Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság: felháborította az MKB Veszprémet a győri ítélet

Mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait, hogy a Győri Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítélete.
Mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait, hogy a Győri Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítéletében jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését a Marian Cozma megölése miatt folyó perben.

Az MKB Veszprém kézilabdaklub vezetősége az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az első fokon kiszabott büntetést jelentősen enyhítő ítélet elfogadhatatlan, a társadalom szempontjából megengedhetetlen, és ellentmond "mind a józan észnek, mind annak, amit fontosnak gondolunk az igazságszolgáltatásról". Már önmagában azt vérlázítónak tartják, hogy "a gyilkosok közül egy 2 éven belül szabadulhat". Véleményük szerint az ítélet indoklása is megmagyarázhatatlan. "A gyilkosok által elkövetett brutális és indokolatlan bűncselekmény", amellyel Marian Cozmát meggyilkolták, Ivan Pesicet megnyomorították, Zarko Sesumot pedig majdnem megvakították, részben sem maradhat megtorlatlanul - jelentették ki.

Közleményüket azzal zárták, hogy a klub a továbbiakban minden törvényes eszközzel azon lesz, hogy a bűnösök megkapják azt a büntetést, amelyet megérdemelnek. "Tartozunk ennyivel az áldozatoknak, hozzátartozóiknak és a lelkiismeretünknek." Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa pénteken a Győri Ítélőtáblán.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. vonLichthofen 2012. május 03. 06:13
  „Tisztelt K83, miért miért nem mostanában éppen a talmudot olvasom. Abban vannak olyan rettentő szigorú törvények, hogy azokat aztán bármilyen módon lehet értelmezni. Van egy olyan érzésem, hogy a magyar - és a többi nemzet törvénye - egyre inkább hasonlit az említett irományra.
  Mindent le lehet vezetni belőle sőt az ellenkezőjét is.”
 • 65. K83 2012. május 01. 22:01
  „Tisztelt vonLichthofen!!!

  Nagyjából van rálátásom a dolgokra ezért néhány kérdésre tudok választ adni, remélem, hogy megfelelnek a valóságnak!

  1. A bírói függetlenség teljes mértékben jelen van ebben az országban. ez azt jelenti, hogy a bíró teljes mértékben úgy dönt, ahogy akar. A saját szája íze szerint értelmezhet minent, persze a törvényben foglaltak betartásával Ami elég tág, lásd az 5. kérdésére adott választ. Persze mindent lehet máshogy magyarázni. Ha pl Ön elkövet egy bűncselekményt, amiért kap Győrben 2 év letöltendőt, ugyanazért mondjuk egy debreceni bíró lehet, hogy felfüggesztettet adna.

  3. 4. Ha rossz döntést vagy ítéletet hoz, akkor neki ebből semmilyen kára nem származik, jogkövetkezményekre nem számíthat.

  5. Igen, baj van a törvénnyel!!! Ugyanis amíg benne van a Btk.-ban, hogy "Aki mást megölt, bűntettet követ el...", de van hozzá két oldal kiegészítés (BH.), amiben pl olyanok vannak leírva, hogy: "nem emberölést követ el, ha... így meg úgy csinálta, olyan akarata volt, nem akarta, nem látta be...", addíg bele lehet magyarázni akármit!!l Amíg nem csak azt az egy mondatot nézzük, addíg így is lesz! De ha csak az egy mondat lenne, akkor nem lenne gond, mert: "-megölte?? -Igen!!! Akkor emberölés!!! Kész, vége!!!!" De amíg azt nézik, hogy esett-e az eső, meg fújt-e a szél, amikor embert ölt, addig ne várjunk sokat!!!! És hogy miért rossz még a törvény? Azért, mert ha valaki pl. elmegy, hogy megöljön egy embert, és nem hal bele a sértett a támadásba, addig csak emberölési kísérlet, holott meg akarta ölni. Nehéz és bonyolult!”
 • 64. vonLichthofen 2012. április 30. 15:15
  „47BudaiKr,
  úgy tűnik te közel állsz a jogészi szakmához, így engedd meg hogy néhány kérdést feltegyek.
  - miként lehet az, hogy két bíróságg ,- mindkettő feltehetően képzett bírákkal -, ugyanabból a törvénykönyvből két teljesen eltérő jelentést olvas ki?
  - miként lehet az, hogy a Győri bíró mindenféle további meghallgatás vagy eljárás nélkül, egyedül eldöntötte a vádlottak sorsát.
  - az ilyen esetben mint ez is megbüntethetik-e a veszprémi bírót, mert az rossz ítéletet hjozott elsőfokon?
  - elmarasztalhatják-e a Győri bírót azért mert nem hozott igazságos ítéletet, vagy nem a törvény értelme szerint itélkezett?
  - ha a törvénykönyv ilyen széles értelmezésre ad lehetőséget, akkor lehet, hogy a törvénnyel van baj?
  - lehet, hogy valakik már most a százezres cigány szavazatokra kacsingatnak a következő vélasztásokra?

