Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Civilek, intézmények hosszú távú partnerségben

Győr - A szociális területen dolgozók naponta érzékelik a hátrányos helyzetű csoportokat kiemelten sújtó munkanélküliség tényét. A HEFOP 2.2. intézkedés keretén belül „Képzetten a munkanélküliség ellen" címmel nyert pályázatot a győri székhelyű „Gyökerek" Jóléti Szolgálat Alapítvány.

A képzés új alternatívát kínál a szociális területen dolgozó szakembereknek arra, hogy segítsék ügyfélkörük munkaerő-piaci beilleszkedését.

A szakemberek a képzések után becslések szerint mintegy ezer-ezerkétszáz munkát keresőnek tudnak tájékoztatást, illetve segítséget adni. A 100 órás programot a szociális területen dolgozó szakembereknek hirdették meg Győrben, a megye nagyobb városaiban, valamint a szomszédos Komárom-Esztergom megyében.

A projekt a jövőben új alternatívát kínál a szociális szakembereknek arra, hogy segítsék ügyfélkörük társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedését és hosszú távon növelhessék a hátrányos helyzetű csoportok részvételét a foglalkoztatásban. A projekt konzorciumi partnere a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia volt – így Rettegi Zsolt, az intézet vezető trénere gyakran megfordult Győrben.

A projekt tapasztalatai mintaként szolgálnak a szakmában. A tapasztalatokat továbbadják, ezzel szélesedik a szociális szakma beavatkozási területe, az ellátás minősége. Erősödik az együttműködés a civil szervezetek és a szociális intézmények között, s jól működő hálózat alakulhat ki a hátrányos helyzetűek érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpaáthangolások: Egy zölddel végig a Szent Istvánon

Győr - Eddig jól vizsgáztak a győri közlekedési lámpák, amelyeket másfél hónappal ezelőtt, az… Tovább olvasom