anyjának 50-50 millió, két lánytestvérének 25-25 millió forintot kérnek megítélni, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 147 hozzászólás
Moderálásra küldöm 147. RábaViktor 2012.05.10. 00:05

Nyugdíj előtt a bíró. Megfélemlítették, nyugodt öregséget akar. De mi lesz az áldozat családjának nyugalmával?

Moderálásra küldöm 146. traktoros 2012.04.30. 16:46

Szemet szemért fogat fogért , hulljon a férgese.

Moderálásra küldöm 145. K83 2012.04.29. 22:18

A magyarországi rend megcsúfolója és lejáratója a Magyar Bíróságok rendszere!!!!

Moderálásra küldöm 144. bogote 2012.04.29. 21:37

Ezt a bírót megfélemlítették vagy lefizették?

Moderálásra küldöm 143. pista42 2012.04.29. 08:26

általában nem szoktam hozzászólni a cikkekhez,de most kénytelen vagyok.Egyáltalán ezek a hozzászólások eljutnak-e olyan helyekre ,ahol tanulhatnának belőle ?
Figyelembe veszi-e valaki a köznép véleményét? Tessék, a bírói önállóság. Azt csinálnak amit akarnak.
Mindegy milyen indokot mondanak.Mindenki tudja,hogy ez csak egy semmitmondó szöveg.
Sajnos nem lehettem ott,mint ügyész.Bárkit megkérdeznek Magyarországon ez a vélemény.Akkor hol az igazságosság? Sajnos ez van ma.

Moderálásra küldöm 142. Tabornok 2012.04.29. 06:07

"136. Anti-szikra 2012.04.28. 17:07 vicc" Neked.
Szerintem tragédia.

Moderálásra küldöm 141. ruig 2012.04.28. 22:01

Hölgyeim,Uraim! A Blikk online ma du. lehozta,hogy a Legfőbb Ügyész felülvizsgálati kérelmet nyújtott be Győri Ítélő Tábla ítélete ellen! Megóvta a mecset!!! Az egész országban nagy a felháborodás! A birói kar nyugdíj problémája megoldva.Az EU-s reklamációt elindítok erre mit lépnek?

Moderálásra küldöm 140. mekkmester 2012.04.28. 21:07

133. drKotász
Nálad és az általad linkelt cikknél a PONT!!!

Moderálásra küldöm 139. Túrabakancs 2012.04.28. 18:21

Kíváncsi vagyok, hogy a bírói kar, ill. azok hozzátartozói olvassák e ezeket a hozzászólásokat,
mert ha igen, akkor nem irigylem őket. Ez az ítélet arra volt jó, hogy a társadalomban amúgy is
hatalmas polgári feszültségeket jobban felszítsa, akár még az intézkedő rendőrök irányába is. Ha
a magyar ember igazságérzetében nagy csorba esik, akkor annak beláthatatlan következményei
lehetnek minden téren !Na emiatt az ítéletek miatt akarta a Fidesz a töketlen és magyarellenes bírói
kart nyugdíjba küldeni, de persze az Unió ezt nem nagyon akarja engedni. Tényleg: a Jobbik szándékozik egy
demonstrációt szervezni a győri ítélettel kapcsolatban? Jót tenne a renoméjuknak, az biztos! Remélem
ők olvassák ezen soraimat...

Moderálásra küldöm 138. gonzo 2012.04.28. 18:21

133.drKotász,valahogy így van,ahogy ebben a cikkben leírja a szerző.


147 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...