Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Combon durrantották sörétessel a vadászt

Rábapatona - Szerencsés kimenetelű baleset történt csütörtökön dél körül Rábapatonán, ahol egy olasz vadász sörétes puskával combon lőtte a vendéglátók hajtásvezetőjét. A magyar vadászt a mentők kórházba szállították, sérülése az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos, nyolc napon túl gyógyuló.
– Kilenc olasz vendégvadász nyúlra vadászott. A történtek ellenére állíthatom, hogy szabályosan történt minden. reggel megtörtént a balesetvédelmi oktatás, az erről szóló jegyzőkönyvet aláírták. Folyt a vadászat, a magyar, fegyver nélküli hajtásvezető egy gát egyik oldalán ment, míg a vadász a másikon, amikor egy nyúl keresztben futott előttük. Az olasz rálőtt, elmondása szerint nem a vadásztársunk felé, s szerinte gellert kaptak a sörétek, így okoztak sérülést – magyarázta a helyszínen Szijártó László, aki úgy véli inkább eltévedt lövés lehetett.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a magyar vadász sérülései súlyosak. A testébe fúródott söréteket csak műtéti úton lehet eltávolítani.

Fotó: H. Baranyai Edina
Hancz Attilát műteni kellett, mindkét combját érték a sörétek. Fotó: H. Baranyai Edina

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes érdeklődésünkre elmondta, a Győri Rendőrkapitányság fegyverszakértő bevonásával foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Az elsődleges adatok szerint a vadászat körülményei és az engedélyek rendben voltak.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. forsterh 2008. november 13. 05:39
  „Szervusztok!

  Minden bekövetkezett vadászbaleset sajnálatos, de elkerülhető lenne, ha az íratlan és írott vadászati és etikai szabályokat az érintettek betartanák. Amíg azonban minden bekövetkezett vadászbaleset esetében csak a vétkesek "szerecsenmosdatása" történik, ne várjon senki sem javulást ezen a téren.
  A kommenteket olvasva egy kissé megragadtam 6. sorszám alatt American Hunter alatt tett bejegyzésnél!


  Ezt most teljes terjedelmében idézném is: "Egyedul a 4. hozzaszolas uti meg a mercet,a tobbi nagy 0.Csak erdeklodes keppen ez nem a Sobori vadasztarsag veletlenul??Egyebkent a primitivebbeknek,ha bemegy a vad a kertetekbe lelovest kiabaltok,ha lelovik akkor gyilkost.Ki erti ezt?Vadaszni muszaly mert ez tartja fent a vadallomanyt ,tehat a puskas embeknek szerepe van a termeszt egyensulyanak fenttartasaban a vadallomany szabalyozasaval.Baleset,egy rossz mozdulat,figyelmetlenseg meg mindenutt elofordul,lasd az utakak,stb,stb.Vadasztam en is ezen a videken,a Sobori Kastelyszallo gyonyotu."

