Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Comenius: sikeres projekt után kiállítás

Sikeres Comenius-együttműködés utolsó projekttalálkozója zajlott április második hetében a Szabadhegyi Közoktatási Központban.
A győri iskola 2009 és 2011 között Dániával, Finnországgal és Németországgal megvalósított együttműködését 34 lelkes gimnazista állította két éven keresztül az intézmény figyelmének központjába angoltanáruk, Pappné Kuster Klára projektkoordinátor segítségével.

Finn diákok hazájuk 1950-es évekre jellemző jegyeit mutatták be.
Finn diákok hazájuk 1950-es évekre jellemző jegyeit mutatták be.


A részt vevő országok változatos módszerrel, sok részletre kiterjedően mutatták be egymásnak hazájuk történelmét és kultúráját a projekt első évében. A második évben olyan érdekes, hasznos és tanulságos feladatot kaptak a diákok, amelyek – kutatási munkáik során – több tantárgyban való elmélyülésüket is eredményezték.

Azt vizsgálták, hogy a második világháborút követő évtizedekben hogyan alakult a családok társadalmi és kulturális élete, gazdasági helyzete, valamint érték-ítélete a mai napig. A diákok a kutatástól az előadásig az angol nyelvet használták. A négy nemzet tanulóinak hatalmas mennyiségű és rendkívül színvonalas munkáiból kiállítás készült, mely május 13-ig megtekinthető az iskola aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétügy: feltételekkel átvállalná Győr a hitelt

A Győri kistérség települései kijelentik: az alapító okiratban (eredetileg) vállalt önrészt befizetik. Tovább olvasom