Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Civilek a közösségért Rábapatonán

A Rába-parti településen komoly civil összefogás alakult ki az elmúlt években. Az önkormányzat támogatja az öntevékeny szervezeteket.

Civil összefogást hirdetett évekkel ezelőtt Jutasi Kálmán, Rábapatona polgármestere. Véleménye mostanára sem változott: a helyi civil szervezetekkel együttműködve, önzetlen segítségükre építve szeretné a jövőben – miként az elmúlt négy évben – is gazdagítani, pezsdíteni a folyóparti település életét, és továbbra is számít közreműködésükre az egyre színesedő, gyarapodó közösségi rendezvényeken.

– A civil szervezetek községünk olyan szerveződései, amelyek összefogják a lakosságot, munkájukat odaadással végzik a köz javára. A gazdák, az agarászok, a vállalkozók, a nyugdíjasok, a Bolero táncosai, a bilibáncsos hagyományőrzők, a község sportolói mind-mind önzetlenségükkel folyamatosan bizonyítanak. Megbecsülésükként ezért is vállalta az önkormányzat a civilek felkarolását, támogatását – hangsúlyozta Jutasi Kálmán. A polgármester elmondta: tavaly működéséhez a sportegyesület 2 millió forintot, a Bolero Sport- és Táncegyesület 732 ezer forintot, a Polgárőr Egyesület és Közéleti Klub 320 ezer forintot, az ˝Életet az éveknek˝ Nyugdíjasklub 250 ezer forintot, a ˝Bilibáncs˝ Alapítvány 100 ezer forintot, a Molnár Ferenc Alapítvány 50 ezer forintot kapott. Végül megjegyezte: ezek a szervezetek az idei költségvetésből is hasonló összeget kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorstársak közös programjai

Hegyéte (Szlovákia)–Győr - A jövőben több közös programot szerveznének a mozgáskorlátozottak a… Tovább olvasom