  Nos, kedves valószínű Amerikában élő honfitársam, hozzászólásod színvonala még a többiekét sem üti meg.
  Túl kellene már nőni azon, hogy a vadászok, a Természet által a gyakorlatban egyáltalán nem igazolt, a vadászérdekeket szolgáló baromságokkal etetik a széles és tájékozatlan nagyközönséget, miszerint szükség van vadászatra és természetesen ezért a vadászok is nélkülözhetetlen személyek, mert hiányukban összeomlik a természet egyensúlya! ÓÓÓÓ JAAAAJJJJ! Ekkora mindenható emberek a vadászok???
  Csak elmondanám Önnek, aki minden szakmai tartalom nélkül kéretlenül ossza az észt itt az embereknek, hogy a Dél-Szláv válság idején a közös határ két oldalán az elaknásított területek miatt nem folyt vadgazdálkodás és a dicsőséges vadászok sajnos nem tudták e térségben a Természet egyensúlyát fenntartani áldásos tevékenységükkel. Nos emiatt vagy éppen ezért csodálatos minőségjavulás volt tapasztalható az érintett területek gímállományában, ugye minden emberi beavatkozás hiányában, amit azóta aztán a vadászati tevékenység megindításával, ismételten sikerült földig rombolni. Hogyan is vagyunk ezzel akkor, kedves American Hunter??
  A vad nem olyan hülye, hogy ne tudna mit kezdeni a szabadságával, az ököljog társadalmánál még nem találtak ki jobb természetes szelekciót!!!
  Na ennyit a tudományos, szépen előadott, de tartalmatlan és szakmailag üres hozzászólásáról.”
 • 29. donpeter 2008. november 10. 19:40
  „Minden kedves hozzászólónak hasonló sérüléseket kívánok!”
 • 28. stefun 2008. november 10. 11:08
  „A pszichológiai szűrés egy nagy kamu. Anno a honvédségnél is mindenki átment tök mindegy mennyire volt hülye és ott még ráadásul emberek közt kellett lövöldözni. Ez csak egy sima pénzlehúzás és semmire sem jó. A mohóságot nem lehet szűrni.”
 • 27. kopi 2008. november 09. 06:50
  „Marha vicces ha a vadász lő combonn valakit!Épp.hogy nem veregetjük meg a vállát!Se pszihológiai szűrés,se alkalmassági csak pénz kell hozzá és már is lövöldözhetsz minden irányba!Ha egy hivatásos véletlenűl lő már ki is van rúgva,a vadászon meg jót nevetünk még ha viccből meg is lőtt valakit!”
 • 26. apu 2008. november 08. 20:50
  „200 méterre a játszótértől még jó , hogy csak egymást lövik !”
 • 25. éaa 2008. november 07. 19:02
  „"Járom az erdőt, vadakra lesek,
  Csak hajtó vagyok - Ne lőjetek!
  Teérted hajtok,
  Mindened meglegyen," HOBO”
 • 24. Lóránt 2008. november 07. 17:45
  „Szia Attila mielőbbi gyógyulást kívánunk neked Lóránt és Éva Gyömöréről”
 • 23. sniper 2008. november 07. 11:48
  „Aki fegyverrel foglalkozik, vagy fegyveres hobbit űz, az belekalkulálja az ilyen baleseteket. Aki meg fosik tőle, az menjen legózni.”
 • 22. Zsoltika 2008. november 07. 09:27
  „Jobbulást! Patonai vagyok, csak most kicsit messze szakadtam ideiglenesen. Nem csoda ha szeretik a vadászok, mert szép hely! Aki a vadászat ellen tiltakozik az beszélje meg azokkal a gazdákkal is, akiknek a terményét felzabálják a vadak, vagy azokkal akiknek a tyúkjait megeszi a róka. Aki falut csak tévében látott, az fogja be! Nem a vadászattal van a baj, hanem azokkal akik a szabályokat leszarva mindent kilőnek.
  Üdv drága szülőfalum:)”
 • 21. Hancz Ramóna a lánya!! 2008. november 07. 07:45
  „Mindenkit megnyugtatok mátr jobban van és mindenkit üdvözöl a korházból még nem járhat egy ideig de mikor a műtőből kihozták két oórás műtét után már humoránál volt :>:):)”
 • 20. Nyúl Bélás 2008. november 07. 06:59
  „Vagy megdurrantanak...:)”
 • 19. zanzi 2008. november 06. 22:48
  „Na frankó...a közeljövőben igy menjek el vaddisznó meg nyúl hajtásra....csaj létemre..még a végén engem is lepuffantanak..”
 • 18. Túrabakancs 2008. november 06. 22:43
  „A vadászat sok esetben arról szól, hogy a vendégvadászok tetemes
  összeget tejeljenek! Ez nem is kérdés! A vadállomány számának mi-
  nőségének fenntartása a szerepük a vadászoknak? Ugye ez csak
  egy vicc? Tisztelet a kivételnek. Szerintem egy hobbi, ami veszé-
  lyes a kirándulókra nézve! Az olaszok meg arról híresek, hogy lő-
  nek minderre ami mozog! Hülye madárnyelv evő banda!!!”
 • 17. SAmu 2008. november 06. 22:29
  „LE A VADÁSZATTAL ÉS A FELELŐTLEN VADÁSZOKKAL!”
 • 16. N ZS...CSIDA 2008. november 06. 22:14
  „szeva hanzi gyogyolj meg minél elöbb,azokkal a sutyerákokal meg akik az ijen hozászolásokkal iletnek ne foglalkoz!!elöbb vagy utobb ugyis csö elé kerülnek ök is:):)”
 • 15. Balagevadász 2008. november 06. 22:01
  „Üdv!
  Van itt néhány "hozzászólás", bár ezeket nem nevezném annak. Ha nem értetek a vadászathoz, és nem tudjátok miről szól, akkor miért tesztek rossz megjegyzéseket...? Gondolkodj, aztán szólalj meg. Sajnos a vadászat társadalmilag annyira nem elfogadott tevékenység, csak egy szűk réteg számára. Talán épp azért mert azoknak jár a "szája" akiknek gőzük sincs miről szól...
  A baleseteket javarészt nem a vadászok okozzák, hanem a "puskás emberek" - remélem páran értik...
  14. hozzászólás... dzsonibravo.. Ne nevezd magad magyarnak... sőt...
  Vadászüdvözlettel: Balázs”
 • 14. dzsonibravo 2008. november 06. 21:24
  „<moderálva>”
 • 13. t. 2008. november 06. 21:05
  „Szia Attila!
  Minél előbbi gyógyulást kívánok! Nagyon sajnálom a történteket, tesóm elmondta, mi történt! üdv: Eszti”
 • 12. VJR 2008. november 06. 21:04
  „Az a gáz,hogy nem lenne szükség vendégvadásztatásra!!!Területenként 1-1 iskolázott,szakszerűen eljáró vadász el tudná végezni a "csúcsragadozó"szerepét!Nincs szükség a sok semmirekellő hobbivadászra!Azoknak csak az a fontos,hogy lőhessenek,tök mindegy mit!A másik dolog:ha nem zabáltatnák annyira a vadakat,nem is lenne szükség vadászra,főleg,ha nem írtottak volna ki minden ragadozót!:S”
 • 11. rábapatona 2008. november 06. 20:02
  „hancz!veled vagyunk!
  jobbulás!
  üdv:rpatoni vadásztársaid”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt jelölt közül választanak

Lázi - Időközi választást tartanak vasárnap Láziban, ahol a képviselő-testület augusztus közepén… Tovább olvasom