  BudaiKr, nem hiszem, hogy lenne kilégítő válasz ezekre a kérdésekre, az ami most van azonban elég lehangoló sőt botrányos”
 • 63. b.ildi57 2012. április 30. 13:42
  „Csornai rendőrők már nagyon régóta/ 10-20-éve/ híresek a büntetésekről.”
 • 62. Lone_wolf.. 2012. április 30. 08:37
  „Halált az összes füstösre.”
 • 61. Lacika62 2012. április 29. 21:07
  „47. BudaiKr 2012.04.29. 09:19 Te kis cserép edény járj úgy mit Marian Cozma”
 • 60. apokalipszis 2012. április 29. 19:39
  „És ha valaki változtatni szeretne ezen a bűnöst védem jogállamon akkor nem tetszik a nagy EU nak meg itthon is megy a rinya ,hogy diktatúra lesz. Na akkor most tessenek kusba lenni.”
 • 59. nasi12 2012. április 29. 17:57
  „Szerintem Brüsszelből leszóltak, hogy ha egy kreol bőrűt el mernek ítélni, akkor rasszistának fogják megbélyegezni hazánkat.
  Bizony az emberi szabadságjogok bizottsága, meg a TASZ nagy úr!
  Remélem ezek után senki nem kételkedik a kormány azon döntésében, hogy a veterán bíráknak nyugdíjba kell vonulniuk.
  Szerintem is túl lassan megy, a veterán bírák nyugdíjazása.”
 • 58. giotti73 2012. április 29. 16:21
  „Kötelet az ilyen késes gyilkosoknak! Én sose megyek késsel bulizni!!!”
 • 57. Pikulics 2012. április 29. 15:49
  „54. tomiwudu
  "Gondolkodjatok!! Ott mindenki verekedett mindenkivel!!!"

  És mindezt a békés bulizókés kezdte. Röhögne a vakbelem, ha nem lenne tragédia.
  A csürhe elöre megfontolt randalirozás szándékával érkezett, és meg is csinálta a bulit.
  A biró a végén beállt asszisztálni.
  Szégyellje magát és tünjön el a pulpitusról.”
 • 56. Dr.Lang 2012. április 29. 14:32
  „A torveny a hibas, nem feltetlenul a biro (bar jobb lenne kemenyebb birokat latni a pulpituson). Olyan BTK-t kell irni ami beszukiti a biro merlegelesi lehetoseget es gyilkossagert kotelezoen kioszt minimum 50 evet.”
 • 55. Losba 2012. április 29. 13:29
  „...felháborító !”
 • 54. tomiwudu 2012. április 29. 12:57
  „Szerintem megkapták amit érdemeltek! Ha fordítva sül el a dolog akkor önvédelemre hivatkozva felmentést kértek volna s az is jó lett volna nektek!
  Gondolkodjatok!! Ott mindenki verekedett mindenkivel!!!”
 • 53. látó 2012. április 29. 12:56
  „Ez az ország úgy röhej ahogy van..a rendőrség is csak segédkezik a bűnözőknek, semmi másra nem jó csak adóbehajtásra, ma is amikor Győrbe jöttem, hová állnak ki mérni a Csorna táblához!!! civil autóval, aztán lehet tolni a bírságot ha valaki mondjuk motorfékkel lassít és a táblánál bemérik 61-el! Az ítélet pedig amit ebben az ügyben hoztak jól mutatja hol tartunk, de még jobban hová!!!”
 • 52. Pikulics 2012. április 29. 12:43
  „Még talán el is hihetném a másodfok pártatlanságát, ha nem tátogna szakadék közte és az elsöfoku itélet között. Késsel szórakozó gyilkos bandát szórakozó csoportnak, söt, szórakozó egyéneknek titulálni nagyon durva csusztatás.
  És néhány rövid éven belül ujra a lakosságra engedni öket meg egyenesen halálos bün.
  Volt esze egyáltalán ennek a birónak?”
 • 51. Figyelő2012 2012. április 29. 12:33
  „Az egész országot felháborította!

  A bíró és az összes segédének le kellene mondani és vissza vonulni!”
 • 50. jóhatudod 2012. április 29. 11:50
  „EZ AZ ÍTÉLET IS "ELÉG" LENNE HA KIADNÁK ŐKET, UKRAJNAI BÖRTÖNBE KELLENE LETÖLTENI NEKIK !

  / olcsób is lenne,meg többet nem kívánkoznának vissza az biztos !!!! / Ma egy rab egyévi tartása 7 millióba kerül az adófizetőknek, az ukránok 1/3-rt megcsinálnák !!!!”
 • 49. jóhatudod 2012. április 29. 11:45
  „FElHÁBORÍTÓ ! MÉG AZ A SZERENCSE HOGY FELÜLVÍZSGÁLATOT KEZDEMÉNYEZTEK ! Ez az ítélet is megmutatta, hogy 65 évesen már ne lehessen senki bíró !!!”
 • 48. drKotász 2012. április 29. 11:41
  „47. BudaiKr
  Köszönjük emese, te direkt játszod a hülyét?”
 • 47. BudaiKr 2012. április 29. 09:19
  „A bíró úrnak ez a szakmája, ehhez ért, ezt csinálja jól. miért kell megkérdőjelezni a tevékenységét? vagy ha rosszul dolgozna, akkor miért nem támadták volna mondjuk az elmult 30 évbe?”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lilla mosolya a négy legnépszerűbb magyar focimez közé repítette az ETO-t - videó, fotók

A 17 éves győrszentiváni lány hamarosan külföldre utazik modellkedni, de addig is itthon a Győri ETO… Tovább olvasom